Artikel top billede

Hov, hvor blev vores Notes-kunder af?

Notes-platformen fra IBM bliver fravalgt af stadig flere virksomheder, der hopper over på Google ellers Microsofts services. Senest har en global spiller erstattet Notes med Google Apps.

IBM's Notes-platform er truet.

Senest har hvidevareproducenten Whirlpool i denne måned valgt at droppe Notes og i stedet kastet sine 68.000 medarbejdere over på Google Apps 66 steder omkring på kloden, skriver Business Insider

Kunderne har i de seneste år fravalgt IBM's kommunikationsplatform i stor stil, hvor eksempelvis revisionskoncernen Ernest & Youngs 150.000 slutbrugere i 2011 forlod Notes til fordel for Microsoft Exchange, mens General Motors 100.000 medarbejdere sidste år kørte over til Googles online-univers. 

Computerworld har spurgt IBM Danmark, om Big Blue kan fremvise eksempler på, at nogen selskaber i samme kaliber er gået den anden vej og har droppet Microsoft eller Google til fordel for Notes.

"Der er ikke umiddelbart eksempler på det modsatte," lyder svaret fra IBM Danmarks presseafdeling.

Danmark stadig et Microsoft-land

Google har i de seneste år har kapret gevaldige kundeandele på den internationale scene, og Computerworlds engelske søstersite kan senest berette om, at Google benyttes på hvert tredje universitet i Storbritannien.

Alligevel tøver danske virksomheder med at kaste sig over søgegigantens online-applikationer med mail, kalender og kontorpakker.

Det viser en spørgeskema-undersøgelse, som Computerworld foretog i sommer med godt 1.500 læsere.

Her svarede 59 procent, at de kører med en traditionel Microsoft Office-pakke på computeren, mens yderligere otte procent svarede, at de anvender Microsofts Office 365.

I den sammenhæng kan det blandt andet nævnes, at den danske storproducent af blandt andet ingredienser til fødevare- og medicinalindustrien Chr. Hansen med 2.450 ansatte har valgt at droppe Notes og i stedet kaste sig over Office 365

Google Docs, som er kontorpakken i Google Apps, anvendes ifølge Computerworld-afstemningen af blot fire procent.

Det tal indikerer, at Google Apps-andelen inklusive Gmail ikke er svimlende høj i Danmark. 

Læs også: 
Derfor løber Microsoft med IBM's Notes-kunder

Helt tilfreds med at Notes kun er nummer to

Galleri: Her er IBM's mange mistede milliard-muligheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere