Artikel top billede

Mogens Nørgaard udnævner sig selv til generaldirektør i nyt it-firma

Den tidligere Miracle-direktør Mogens Nørgaard er klar med et nyt firma, der satser hele butikken på big data. Læs her, hvorfor han kun vil have direktører ansat.

Den fyrede Miracle-direktør Mogens Nørgaard har knap nået at bruge af sin fratrædelsesgodtgørelse på ni måneders løn, svarende til i alt små 900.000 kroner, før han er i gang med at starte et nyt it-firma ved navn Fair And Square.

Ud over at skulle beskæftige sig med big data som det gennemgribende koncept, har Mogens Nørgaard det erklærede mål at slå sin tidligere virksomhed Miracle på antallet af direktører.

"Miracle har jo efterhånden 13-14-15 direktører, så vi skal nok stramme os an, men vi er ved godt mod," lyder det fra Mogens Nørgaard, der har udnævnt sig selv til generaldirektør i det kommende firma, som blev registreret i CVR-registret i aftes.

Ud over generaldirektøren starter selskabet med én ansat, administrerende programmør og medstifter Ole Erecius, der indtil videre nægter at lade sig forfremme til direktør.

"Den forfremmelse må vi have gjort noget ved, for vi skal have det fladeste organisationsdiagram nogensinde," siger generaldirektøren i det nye firma, som konkret barsler med en salgsdirektør, en supply-direktør og en servicedirektør, der i dag alle sidder i uopsagte stillinger.

"Miracle har jo efterhånden 13-14-15 direktører, så vi skal nok stramme os an, men vi er ved godt mod,"

Sådan skal pengene tjenes

For ikke at dø af grin har selskabet som målsætning at tjene penge på ledelse, services, projekter og applikationsløsninger med big data som en altoverskyggende overskrift.

"Overgangen til big data er helt naturlig for gamle database-nørder som mig, og teknologien kan meget mere, end det vi ser fra Oracle-databaser, DB2 og SQL-server," lyder det fra Mogens Nørgaard, som kalder big data for det største infrastruktur-skifte inden sin egen pension.

"Big data kan parallelliseres ud på 10.000 computere, og de er ikke så følsomme for datafejl," siger Mogens Nørgaard, inden han kaster sig ud i arbejdet på fortrinsvis ServiceNow-, Amazon-, Salesforce- og Sharepoint-platforme.

Både Miracle-kunder og -ansatte er i kikkerten

Han oplyser, at Fair and Square ifølge planen skal score den første årlige omsætning på et sted mellem 4,2 og 42 millioner kroner ifølge den forretningsplan, der er ved at blive skrevet.

"Vi har en knalddygtig, arbejdsløs akademiker, der har skrevet den slags sludder i fem år på universitetet, så også på det område har vi styr på sagerne," lyder det fra generaldirektøren, der skal ud og drikke kaffe hos gamle venner, der blandt andet tæller nuværende Miracle-kunder, i de næste par dage.

"Jeg starter med at møde 10-15 stykker, og så må vi jo se, hvad de er interesserede i," fortsætter han.

Starter som low budget-firma

Det nye firma med sloganet 'Det kan godt være, at vi er billige - men til gengæld er vi bedre' kan ikke ligefrem beskyldes for at starte med fine fornemmelser.

Mogens Nørgaard har været en tur på Nørrrebro i København for at kigge på et kontor i en nedrivningsdømt ejendom i en baggård på Rådmandsgade, hvor han agter at banke firmaskiltet i de sort-gule 'Netto-farver' op.

"Ejendommen er perfekt, for vi kan bo der i et par måneder, inden vi rykker videre til næste nedrivningsklare ejendom. Den slags er ret billige, skulle jeg hilse og sige," siger han.

Med hensyn til møbler er planen, at firmaet køber dem fra et nærliggende konkursbo, hvorefter møblementet kan efterlades ved den næste flytning.

"Slumstormer-kontoret er vejen frem," siger den nye generaldirektør, der vil medtage det piratflag, som han modtog af Miracle-ansatte i forbindelse med sin afskedsreception i selskabet for nylig.

Måske Miracle-medarbejdere

Om han også vil medtage medarbejdere fra Miracle i det nye selskab, er endnu uvist.

"Jeg har lovet Miracles bestyrelsesformand, at jeg ikke vil kontakte nogen medarbejdere. Men der er allerede nogen, der har kontaktet mig, hvilket han har det helt fint med," siger Mogens Nørgaard.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.