Artikel top billede

Forsikringen: Det skal du passe på hvis du bruger smartphonen som nøgle

Du kan trygt låse hoveddøren med din smartphone uden at få problemer med dit forsikringsselskab. Men der er nogle ting, du skal passe på med.

En række virksomheder har planer om at tilbyde digitale låse, såkaldte smartlocks, der gør det muligt at låse din hoveddør med en smartphone.

Men du behøver ikke tøve med indkøbet af en smartlock af hensyn til din indboforsikring.

Vi har kontaktet forsikringsselskabet Topdanmark, der oplyser, at folk trygt kan installere en smartlock som eksempelvis den amerikanske lås, August.

"Der er ikke noget i dækningsbetingelserne, der gør det anderledes for borgere, der vil være first movers og anskaffe sig en digital nøgle," siger Jens Langergaard, der er kommunikationschef i Topdanmark.

Han begrunder det med, at der med en smartlock som eksempelvis August ikke bliver foretaget ændringer i selve låsen, men at låsen blot betjenes på en ny måde.

Kan ende med simpelt tyveri

Der kan dog være en risiko for, at døren efterlades ulåst, fordi smartlocken ikke virker efter hensigten, eller fordi folk har svært ved at vænne sig til en digital lås.   

I sådan en situation vil forsikringen som regel ikke betragte det som et indbrud, men som et "simpelt tyveri".

Det betyder, at du ikke kan være sikker på at få dækket alle dine stjålne genstande.

Men du vil ikke være stillet anderledes, end hvis du har sjusket og glemt at låse døren med en fysisk nøgle.

Det afgørende er altså ikke, hvordan du låser din dør. Men om den har været låst. Det spørgsmål afgør forsikringsselskabet ved at se, om der er tegn på indbrud - eksempelvis en opbrudt dør eller en smadret rude.

"Vi betragter det helt på linje med en fysisk nøgle. I forsikringsbetingelserne står der, at et hus skal være forsvarligt aflåst. Men det gør ingen forskel, om det sker med en digital nøgle i din telefon eller en fysisk nøgle, som de fleste af os bruger," siger han.

Alligevel opfordrer Topdanmark dog til en vis grad af forsigtighed.

"Som altid vil vi råde folk til at sørge for at opbevare nøglen forsvarligt. Eksempelvis ved at sørge for, at det ikke fremgår tydeligt, hvilket hus nøglen passer til, og det kan måske også være en god idé, at nøgle-app'en ikke ligger allerforrest i oversigten over dine apps," siger Langergaard.

Ud over den førnævnte smartlock ved navn August har vi også tidligere omtalt en lignende lås ved navn Lockitron samt den danske løsning PolyControl.

Læs også:

Nu kommer den: Genial smartphone-lås skal holde indbrudstyve ude

 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere