Artikel top billede

Landets fattigste kommuner får bredbåndsmillioner

En pulje penge, der skal sikre bedre bredbånd i udkantsområderne, vil primært gå til de fattigste kommuner. Men det slår næppe til, mener organisation.

En lånepulje på 50 millioner kroner, der skal sikre bedre bredbånd, vil blive tildelt afhængig af kommunernes økonomi.

Det fremgår af et svar i Folketinget fra erhvervsminister Henrik Sass Larsen (S).

Du kan læse hele svaret her.

I praksis vil det betyde, at de fattigste kommuner vil have lettere ved at komme i betragtning til lån end de rige kommuner.

Faktisk giver det også god mening, da der er lighedstegn mellem fattige kommuner og dårlig bredbåndsdækning, oplyser Dansk Energi.

"Det er dog positivt, at kommunernes samlede økonomiske situation spiller ind i forhold til tildeling af midlerne, for der er ofte stort sammenfald mellem at have en svær økonomisk situation i kommunen og så have dårlige bredbåndsforhold," udtaler chefkonsulent Thomas Woldiderich fra Dansk Energi.

Symbolsk lån - flere penge til nedbrydning

Han peger på, at de 50 millioner kroner "er en sympatisk men også en meget symbolsk handling overfor kommunerne".

"Det er en god begyndelse, men taget i betragtning, at der er mere end 40 land- og yderkommuner, som forventes at skulle dele puljen, så får kommunerne altså ikke meget højhastighedsbredbånd for de penge," konkluderer han.

Faktisk satte regeringen i forbindelse med vækstpakken tidligere på året hele 400 millioner kroner af til en nedrivningspulje til selvsamme kommuner, påpeger han.

Samtidig skal man huske på, at der er tale om et lån og ikke en gave til kommunerne.

Større bredbåndskonference i dag

"Det i sig selv er også mærkværdigt, når der alene til én kommune udbydes 60 millioner kroner for at bringe bedre bredbånd til området," fortæller han.

Bornholm blev for nyligt netop udvalgt til et sådant projekt.

I øvrigt afholdes der netop i dag - onsdag - en større bredbåndskonference i Skjern.

Her taler blandt andre regionsformand Bent Hansen (S), tidligere Microsoft-chef Jørgen Bardenfleth og en repræsentant fra Google Danmark.

Flere end 120 personer har tilmeldt sig arrangementet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere