Artikel top billede

Lås døren op med telefonen: Nu kommer smartphone-låsen til Danmark

Indtil videre har de færreste danskere haft mulighed for at bruge en smartphone-lås. Men det ændrer sig snart.

Vi har tidligere omtalt de amerikanske smartphone-låse August og Lockitron, der har potentiale til at kunne erstatte den fysiske nøgle.

Men desværre kan vi endnu ikke bruge nogen af dem i Danmark.

Du kan dog alligevel snart gøre dig håb om at få en smartphonelås. Fordi til september lancerer nøgleproducenten Ruko en smartphone-styret lås ved navn Yale Doorman V2 på det danske marked.

Men hvor August og Lockitron ikke er en egentligt lås, men blot et slags aggregat, der monteres oven på undersiden af låsen til din hoveddør, er den nye Ruko-lås rent faktisk en helt ny elektronisk låseenhed, der bliver indsat i din hovedør.

Døren kan blandt andet låses op via en app til din smartphone, men på den fysiske låseenhed er det traditionelle nøglehul erstattet med et numerisk tastatur, som også kan bruges, hvis eksempelvis telefonen er løbet tør for strøm. 

Ruko-oplyser, at smartphone-app'en ikke blot gør det muligt at låse døren op. Den giver dig også mulighed for at udstede engangs-koder, som håndværkere, babysittere eller rengøringspersonale kan låse sig ind med, når du ikke er hjemme. Samtidig får du via app'en også et overblik over, hvem der har låst sig ind i dit hjem.

Virker med Android og iOS

Smartphone-app'en findes til Android og iOS, mens der i øjeblikket også arbejdes på en Windows Phone-udgave af appen. 

Låsen bliver solgt i et samarbejde mellem Ruko og alarmfirmaet Securitas Direct Verisure, hvilket betyder, at det også vil være muligt at styre din alarm via app'en. Ruko oplyser dog, at du også kan købe låsen uden også at skulle investere i en alarmløsning.

Prisen for den nye smartphone-lås er endnu ikke fastsat, men Computerworld erfarer, at prisen kommer til at ligge i omegnen af 3.000 kroner. 

Computerworld har også været i kontakt med producenten bag den konkurrerende smartphone-lås August, der oplyser, at det indtil videre ikke er muligt at bruge August med den type låse-mekanismer, som er mest anvendt herhjemme. Men ifølge producenten arbejdes der på en udgave af August, der virker med en såkaldt Mortise-lås, der er en udbredt låsetype herhjemme.

Af Lockitrons hjemmeside fremgår det, at deres lås kræver betydelige modificeringer for at virke med de fleste danske låse. 

Læs også:

Nu kommer den: Genial smartphone-lås skal holde indbrudstyve ude

Forsikringen: Det skal du passe på hvis du bruger smartphonen som nøgle




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere