Artikel top billede

Digital post-pres: Send de vigtigste breve på papir

Få dage før indførelsen af digital post trækker styrelse i nødbremsen: Send rykkere som fysiske breve - eller ring til virksomhederne.

I kølvandet på erkendelsen af, at det langtfra er alle myndigheder og virksomheder, der er klar til fredagens deadline for digital post, kommer der nu en opfordring fra folkene bag digital post:

"Digitaliseringsstyrelsen foreslår, at særligt bebyrdende breve i en kort periode efter 1. november for eksempel sendes med fysisk post, eller at virksomheden kontaktes direkte, for eksempel telefonisk."

Sådan lyder budskabet på styrelsens hjemmeside efter et styregruppemøde i fredags.

Med bebyrdende breve mener styrelsen typisk rykkere eller indberetningspligter, som myndighederne altså nu bliver opfordret til at holde igen med lige efter premieren på digital post fredag.

100.000 mangler NemID

Mere konkret mener Digitaliseringsstyrelsen, at myndighederne sideløbende med introduktionen af digital post bør overveje, hvad manglende respons fra en virksomhed kan skyldes, og om modtagervirksomheden rent faktisk er klar til digital post.

Her lyder opfordringen, at kanaler til rykkere, udover at være digital post, også bør inkludere fysisk post, e-mail og direkte telefonhenvendelser.

"Den rigtige deadline er 1. november, men når det så er sagt, så er der jo ting som rykkere på årsopgørelser, som man her i starten nok vil sende på papir," forklarer vicedirektør Henning Steensig til Computerworld.

Erhvervsstyrelsen kan oplyse, at der ifølge de spritnyeste tal fra mandag middag er 178.000 oprettede postkasser, mens 354.000 virksomheder har bestilt en medarbejdersignatur.

Med en anslået mængde af 450.000 aktive CVR-numre ud af en pulje på i alt 650.000 CVR-numre vil det sige, at der i runde tal mangler 270.000 virksomheder på digital post, mens knap 100.000 selskaber mangler at bestille medarbejdersignaturen hos leverandøren Nets.

Kaster flere penge i markedsføring

Erhvervsstyrelsen læner sig kraftigt op ad opinionsmålinger fra analysehuset Epinion, hvor det fremgår, at 20 procent af de i alt 650.000 danske virksomheder med CVR-numre er ligeglade med digital post, fordi de ifølge egne udsagn alligevel ikke modtager noget interessant fra det offentlige.

"Det giver 130.000 virksomheder, som vi vil prøve at nå via en øget opmærksomhed omkring digital post," forklarer Henning Steensig.

Han fortæller, at Erhvervsstyrelsen for 14 dage siden skovlede en ekstra million kroner ind i markedsføringsbudgettet på to millioner kroner for at nå ud til de sidste virksomheder.

"Det er faktisk muligt, at vi også kommer til at skovle mere i, men det bliver taktisk besluttet, når vi løbende får tallene ind omkring tilslutningen og via vores Epionions-målinger kan se, hvilken hvilken type virksomheder vi mangler," fortsætter vicedirektøren i Erhvervsstyrelsen.

Ifølge Henning Steensig holder Erhvervsstyrelsen sit budget på fire millioner til blandt andet vejledningsmateriale på steder som Virk.dk, mens det altså kan komme på tale at opgradere markedsføringen andre steder.

Hos Digitaliseringsstyrelsen har man for længst sprængt det afsatte budget på tre millioner kroner til support hos Nets, der flere gange i sidste uge opgraderede sin support-afdeling.

Læs også: 
Derfor er det livsvigtigt at melde firmaet til Digital post

Små virksomheder gruer for digital post

Du skal da bare tvinges: Derfor skal det offentlige vride armen rundt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.