Artikel top billede

Ny version af Drupal på trapperne: Se CMS'et her

Det populære open source CMS Drupal er på vej i version 8 med ganske mange nye funktioner.

Drupal er et af de mest populære CMS'er her i Danmark i disse år. Nu er en ny version 8 af systemet på trapperne.

I et blogindlæg meddeler Drupal-stifter Dries Buytaert, at den anden alpha release af Drupal 8 er frigivet.

"Jeg synes, at det er spændende, at vi efter års hårdt arbejde af mange er begyndt at frigive alpha releases."

Drupal 8 har ellers været ramt af forsinkelser. I november meddelte Dries Buytaert, at der var brug for ekstra tid til at få helt styr på de mange nye funktioner i Drupal 8.

"Det er målet, at Drupal 8.0 er klar enten ved udgangen af 2013 eller i starten af 2014."

Version 8 indeholder blandt andet en moderniseret kerne, et nyt konfiguationssystem, bedre understøttelse af HTML 5 og responsive design.

Der er også blevet plads til en mere mobil-venlig administration og en række andre ting.

Ifølge tidsplanen for Drupal 8 skulle udviklerne den 1. juli indlede den såkaldte API freeze, der leder frem til den første release candidate af Drupal 8.

Se Drupal 8 her

For nylig holdt Dries Buytaert en keynote om Drupal 8 under DrupalCon Portland 2013.

Se præsentationen herunder (cirka 17:50 inde i indslaget), hvor Dries Buytaert blandt andet omtaler den næste version af CMS'et og visionerne for fremtiden, hvor den digitale tilstedeværelse er helt essentiel for langt de fleste virksomheder.

"Det er målet, at Drupal 8.0 er klar enten ved udgangen af 2013 eller i starten af 2014," forklarer Dries Buytaert blandt andet i videoen.

Der er allerede en række videoer på YouTube, der viser de konkrete funktioner i Drupal 8. I denne video demonstreres nogle af de største nyheder i Drupal 8:

Du kan hente den Drupal 8 alpha 2 her.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Drupal-stifter: Sådan holder vi momentum

Her er hullerne i dit CMS: Sådan rammer hackerne dig

Drupal knalder nødbremsen i for lancering af ny version
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Nuuday og Telenor vinder kæmpe teleaftaler til det offentlige til en værdi af 1,8 milliarder kroner
SKI har udnævnt vinderne af de to tele- og dataaftaler 50.48 og 02.08, der udgør omkring 14 procent af det samlede offentlige telemarked.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.