Artikel top billede

Dansk it-firma lider: Har mistet 149 millioner kroner

En dansk it-virksomhed har elendige regnskabstal. Omsætningen er på et år næsten halveret, og der forhandles om stort millionlån.

Virksomheden Hasselblad A/S, der er del af den internationale digitalkamera-koncern Hasselblad, afleverede regnskab den 12. juli 2013 til Erhvervsstyrelsen.

Og det er ikke ligefrem opløftende tal, som det danske regnskab afslører.

For omsætningen er faldet fra 315 til 166 millioner kroner på bare et år, altså et fald på 149 millioner kroner. 

Årets resultat er minus 27,9 millioner kroner.

Dertil kommer, at selskabet faktisk har haft underskud hvert år siden 2008 på mere end minus 30 millioner årligt.

Største minus på bundlinjen: 77 millioner kroner.

Ekstern långiver og 67 millioner kroner

Endelig oplyser selskabet i regnskabet, at der pågår forhandling med "ekstern långiver" om et lån på 67 millioner, der ved regnskabsafslutning ikke er afsluttet.

Computerworld har kontaktet Hasselblad for at få en kommentar til regnskabstallene og en status på forhandlingerne om det store lån.

Men fra Mavyreen Andres fra Corporate Communication & Public Relations Department hos Hasselblad-koncernen lyder det i en mail:

"Angående dine spørgsmål: Vi kommer generelt ikke med udtalelser omkring disse forhold. Således kan vi desværre ikke hjælpe dig med anmodningen."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere