Dansk selskab rejser krav mod Yahoo

Danske Netvertiser kunne ikke opfylde sine kontrakter, da Yahoo Norden lukkede uden forvarsel. Derfor måtte selskabet parkere problemerne i et afviklingsselskab, som nu rejser krav mod den amerikanske portalvirksomhed for de manglende indtægter.

Lukningen af Yahoos danske portal rammer også det danske selskab Netvertiser, som lever af annoncering på internettet.

Netvertiser havde længerevarende kontrakter om annoncering på Yahoos nordiske websteder, da den internationale ledelse trak portalvirksomheden ud af det skandinaviske marked i slutningen af januar i år.

Det betød, at Netvertiser pludselig var ude af stand til at opfylde aftaler med kunder, der havde betalt forud.

Selskabet måtte omstruktureres, og problemerne med de uopfyldte kontrakter ligger nu i et afviklingsselskab.

- Vi har været nødt til at flytte vores aktiviteter over i et nyt selskab, når Yahoo sådan uden varsel lukker alle deres aktiviteter ned, siger administrerende direktør i Netvertisers, Claus Engell.

Selskabet, som indeholder resterne bag det gamle Netvertiser-selskab, hedder Afviklingsselskabet af 13.2.2004.

Afviklingsselskabet rejser krav mod Yahoo Danmark for kontraktbrud og tabte indtægter. Yahoo Danmark er fortsat et aktivt selskab, selv om portalerne nu er nedlagt i de nordiske lande.

Claus Engell påpeger dog, at ledelsen på det danske kontor, som repræsenterede Yahoo i hele Norden, ikke havde indflydelse på lukningen, som blev beordret fra moderselskabet i USA.

Flyttede de gamle kunder med

Han betoner, at Netvertiser var uden gæld og havde en positiv drift, da nordiske Yahoo, som var den næststørste kunde i selskabet, lukkede ned.

Netvertiser genopstod dog med det samme og kunne tage en række eksisterende kunder med sig. Det drejer sig blandt andet om TDC Online og De Gule Sider.

- Dem har vi jo kunnet flytte med, fordi de ikke taber penge på omstruktureringen, siger Claus Engell.

Dog mistede to jobbet i forbindelse med omstruktureringen, og Netvertiser tæller nu otte mand på den nye adresse på Vesterbrogade i København.

Umiddelbart inden Yahoos lukning havde Netvertiser indgået aftale om at blive dansk distributør for Espotting, der sælger annoncer relateret til søgninger.

Derfor forventer Claus Engell ikke, at man vil kunne genoptage et forhold til Yahoo i regi af Overture, som er ejet af Yahoo og sælger et konkurrerende produkt. Overture er i færd med at etablere sig i Norden.

Yahoo tabte cirka 66 millioner kroner på portalens satsning på Norden. 22 danske ansatte mistede jobbet ved lukningen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere