Artikel top billede

Facebook blæser til video-krig på nettet

Facebook løfter sløret for ny videofunktion ved mystisk event: Nu kan du optage film på Instagram.

Du kan nu dele korte videoklip via Facebooks populære fotodelings-app, Instagram.

Det fortalte Facebook-stifteren Mark Zuckerberg og Instagrams ditto Kevin Systrom torsdag aften i forbindelse med en præsentation, der ellers har været omgærdet med stor mystik.

Den nye videofunktion er en integreret del af Instagram-app'en, som de fleste af os kender. 

Der er blot tilføjet en optageknap ved siden af den knap, som du normalt bruger til at tage stillbilleder i Instagram, og ligesom med Instagram-billeder kan du vælge mellem 13 forskellige filtre, som kan give videoen et helt særligt touch.

Minder om Vine

Den nye videofunktion minder meget om konkurrenten Twitters tjeneste Vine, der blev lanceret i januar, og som sidenhen har opnået umådelig stor popularitet.

I dag har Vine flere end 13 millioner brugere, og i sidste uge lancerede Vine sin første Android-app og forventes dermed at kunne øge brugerbasen betragteligt.

Med Instagram Video optager du din film ved at holde en optage-knap i bund, og optagelsen stopper, når du slipper knappen igen. Altså akkurat samme fremgangsmåde som på Vine. 

Instagrams videofunktion adskiller sig dog fra Vine ved, at hvert videoklip varer 15 sekunder i stedet for Vines klip, der blot varer seks sekunder.

Herudover har Instagram Video også en billedstabilisator, der sikrer, at dine videoer ikke får rysteture.

Del af populært økosystem

Instagram har 130 millioner brugere - 10 gange så mange som Vine - og der er næppe nogen tvivl om, at der er trukket op til en drabelig videodyst mellem Twitter, der har Vine, og på den anden side Facebook, der har Instagram.

Vine har dog forberedt sig på konkurrencen.

I et blogindlæg takkede Vine-holdet i sidste uge de mange millioner brugere af tjenesten og lovede samtidig, at der i de kommende uger vil blive udrullet en lang række helt nye Vine-funktioner.

Dårlig Facebook-stime

Holdet bag Vine kan dog også trøste sig med, at Facebook ikke har haft en ubetinget heldig hånd med de seneste produktlanceringer.

Sidste år lancerede Facebook en app ved navn Poke, der ligesom med Instagram Video lignede et åbenlyst forsøg på at kvæle en konkurrende app. I dette tilfælde var det app'en Snapchat, der er ekstremt populær blandt mange teenagere.

Men Facebook Poke-app'en ser ikke ud til at have vundet særlig stor udbredelse, og Snapchat lever stadigvæk i bedste velgående.

Herudover har Facebook i løbet af seneste år også præsenteret  søgefunktionen Graph Search samt et mobilskin ved navn Home. To produkter, som vi stadigvæk har til gode at se det fulde potentiale af.

Især Facebook Home har fået en kølig modtagelse af både anmeldere og brugere.

I denne video kan du se, hvordan Instagram Video virker: 

- Følg @wittorff på Twitter

Læs også:

Facebook nupper smart funktion fra Twitter

Træt af meningsløse spørgsmål og tilbud? Facebook dropper dem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.