Artikel top billede

Lås døren op med telefonen: Nu kommer smartphone-låsen til Danmark

Indtil videre har de færreste danskere haft mulighed for at bruge en smartphone-lås. Men det ændrer sig snart.

Vi har tidligere omtalt de amerikanske smartphone-låse August og Lockitron, der har potentiale til at kunne erstatte den fysiske nøgle.

Men desværre kan vi endnu ikke bruge nogen af dem i Danmark.

Du kan dog alligevel snart gøre dig håb om at få en smartphonelås. Fordi til september lancerer nøgleproducenten Ruko en smartphone-styret lås ved navn Yale Doorman V2 på det danske marked.

Men hvor August og Lockitron ikke er en egentligt lås, men blot et slags aggregat, der monteres oven på undersiden af låsen til din hoveddør, er den nye Ruko-lås rent faktisk en helt ny elektronisk låseenhed, der bliver indsat i din hovedør.

Døren kan blandt andet låses op via en app til din smartphone, men på den fysiske låseenhed er det traditionelle nøglehul erstattet med et numerisk tastatur, som også kan bruges, hvis eksempelvis telefonen er løbet tør for strøm. 

Ruko-oplyser, at smartphone-app'en ikke blot gør det muligt at låse døren op. Den giver dig også mulighed for at udstede engangs-koder, som håndværkere, babysittere eller rengøringspersonale kan låse sig ind med, når du ikke er hjemme. Samtidig får du via app'en også et overblik over, hvem der har låst sig ind i dit hjem.

Virker med Android og iOS

Smartphone-app'en findes til Android og iOS, mens der i øjeblikket også arbejdes på en Windows Phone-udgave af appen. 

Låsen bliver solgt i et samarbejde mellem Ruko og alarmfirmaet Securitas Direct Verisure, hvilket betyder, at det også vil være muligt at styre din alarm via app'en. Ruko oplyser dog, at du også kan købe låsen uden også at skulle investere i en alarmløsning.

Prisen for den nye smartphone-lås er endnu ikke fastsat, men Computerworld erfarer, at prisen kommer til at ligge i omegnen af 3.000 kroner. 

Computerworld har også været i kontakt med producenten bag den konkurrerende smartphone-lås August, der oplyser, at det indtil videre ikke er muligt at bruge August med den type låse-mekanismer, som er mest anvendt herhjemme. Men ifølge producenten arbejdes der på en udgave af August, der virker med en såkaldt Mortise-lås, der er en udbredt låsetype herhjemme.

Af Lockitrons hjemmeside fremgår det, at deres lås kræver betydelige modificeringer for at virke med de fleste danske låse. 

Læs også:

Nu kommer den: Genial smartphone-lås skal holde indbrudstyve ude

Forsikringen: Det skal du passe på hvis du bruger smartphonen som nøgle
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere