Dine lagrede filer bliver åbnet automatisk på Dropbox

Dropbox åbner alle dine .doc-filer, som du lagrer på tjenesten, viser undersøgelse. Ja, vi gør da, lyder det fra Dropbox. Se Dropbox' forklaring her.

Den cloudbaserede lagringstjeneste Dropbox smugkigger på visse filer, der bliver oploadet på brugernes private Dropbox-konti.

Sådan lyder det fra WNC InfoSec, der i en blogpost beretter om en test, som selskabet har gennemført.

I testen viste det sig, at adskillige af de oploadede filer blev åbnet, efter at de var blevet oploadet på Dropbox.

Testen blev udført ved hjælp af HoneyDocs-tjenesten, der logger, hvornår og hvor et dokument bliver åbnet.

Under eksperimentet blev der oploadet en .zip-folder med embeddede .doc-filer.

Filerne var forbundet med HoneyDocs-tjenesten, som havde lagt et såkaldt 'sting' på dem, der sender en notifikation va sms eller mail, hver gang filen bliver åbnet, ligesom det noteres på et kort, hvor filen er blevet åbnet.

Ifølge WNC InfoSec kom det første 'buzz' - som HoneyDocs kalder responsen - blot 10 minutter efter, at den pågældende fil var blevet oploadet.

'Buzz'en' kom fra en IP-adresse, der tilhører Amazon EC2 i Seattle, USA. Dropbox anvender Amazon's cloud-infrastruktur.

Ifølge WNC Infosec blev kun .doc-filer åbnet. I alle tilfælde blev de åbnet med programmet LibreOffice, viste sladrehanken.

Dropbox: Her er forklaringen
Ifølge Dropbox er der imidlertid intet usædvanligt i, at de pågældende filer er blevet åbnet.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau skyldes det ifølge Dropbox nemlig, at en funktion på Dropbox gør det muligt for brugerne at se et preview af alle .doc-filer.

For at kunne gøre det skal Dropbox først skabe et preview-billede af de pågældende dokumenter, og det kræver, at dokumenterne åbnes.

Ifølge Dropbox kan brugerne også åbne Word-, PowerPoint- , PDF- og tekst-filer direkte fra deres browser, så de ikke behøver at have installeret samtlige programmer på deres egne computere for at se filerne.

Ifølge Dropbox har kun en meget lille gruppe medarbejdere adgang til bruger-data.

Selskabets support-folk har i nogle tilfælde adgang til fil-metadata, men aldrig indhold.

Også Microsoft overvåger løbende filerne på lagringstjenesten SkyDrive. Det kan du læse mere om her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft bekræfter gigant-opkøb af AI-selskabet Nuance
Nuance Communication, der blandt andet har leveret teknologi til Apples Siri, er blevet opkøbt af Microsoft, der mandag eftermiddag bekræfter handlen.
Computerworld
Gigantisk datalæk: 600.000 danskeres Facebook-data offentliggjort på hackerforum
Data om 533 millioner Facebook-brugere på verdensplan er i weekenden blev lækket på hackerforum.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.