Artikel top billede

Lås hoveddøren med din smartphone

Huskede jeg at låse fordøren? Tjek din smartphone.

Et amerikansk foretagende har måske prototypen på din næste nøgle.

Lockitron
 er en telefonkontrolleret dørlås.

Det er altså tid til at droppe nøglebundet og bruge telefonen som nøgle. Både når du står foran hoveddøren - men også hvis du er mange kilometer væk og vil tjekke, om du huskede at låse eller skal åbne døren for gæster, mens du ikke selv er hjemme.

Hvis man bruger iPhone 4S eller iPhone 5, kan Lockitron programmeres til at reagere på din geografiske placering. På den måde kan hoveddøren automatisk åbne sig via Bluetooth, når Lockitron-låsen registrerer, at du er på vej med hænderne fulde af indkøbsposer.

Andre muligheder og funktioner i konceptet er for eksempel, at du kan programmere låsen til at sende dig notifikationer, når dine børn låser sig ind i hjemmet. 

Lockitron har indtil videre haft en meget succesfuld indsamling af penge. Via firmaets egen crowdfunding-kampagne, der stadig er åben, er der indsamlet næsten to millioner dollar til trods for, at firmaet blot havde bruge for 150.000 dollar for at komme i gang.

Læs hvad der gjorde den fremgangsmåde til en succes i denne historie.

Lockitron findes lige nu kun i en version, der spiller sammen med iPhone, men en Android-version er klar inden lanceringen, lover firmaet. Låsen kan dog betjenes med alle typer telefoner via sms'er.

Det danske alternativ

Området "home automation" er i vækst. Vi har senest skrevet om Samir Lehaff, der er ved at starte firma inden for feltet.

Men et helt andet dansk firma har faktisk allerede lavet produkter, der minder om Lockitrons.

Poly-Control har søgt patent på en løsning, hvor telefoner kan anvendes som nøgler til specielt hotelværelser og sommerhuse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere