Artikel top billede

Hov, hvor blev vores Notes-kunder af?

Notes-platformen fra IBM bliver fravalgt af stadig flere virksomheder, der hopper over på Google ellers Microsofts services. Senest har en global spiller erstattet Notes med Google Apps.

IBM's Notes-platform er truet.

Senest har hvidevareproducenten Whirlpool i denne måned valgt at droppe Notes og i stedet kastet sine 68.000 medarbejdere over på Google Apps 66 steder omkring på kloden, skriver Business Insider

Kunderne har i de seneste år fravalgt IBM's kommunikationsplatform i stor stil, hvor eksempelvis revisionskoncernen Ernest & Youngs 150.000 slutbrugere i 2011 forlod Notes til fordel for Microsoft Exchange, mens General Motors 100.000 medarbejdere sidste år kørte over til Googles online-univers. 

Computerworld har spurgt IBM Danmark, om Big Blue kan fremvise eksempler på, at nogen selskaber i samme kaliber er gået den anden vej og har droppet Microsoft eller Google til fordel for Notes.

"Der er ikke umiddelbart eksempler på det modsatte," lyder svaret fra IBM Danmarks presseafdeling.

Danmark stadig et Microsoft-land

Google har i de seneste år har kapret gevaldige kundeandele på den internationale scene, og Computerworlds engelske søstersite kan senest berette om, at Google benyttes på hvert tredje universitet i Storbritannien.

Alligevel tøver danske virksomheder med at kaste sig over søgegigantens online-applikationer med mail, kalender og kontorpakker.

Det viser en spørgeskema-undersøgelse, som Computerworld foretog i sommer med godt 1.500 læsere.

Her svarede 59 procent, at de kører med en traditionel Microsoft Office-pakke på computeren, mens yderligere otte procent svarede, at de anvender Microsofts Office 365.

I den sammenhæng kan det blandt andet nævnes, at den danske storproducent af blandt andet ingredienser til fødevare- og medicinalindustrien Chr. Hansen med 2.450 ansatte har valgt at droppe Notes og i stedet kaste sig over Office 365

Google Docs, som er kontorpakken i Google Apps, anvendes ifølge Computerworld-afstemningen af blot fire procent.

Det tal indikerer, at Google Apps-andelen inklusive Gmail ikke er svimlende høj i Danmark. 

Læs også: 
Derfor løber Microsoft med IBM's Notes-kunder

Helt tilfreds med at Notes kun er nummer to

Galleri: Her er IBM's mange mistede milliard-muligheder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere