Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Kunne dette it-firma have reddet os fra finanskrisen?

Op til finanskrisen var risikostyring en by i Rusland. Men faktisk har blandt andet dette danske it-firma produkterne til at få alarmlamperne til at blinke, påpeger it-branchedirektør.

Finanskrisen fylder fem år og ikke mindst den såkaldte Rangvid-rapport forsøger at finde helte - og mest af alt skurke.

For der er åbenlyst et stort behov for, at nogle betaler regningen - og ønsket om en gentagelse bliver forhindret ved at lære af krisen.

I det seneste nyhedsbrev giver direktør Tom Togsverd fra ITEK under Dansk Industri sit indspark i debatten.

"Risikostyring var en by i Rusland, som end ikke blev efterspurgt," skriver han om finanskrisen. Også kobler han it på sagen.

"Her er det, at IKT kommer ind i billedet som nøglen til at afdække risici og indbyrdes afhængigheder mellem forskellige finansielle positioner," skriver han.

For faktisk har Danmark it-virksomheder, der kan skabe risikostyring og gennemsigtighed via it-redskaber, forklarer Tom Togsverd.

Supercomputing og brug af data

"Med virksomheder som Simcorp har vi vist resten af verden, hvordan man holder styr på sine finansielle transaktioner, ligesom vi som led i CFIR (Copenhagen as a Finance and ICT Region) er med i projekter, der afdækker risici - gennem supercomputing og intelligent brug af data."

"De selvsamme modeller kan også bruges til at risiko- og dermed kreditvurdere den enkelte virksomhed, således at man hurtigere og sikrere kan forholde sig til kreditgivning," skriver Tom Togsverd i nyhedsbrevet.

Men hvad mener du?

Hvad skyldes finanskrisen? Og hvordan skal vi se it og it-branchens rolle i det dramatiske forløb i de seneste fem år?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere