Firmaer vælter ind: Så vild er slutspurten for digital post

Slutspurten til firmaernes tilmelding til digital post er sat ind. Trods forsinkelser og ekstraomkostninger til support er staten fortrøstningsfuld på at hive de lovede besparelser i land.

En massiv ketchup-effekt.

Sådan beskriver kontorchef Lone Berglykke fra Digitaliseringsstyrelsen de seneste uger og især dage, hvor danske virksomheder i titusindvis er valfartet ind på virk.dk for at oprette en digital postkasse og videre til Nets for at få den nødvendige medarbejdersignatur.

Den store slutspurt har blandt andet resulteret i kaotiske support-tilstande hos NemID-leverandøren Nets, som står for udstedelsen og ikke mindst supporten for medarbejdersignaturer, der er nødvendige for at bruge den digitale postkasse.

"Normalt har Nets support til hver syvende virksomhed, men her i slutfasen har det været hver tredje virksomhed, der har haft brug for support," fortæller Lone Berglykke til Computerworld om en af årsagerne til, at der er trukket store lodder på supporten hos Nets.

Håber på 400.000 på NemID
Det hele så da også ganske håbløst ud for relativt kort tid siden, hvor selv offentlige myndigheder var i tvivl om, hvad digital post var for en størrelse. 

I skrivende stund har godt 357.000 virksomheder indgået en aftale med Nets.

Lone Berglykke krydser fingrene for, at det tal runder 400.000 virksomheder omkring fredag den 1. november, som er deadline for virksomhedernes tilmelding til digital post.

Det vil sige, at der i så fald 'kun' mangler godt 50.000 selskaber, da det kun er omkring 450.000 ud af i alt godt 650.000 CVR-registrerede virksomheder, der anses for aktive hertillands.

Både Digitaliseringsstyrelsen og Erhvervsstyrelsen har undervejs i den hektiske slutspurt måttet skyde flere millioner i henholdsvis NemID-support og markedsføring af digital post.

"Vi kan endnu ikke helt forudsige, hvor mange ekstra millioner kroner vi kommer til at betale for supporten hos Nets, for behovet er dukket meget akut op, og det kan også forsvinde lige så hurtigt igen," forklarer Lone Berglykke. 

Business case holder
Hun fortæller, at Digitaliseringsstyrelsen betaler 75 kroner ved en virksomheds supporthenvendelse til Nets angående digital post, mens virksomheden ved andre henvendelser skal betale 250 kroner af egen lomme.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Banker indfører nye skrappe regler for e-handel to måneder før forventet: “Det er et uheldigt tidspunkt”
Efter at være blevet udsat er de nye betalingsregler for webshops nu trådt i kraft. Men timingen kunne ikke være værre, lyder det fra Dansk Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hvor klogt er dit netværk?
Er dit netværk klar til fremtiden? Nye tider kræver fleksibilitet. I denne eGuide får du en håndfuld konkrete eksempler på, hvordan du kan optimere og fremtidssikre virksomhedens netværk.