Artikel top billede

Derfor skal du ikke frygte næste Windows-opdatering

Interview: Microsoft har sat turbo på software-udviklingen og dermed også opdaterings-cyklussen af Windows. Det frygter nogle it-afdelinger, men Microsoft beroliger og kommer med råd til, hvordan du kan tackle den nye verden.

"Den højere hastighed er absolut det største smertepunkt. Problemet med hurtigere release-cyklusser er, at [virksomheder] ikke ved, om deres apps vil virke på hver enkelt nye version af Windows og IE."

Det udtalte rådgiver Michael Silver fra Gartner for nylig om, hvorfor mange virksomheder holder igen med at opgradere fra Windows 7 til Windows 8.

"Der er stor sandsynlighed for, at virksomheder vil blive på Windows 7 så længe som muligt." Michael Silver forklarede, at mange standardiserer på Windows 7/Office 2010 og derfor ignorerer Microsofts nye versioner.

Windows 7 har nemlig for længst bevist sit værd som et stabilt og velfungerende styresystem, og derfor har virksomhederne et begrænset incitament til at skifte til Windows 8.

Samtidig betyder nye opdateringscyklusser, at Windows 8 potentielt kan give en del ekstra arbejde for it-afdelingen, mener Gartner.

"Om et år eller to vil der komme endnu en Windows 8-udgivelse, og den vil have endnu en version af IE. I mellemtiden ændrer Windows-desktoppen sig ikke meget ... den er grundlæggende understøttet hele livet."

"Vi kører den lavest mulige fællesnævner. Intet over - kun noget ved siden af"

Computerworld har spurgt Microsofts danske teknologidirektør, Ole Kjeldsen, hvordan han mener at man som it-afdeling skal tackle de nye opdaterings-cyklusser?

Laveste fællesnævner i infrastrukturen

"Der er ingen tvivl om, at det er en kompleksitet, som skal håndteres. Men jeg vil også samtidig sige, at det er en tankegang, som vi også selv er offer for - og som er forankret i den verden, vi kender: Nemlig at vi har fuld styr på vores infrastruktur, og ved nøjagtig, hvad der kører på den til enhver tid."

Den form for infrastruktur har dog også en ulempe, tilføjer Ole Kjeldsen.

"At vi begrænser den, hvis jeg må være lidt fræk. Vi kører den lavest mulige fællesnævner. Intet over - kun noget ved siden af."

Sådan ser fremtiden ud for Microsofts kunder

Teknologidirektøren fra Microsoft Danmark giver sit bud på, hvordan it i virksomheder kan se ud i fremtiden:

"I den nye verden kunne man sagtens forestille sig en desktop-infrastruktur hos en kunde, som består af flere forskellige versioner, så ikke alle behøver at være på den samme version - men at der er co-eksistens mellem de forskellige versioner."

"Det er noget af det, vi lægger op til med vores management-værktøjer."

Ole Kjeldsen erkender dog samtidig, at man ikke bare kan fjerne de klassiske arbejdsopgaver i it-afdelingerne med et nyt management-værktøj.

"Det er vigtigt for os at sige, at det her er en transition, vi bevæger os igennem stille og roligt"

"Der vil stadig være en grad af, at man er nødt til at teste nogle applikationer, fordi de kan have nogle afhængigheder til tidligere versioner. Helt klart," siger han og tilføjer:

"Det er stadig den enkelte kunde, der vurderer, hvad man vil slå til og fra. Man behøver jo ikke at lave opdateringerne."

Men den frekvens, hvormed i skubber nye versioner ud, er øget?

"Den er helt sikkert øget - ingen tvivl om det."

"Og specielt når man vælger at gå på vores cloud-løsninger. Heldigvis ser kunderne det som en fordel, fordi de så får adgang til det nyeste uden at behøve at vurdere, om det er nødvendigt at købe til."

"Man får bare det nye, fordi man allerede har betalt for det, og så kan man tage det i brug, hvis man vil - eller man kan lade være."

Behøver ikke at være et big bang

Ole Kjeldsen forklarer, at Microsoft også har fokus på de it-chefer, der måtte være bekymrede over den øgede opdaterings-cyklus:

"Det er vigtigt for os at sige, at det her er en transition, vi bevæger os igennem stille og roligt, og vi er meget obs på at hjælpe vores kunder ved at sige: ‘Det er ikke et big bang. Det er ikke at smide det ud, du kender.'"

"Du kan stille og roligt glide over i den nye verden og få de fordele, når du er klar til det."

"Så jeg forstår bekymringen, men hvis vi vil fortsætte med at øge værdi med it til mange virksomheder, er vi nok nødt til at se det her nye paradigme som en mulighed og stille og roligt omfavne det i det omfang, det kan lade sig gøre."

Her er det nye Microsoft

Microsoft er i disse år, som så mange andre it-leverandører, i gang med en gigantisk transformation på grund af markante trends som cloud, sociale medier, mobile løsninger og big data.

Læs om selskabets fire store satsningsområder her.

Læs også:

Derfor eksisterer det gamle Microsofts snart ikke længere

Derfor frygter mange virksomheder Windows 8

Sådan går det med Windows 8 på danske arbejdspladser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.