Artikel top billede

(Foto: Torben Klint)

Mogens Nørgaard udnævner sig selv til generaldirektør i nyt it-firma

Den tidligere Miracle-direktør Mogens Nørgaard er klar med et nyt firma, der satser hele butikken på big data. Læs her, hvorfor han kun vil have direktører ansat.

Den fyrede Miracle-direktør Mogens Nørgaard har knap nået at bruge af sin fratrædelsesgodtgørelse på ni måneders løn, svarende til i alt små 900.000 kroner, før han er i gang med at starte et nyt it-firma ved navn Fair And Square.

Ud over at skulle beskæftige sig med big data som det gennemgribende koncept, har Mogens Nørgaard det erklærede mål at slå sin tidligere virksomhed Miracle på antallet af direktører.

"Miracle har jo efterhånden 13-14-15 direktører, så vi skal nok stramme os an, men vi er ved godt mod," lyder det fra Mogens Nørgaard, der har udnævnt sig selv til generaldirektør i det kommende firma, som blev registreret i CVR-registret i aftes.

Ud over generaldirektøren starter selskabet med én ansat, administrerende programmør og medstifter Ole Erecius, der indtil videre nægter at lade sig forfremme til direktør.

"Den forfremmelse må vi have gjort noget ved, for vi skal have det fladeste organisationsdiagram nogensinde," siger generaldirektøren i det nye firma, som konkret barsler med en salgsdirektør, en supply-direktør og en servicedirektør, der i dag alle sidder i uopsagte stillinger.

"Miracle har jo efterhånden 13-14-15 direktører, så vi skal nok stramme os an, men vi er ved godt mod,"

Sådan skal pengene tjenes

For ikke at dø af grin har selskabet som målsætning at tjene penge på ledelse, services, projekter og applikationsløsninger med big data som en altoverskyggende overskrift.

"Overgangen til big data er helt naturlig for gamle database-nørder som mig, og teknologien kan meget mere, end det vi ser fra Oracle-databaser, DB2 og SQL-server," lyder det fra Mogens Nørgaard, som kalder big data for det største infrastruktur-skifte inden sin egen pension.

"Big data kan parallelliseres ud på 10.000 computere, og de er ikke så følsomme for datafejl," siger Mogens Nørgaard, inden han kaster sig ud i arbejdet på fortrinsvis ServiceNow-, Amazon-, Salesforce- og Sharepoint-platforme.

Både Miracle-kunder og -ansatte er i kikkerten

Han oplyser, at Fair and Square ifølge planen skal score den første årlige omsætning på et sted mellem 4,2 og 42 millioner kroner ifølge den forretningsplan, der er ved at blive skrevet.

"Vi har en knalddygtig, arbejdsløs akademiker, der har skrevet den slags sludder i fem år på universitetet, så også på det område har vi styr på sagerne," lyder det fra generaldirektøren, der skal ud og drikke kaffe hos gamle venner, der blandt andet tæller nuværende Miracle-kunder, i de næste par dage.

"Jeg starter med at møde 10-15 stykker, og så må vi jo se, hvad de er interesserede i," fortsætter han.

Starter som low budget-firma

Det nye firma med sloganet 'Det kan godt være, at vi er billige - men til gengæld er vi bedre' kan ikke ligefrem beskyldes for at starte med fine fornemmelser.

Mogens Nørgaard har været en tur på Nørrrebro i København for at kigge på et kontor i en nedrivningsdømt ejendom i en baggård på Rådmandsgade, hvor han agter at banke firmaskiltet i de sort-gule 'Netto-farver' op.

"Ejendommen er perfekt, for vi kan bo der i et par måneder, inden vi rykker videre til næste nedrivningsklare ejendom. Den slags er ret billige, skulle jeg hilse og sige," siger han.

Med hensyn til møbler er planen, at firmaet køber dem fra et nærliggende konkursbo, hvorefter møblementet kan efterlades ved den næste flytning.

"Slumstormer-kontoret er vejen frem," siger den nye generaldirektør, der vil medtage det piratflag, som han modtog af Miracle-ansatte i forbindelse med sin afskedsreception i selskabet for nylig.

Måske Miracle-medarbejdere

Om han også vil medtage medarbejdere fra Miracle i det nye selskab, er endnu uvist.

"Jeg har lovet Miracles bestyrelsesformand, at jeg ikke vil kontakte nogen medarbejdere. Men der er allerede nogen, der har kontaktet mig, hvilket han har det helt fint med," siger Mogens Nørgaard.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
10 gratis artikler: Få gode råd fra Danmarks bedste it-ledere