Artikel top billede

Forsikringen: Det skal du passe på hvis du bruger smartphonen som nøgle

Du kan trygt låse hoveddøren med din smartphone uden at få problemer med dit forsikringsselskab. Men der er nogle ting, du skal passe på med.

En række virksomheder har planer om at tilbyde digitale låse, såkaldte smartlocks, der gør det muligt at låse din hoveddør med en smartphone.

Men du behøver ikke tøve med indkøbet af en smartlock af hensyn til din indboforsikring.

Vi har kontaktet forsikringsselskabet Topdanmark, der oplyser, at folk trygt kan installere en smartlock som eksempelvis den amerikanske lås, August.

"Der er ikke noget i dækningsbetingelserne, der gør det anderledes for borgere, der vil være first movers og anskaffe sig en digital nøgle," siger Jens Langergaard, der er kommunikationschef i Topdanmark.

Han begrunder det med, at der med en smartlock som eksempelvis August ikke bliver foretaget ændringer i selve låsen, men at låsen blot betjenes på en ny måde.

Kan ende med simpelt tyveri

Der kan dog være en risiko for, at døren efterlades ulåst, fordi smartlocken ikke virker efter hensigten, eller fordi folk har svært ved at vænne sig til en digital lås.   

I sådan en situation vil forsikringen som regel ikke betragte det som et indbrud, men som et "simpelt tyveri".

Det betyder, at du ikke kan være sikker på at få dækket alle dine stjålne genstande.

Men du vil ikke være stillet anderledes, end hvis du har sjusket og glemt at låse døren med en fysisk nøgle.

Det afgørende er altså ikke, hvordan du låser din dør. Men om den har været låst. Det spørgsmål afgør forsikringsselskabet ved at se, om der er tegn på indbrud - eksempelvis en opbrudt dør eller en smadret rude.

"Vi betragter det helt på linje med en fysisk nøgle. I forsikringsbetingelserne står der, at et hus skal være forsvarligt aflåst. Men det gør ingen forskel, om det sker med en digital nøgle i din telefon eller en fysisk nøgle, som de fleste af os bruger," siger han.

Alligevel opfordrer Topdanmark dog til en vis grad af forsigtighed.

"Som altid vil vi råde folk til at sørge for at opbevare nøglen forsvarligt. Eksempelvis ved at sørge for, at det ikke fremgår tydeligt, hvilket hus nøglen passer til, og det kan måske også være en god idé, at nøgle-app'en ikke ligger allerforrest i oversigten over dine apps," siger Langergaard.

Ud over den førnævnte smartlock ved navn August har vi også tidligere omtalt en lignende lås ved navn Lockitron samt den danske løsning PolyControl.

Læs også:

Nu kommer den: Genial smartphone-lås skal holde indbrudstyve ude

 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Sådan får du innovationen til at blomstre i din virksomhed: "Det bliver gjort forkert i 90 procent af tilfældene"
For at ramme plet med digitale løsninger er innovation afgørende, og det flyvske begreb er noget, der bør gribes systematisk an. "Innovation er ikke lig med post-its. Man skal både arbejde med kulturen, tankegangen og værktøjskassen," siger Thomas Ove Rasmussen, innovationsdirektør i Trifork.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.