Artikel top billede

Nye lynhurtige servere overfører data med lys

Nye optiske servere giver enorme muligheder.

It-selskabet Fujitsu er klar med prototyper på nye lynhurtige servere, der overfører data ved hjælp af lys.

De to nye servere er ombyggede Primergy RX200-servere, som Fujitsu har forbundet med to bokse via et optisk kabel, der overfører data i form af lys.

Ifølge selskabet er optiske forbindelser langt hurtigere end gammeldags kobberkabler, som vi kender dem.

Høj fart til eksterne enheder

Fujitsu peger på, at teknologien kan anvendes til at koble separate enheder sammen med servere uden at det påvirker hastighed eller effekt.

I selskabets set up er Primergy-boksene, der fungerer som eksterne enheder, udstyret med solid-state harddiske og Intel Xeon Phi-processorer, mens Fujitsus optiske forbindelse er baseret på Intels OPCI-Express-protokol.

Ifølge Fujitsu gør den optiske teknologi det muligt at skrumpe serverne, mens man kan øge storage og de såkaldte co-processorer i de eksterne enheder. Ligeledes vil energiforbruget og køle-behovet være mindre, hedder det.

Victor Krutul, der er marketingchef i Intels Silicon Photonics Operation, siger til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at data-overførslen kan foregå med 25G bps hvis afstanden mellem boks og server er 800 meter.

Fortsat under udvikling

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau er teknologien fortsat under udvikling, men en egentlig anvendelse er blot et par væk, hedder det.

Intel anvender allerede i dag optisk teknologi til data-overførsler i eksempelvis Thunderbolt.

På længere sigt er det Intels mål at bygge optiske interfaces direkte ind i chip fremfor på motherboards.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.