Artikel top billede

Dansk top-CIO fratræder efter uenighed med chefen

CIO i en af Danmarks store regioner fratræder. Det sker kort tid efter stort nedbrud.

It-chefen for Region Midt, Jørn Lodahl, fratræder sin stilling efter uenighed med sin chef, sundhedsdirektør Ole Thomsen, om fokus.

"Jeg har valgt finde på noget andet efter længere drøftelser. Vi har forskellige syn på, hvor strategisk kontra operationel it-chefen skal være," siger en fåmælt Jørn Lodahl til Computerworld.

Selv har han haft fokus på det strategiske snit, mens Ole Thomsen mener, at it-regionens it-chef i højere grad skal have fingrene nede i suppen og fokusere på det operationelle.

I et brev til regionens medarbejdere skriver Ole Thomsen desuden, at parterne har forskellige syn på 'balancen mellem opgaver, kvalitet og ressourcer på it-området.'

Du kan læse Ole Thomsens forklaring på Jørn Lodahls exit her: Regions-chef: Derfor fratræder kendt CIO 'efter aftale'

Tre nedbrud på ni måneder

Jørn Lodahls exit kommer knap en måned efter, at Region Midt blev ramt af et stort it-nedbrud, der lagde regionens store EPJ-system ned i mange timer.

Det var det tredje nedbrud af EPJ-systemet på blot ni måneder, hvilket du kan læse mere om her. Det skyldtes en kædereaktion, der blev indledt på grund af noget så simpelt som et defekt batteri i Holstebro.

Situationen eskalerede blandt andet, fordi Region Midt ikke havde fået testet nødprocedurerne, der ville kunne anvendes til hurtigt at få stablet et nødramt system på benene igen.

Det kan du læse mere om her: Nødprocedurerne aldrig testet før kæmpe EPJ-nedbrud 

Jørn Lodahl afviser dog, at der er nogen sammenhæng mellem nedbruddene og hans exit.

"Der er ingen sammenhæng," siger han.

"Det er fair at sige, at vi ikke er fundamentalt uenige om balancen mellem det operationelle og det strategiske, men jeg er uenig med min chef om de her ting. Der er en forskel, og det må vi tage konsekvensen af," siger han.

Her er fremtidsplanerne - her fratræder Lodahl

Jørn Lodahl fratræder formelt ved månedens udgang.

"Og det er vemodigt, for jeg har haft nogle gode år. Men nu åbner der sig jo et nyt kapitel og nye muligheder," siger han.

I brevet til regionens medarbejdere skriver Ole Thomsen, at han er glad for at kunne beholde Jørn Lodahl i kraft af hans 'analytiske kompetencer og hans blik for strategiske sammenhænge.'

Jørn Lodahl forbliver i regionen i en ny stilling.

'Vigtig ledelsesopgave'

Ole Thomsen skriver, at det drejer sig om en 'meget vigtig ledelsesopgave.'

Parterne vil imidlertid endnu ikke fortælle, hvilken stilling det drejer sig om.

Jørn Lodahl vil heller ikke fortælle, om det kommer til at dreje sig om en it-stilling.

"Det er ikke helt på plads endnu, så jeg kan ikke fortælle noget om det," siger han.

Parterne forventer at melde ud om Jørn Lodahls nye stilling i regionen engang i den kommende uge.

Regionen har indtil videre konstitueret souschef Kenneth Becker som ny it-chef og vil opslå stillingen som it-chef i regionen hurtigst muligt.

Læs også:

Nødprocedurerne aldrig testet før kæmpe EPJ-nedbrud

Region til it-ansatte: 40 skal fyres - I er ikke gode nok

Region Midtjylland hasteindkalder HK i it-fyringsag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kommunal IT-sikkerhed: Sådan håndterer du det mest effektivt
Hvordan sikrer du systemer og fortrolige data i den kommunale sektor trods begrænsede budgetter og en lang række krav til den digitale transformationsproces? Få et godt overblik her.