Foto: Dan Jensen.

Vupti: 400.000 digitale postkasser auto-oprettet i nat

I nat manglede godt 400.000 danske virksomheder at aktivere deres lovpligtige digitale postkasse. Her kan du læse, hvad konsekvenserne bliver, hvis du ikke logger ind på digital post.

Det har været noget af en slutspurt at komme på plads med virksomhedernes obligatoriske digitale post-kasser, når firmaer fremover skal modtage skrivelser fra det offentlige.

Fra det rene kaos for blot få uger siden, til at missionen nu ser ud til at være lykkedes.

For efter deadlinens udløb i aftes ved midnatstid oplyser Erhvervsstyrelsen til Computerworld, at der i alt er blevet bestilt i alt 450.911 medarbejdersignaturer hos Nets, mens 217.474 virksomheder er nået hele vejen igennem og har oprettet en digital postkasse.

De resterende postkasser er blevet automatisk oprettet hos Erhvervsstyrelsen.

400.000 jomfruelige postkasser
"Alle CVR-numre, som ikke allerede selv har oprettet en postkasse, får automatisk oprettet en postkasse natten mellem 31. oktober og 1. november. Herefter vil alle med et CVR-nummer have en obligatorisk digital postkasse," forklarer vicedirektør i Erhvervsstyrelsen Henning Steensig.

Da der findes omkring 650.000 CVR-numre i Danmark, hvor omkring 450.000 anses for at være aktive virksomheder, har Erhvervsstyrelsen således i nat tændt for godt 400.0000 postkasser.

Disse postkasser venter endnu på, at ejermændene/firmaerne logger ind for første gang og tjekker, om der er kommet noget post fra en kommune, Skat eller en anden offentlig myndighed.

Lovpligtig - hvad betyder det?
Erhvervs- og Digitaliseringsstyrelsen har været hovedkræfterne bag at drive digital post-projektet i mål, og her er der flere gange blevet slået på, at det er lovpligtigt at have en digital postkasse.

Men nu er det ikke sådan, at du driver ulovlig virksomhed, hvis du ikke har en digital post. Derfor vil der heller ikke komme sanktioner som bøder eller andet i kølvandet på manglende brug af digital post.

Du går 'bare' glip af informationer fra det offentlige, som kan være kritiske for din virksomhed, hvis du eksempelvis glemmer rykkere til årsregnskaber og bilsyn.

"Her er det helt samme problemstilling, som hvis man undlader at tømme sin "analoge" postkasse. Det må man selv tage ansvaret for som CVR-ansvarlig," lyder det fra Henning Steensig i Erhvervsstyrelsen.

Til næste år skal det offentlige igennem nogenlunde samme mølle med digital post, når fire millioner borgere over 15 år skal have en digital postkasse, hvor de dog kan bruge deres nuværende NemID-nøgle til at logge ind med.

Det kan du læse mere om her.

Læs også:
Små virksomheder gruer for digital post

Digital post-pres: Send de vigtigste breve på papir
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Banker indfører nye skrappe regler for e-handel to måneder før forventet: “Det er et uheldigt tidspunkt”
Efter at være blevet udsat er de nye betalingsregler for webshops nu trådt i kraft. Men timingen kunne ikke være værre, lyder det fra Dansk Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sælger du nemt IT-sikkerhed og backup som en service – og styrker din indtjening
Den klassiske forhandlermodel med salg af produkter er under pres. Som IT-forhandler er du enormt konkurrenceudsat og de kunder der køber, er ikke altid loyale. Den hårde konkurrence giver samtidig stærkt begrænsede margener. For kunden er det er mere besværligt købe produkter end det er at købe services og du risikerer derfor, at kunden smutter over til en nemmere og mere fleksibel løsning - det vil sige til nogen, der sælger services. Nøglen til vækst er ofte at påtage sig rollen som managed service provider. Her tilbyder du en pakke af services, der komplementerer primærproduktet og løser en udfordring for kunden – og styrker dit salg og din indtjening. Du opnår en løbende indtægt, en tættere relation til dine kunder og en fleksibilitet og skalerbarhed, som kun skyen kan tilbyde. Et oplagt eksempel er en kombination af salg af services som cyberbeskyttelse og backup. I denne hvidbog får du konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med at optimere din forretningsmodel.