Artikel top billede

Gode nyheder: Topchef spår flere danske it-job

Dansk it-topchef tror på vækst i beskæftigelsen i it-branchen, selvom 2012 generelt var et udfordrende år.

2012 var et udfordrende år for det danske marked inklusiv it-branchen. Sådan lyder det fra Sterias topchef Peter Østerbye til Computerworld.

"Jeg fornemmer dog bedre "vinde" blæse i de kommende år og øjner pt. en bedring i branchen."

"Med andre ord ser jeg positivt på de kommende år og hvor vækst igen er på agendaen i det danske marked til glæde for kunder, leverandører og ikke mindst beskæftigelsen," lyder de opløftende ord fra it-direktøren.

I det seneste års tid har massefyringer ellers fyldt mediebilledet, hvor både IBM, CSC, TATA og flere andre har måtte skære hundredevis af it-stillinger bort.

Men nu tegner der sig altså lysere tider for it-beskæftigelsen, ifølge Steria-topchefen.

Læs også:
Fyrede it-folk: Her er vores bedste råd
Computerworld, nu med flere ledige it-job til dig

Licenssalg og to store projekter

Selskabets egen omsætning faldt fra 2011 til 2012 fra 263 til 197 millioner kroner.

Imidlertid skyldes det primært nogle særlige forhold.

"Vi havde i 2011 et meget stort "single" licenssalg (licensaftale, red.) på 38 millioner kroner til en konkret strategisk kunde".

En aftale som på det tidspunkt lå hos en konkurrent og som slutkunden ikke var tilfreds med.

"Det handlede derfor ikke om at "booste" omsætningen, men om at støtte op omkring den konkrete kundes behov på det givne område," forklarer topchefen.

Han understreger, at det er et område som under normale omstændigheder falder uden for selskabet strategi.

"Vi er et konsulenthus og ikke en produktlevandør," pointerer han.

Til baggrunden for tallene hører ydermere, at selskabet havde to meget store igangværende integrationsprojekter som blev leveret og afsluttet i første halvår 2012.

"Det er helt normalt, at der er fluktuationer i omsætningen i en projektforretning og hvor store projekter har en væsentlig indvirkning," forklarer han.

Afslutningsvis valgte Steria i 2011 at afvikle et enkelt forretningsområde som ikke var strategisk. En aktivitet som resulterede i en mindre reduktion i omsætningen for det kommende år nemlig 2012 - i runde tal omkring 15 millioner kroner for hele året.

Samtidig var 2012 et udfordrende år, men topchefen ser altså positivt fremad.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Efter kæmpeinvestering: Danske Dixa skal firdoble antallet af udviklere
På halvandet år skal det unge it-selskab Dixa firdoble holdet af produktudviklere fra 75 til 300. Sådan lyder ambitionen hos det danske selskab, der netop har modtaget en kapitalindsprøjtning på 660 millioner kroner.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.