Artikel top billede

Foto: Dan Jensen.

Vupti: 400.000 digitale postkasser auto-oprettet i nat

I nat manglede godt 400.000 danske virksomheder at aktivere deres lovpligtige digitale postkasse. Her kan du læse, hvad konsekvenserne bliver, hvis du ikke logger ind på digital post.

Det har været noget af en slutspurt at komme på plads med virksomhedernes obligatoriske digitale post-kasser, når firmaer fremover skal modtage skrivelser fra det offentlige.

Fra det rene kaos for blot få uger siden, til at missionen nu ser ud til at være lykkedes.

For efter deadlinens udløb i aftes ved midnatstid oplyser Erhvervsstyrelsen til Computerworld, at der i alt er blevet bestilt i alt 450.911 medarbejdersignaturer hos Nets, mens 217.474 virksomheder er nået hele vejen igennem og har oprettet en digital postkasse.

De resterende postkasser er blevet automatisk oprettet hos Erhvervsstyrelsen.

400.000 jomfruelige postkasser

"Alle CVR-numre, som ikke allerede selv har oprettet en postkasse, får automatisk oprettet en postkasse natten mellem 31. oktober og 1. november. Herefter vil alle med et CVR-nummer have en obligatorisk digital postkasse," forklarer vicedirektør i Erhvervsstyrelsen Henning Steensig.

Da der findes omkring 650.000 CVR-numre i Danmark, hvor omkring 450.000 anses for at være aktive virksomheder, har Erhvervsstyrelsen således i nat tændt for godt 400.0000 postkasser.

Disse postkasser venter endnu på, at ejermændene/firmaerne logger ind for første gang og tjekker, om der er kommet noget post fra en kommune, Skat eller en anden offentlig myndighed.

Lovpligtig - hvad betyder det?

Erhvervs- og Digitaliseringsstyrelsen har været hovedkræfterne bag at drive digital post-projektet i mål, og her er der flere gange blevet slået på, at det er lovpligtigt at have en digital postkasse.

Men nu er det ikke sådan, at du driver ulovlig virksomhed, hvis du ikke har en digital post. Derfor vil der heller ikke komme sanktioner som bøder eller andet i kølvandet på manglende brug af digital post.

Du går 'bare' glip af informationer fra det offentlige, som kan være kritiske for din virksomhed, hvis du eksempelvis glemmer rykkere til årsregnskaber og bilsyn.

"Her er det helt samme problemstilling, som hvis man undlader at tømme sin "analoge" postkasse. Det må man selv tage ansvaret for som CVR-ansvarlig," lyder det fra Henning Steensig i Erhvervsstyrelsen.

Til næste år skal det offentlige igennem nogenlunde samme mølle med digital post, når fire millioner borgere over 15 år skal have en digital postkasse, hvor de dog kan bruge deres nuværende NemID-nøgle til at logge ind med.

Det kan du læse mere om her.

Læs også:
Små virksomheder gruer for digital post

Digital post-pres: Send de vigtigste breve på papir
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere