Artikel top billede

Hov, hvor blev vores Notes-kunder af?

Notes-platformen fra IBM bliver fravalgt af stadig flere virksomheder, der hopper over på Google ellers Microsofts services. Senest har en global spiller erstattet Notes med Google Apps.

IBM's Notes-platform er truet.

Senest har hvidevareproducenten Whirlpool i denne måned valgt at droppe Notes og i stedet kastet sine 68.000 medarbejdere over på Google Apps 66 steder omkring på kloden, skriver Business Insider

Kunderne har i de seneste år fravalgt IBM's kommunikationsplatform i stor stil, hvor eksempelvis revisionskoncernen Ernest & Youngs 150.000 slutbrugere i 2011 forlod Notes til fordel for Microsoft Exchange, mens General Motors 100.000 medarbejdere sidste år kørte over til Googles online-univers. 

Computerworld har spurgt IBM Danmark, om Big Blue kan fremvise eksempler på, at nogen selskaber i samme kaliber er gået den anden vej og har droppet Microsoft eller Google til fordel for Notes.

"Der er ikke umiddelbart eksempler på det modsatte," lyder svaret fra IBM Danmarks presseafdeling.

Danmark stadig et Microsoft-land

Google har i de seneste år har kapret gevaldige kundeandele på den internationale scene, og Computerworlds engelske søstersite kan senest berette om, at Google benyttes på hvert tredje universitet i Storbritannien.

Alligevel tøver danske virksomheder med at kaste sig over søgegigantens online-applikationer med mail, kalender og kontorpakker.

Det viser en spørgeskema-undersøgelse, som Computerworld foretog i sommer med godt 1.500 læsere.

Her svarede 59 procent, at de kører med en traditionel Microsoft Office-pakke på computeren, mens yderligere otte procent svarede, at de anvender Microsofts Office 365.

I den sammenhæng kan det blandt andet nævnes, at den danske storproducent af blandt andet ingredienser til fødevare- og medicinalindustrien Chr. Hansen med 2.450 ansatte har valgt at droppe Notes og i stedet kaste sig over Office 365

Google Docs, som er kontorpakken i Google Apps, anvendes ifølge Computerworld-afstemningen af blot fire procent.

Det tal indikerer, at Google Apps-andelen inklusive Gmail ikke er svimlende høj i Danmark. 

Læs også: 
Derfor løber Microsoft med IBM's Notes-kunder

Helt tilfreds med at Notes kun er nummer to

Galleri: Her er IBM's mange mistede milliard-muligheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Capgemini varsler kæmpe offensiv på det danske SAP-marked: Vil ansætte op til 40 nye konsulenter i år
Den danske del af Capgemini vil tage en langt større bid af det danske SAP-marked, som ifølge dansk landechef Claus Rydkjær står overfor en mulig eksplosion som følge af overgangen til S/4HANA. Op til 40 nye ansatte skal gøre Capgemini i stand til at tredoble SAP-forretningen på bare et år. "Vi mener, tidspunktet er nu," siger Claus Rydkjær til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.