Artikel top billede

Lås døren op med telefonen: Nu kommer smartphone-låsen til Danmark

Indtil videre har de færreste danskere haft mulighed for at bruge en smartphone-lås. Men det ændrer sig snart.

Vi har tidligere omtalt de amerikanske smartphone-låse August og Lockitron, der har potentiale til at kunne erstatte den fysiske nøgle.

Men desværre kan vi endnu ikke bruge nogen af dem i Danmark.

Du kan dog alligevel snart gøre dig håb om at få en smartphonelås. Fordi til september lancerer nøgleproducenten Ruko en smartphone-styret lås ved navn Yale Doorman V2 på det danske marked.

Men hvor August og Lockitron ikke er en egentligt lås, men blot et slags aggregat, der monteres oven på undersiden af låsen til din hoveddør, er den nye Ruko-lås rent faktisk en helt ny elektronisk låseenhed, der bliver indsat i din hovedør.

Døren kan blandt andet låses op via en app til din smartphone, men på den fysiske låseenhed er det traditionelle nøglehul erstattet med et numerisk tastatur, som også kan bruges, hvis eksempelvis telefonen er løbet tør for strøm. 

Ruko-oplyser, at smartphone-app'en ikke blot gør det muligt at låse døren op. Den giver dig også mulighed for at udstede engangs-koder, som håndværkere, babysittere eller rengøringspersonale kan låse sig ind med, når du ikke er hjemme. Samtidig får du via app'en også et overblik over, hvem der har låst sig ind i dit hjem.

Virker med Android og iOS

Smartphone-app'en findes til Android og iOS, mens der i øjeblikket også arbejdes på en Windows Phone-udgave af appen. 

Låsen bliver solgt i et samarbejde mellem Ruko og alarmfirmaet Securitas Direct Verisure, hvilket betyder, at det også vil være muligt at styre din alarm via app'en. Ruko oplyser dog, at du også kan købe låsen uden også at skulle investere i en alarmløsning.

Prisen for den nye smartphone-lås er endnu ikke fastsat, men Computerworld erfarer, at prisen kommer til at ligge i omegnen af 3.000 kroner. 

Computerworld har også været i kontakt med producenten bag den konkurrerende smartphone-lås August, der oplyser, at det indtil videre ikke er muligt at bruge August med den type låse-mekanismer, som er mest anvendt herhjemme. Men ifølge producenten arbejdes der på en udgave af August, der virker med en såkaldt Mortise-lås, der er en udbredt låsetype herhjemme.

Af Lockitrons hjemmeside fremgår det, at deres lås kræver betydelige modificeringer for at virke med de fleste danske låse. 

Læs også:

Nu kommer den: Genial smartphone-lås skal holde indbrudstyve ude

Forsikringen: Det skal du passe på hvis du bruger smartphonen som nøgle
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.