Artikel top billede

Ny orm angriber Linux-pc'er for fuld hammer

En nyopdaget orm spreder sig ved at udnytte en sårbarhed i PHP.

Sikkerhedsfirmaet Symantec har opdaget en ny orm, der er designet til at angribe x86-computere, der kører Linux og PHP.

Ifølge selskabet kan varianter af ormen også udgøre en trussel mod routere og settop-bokse.

Malwaren spreder sig via en sårbarhed i php-cgi, som er en kompenent, der gør det muligt for PHP at køre i en CGI-konfiguration.

Ormen bliver kaldt for Linux.Darlloz, skriver Symantec i en advarsel, som du kan læse her.

Symantec skriver, at ormen kan bane sig vej til den angrebne computer via ID og passwords.

"Er målet ubeskyttet, vil det downloade ormen fra en fjendtlig server og derefter begynde at søge efter det næste mål," hedder det.

Indtil videre ser det ud til, at den eneste variant, der spreder sig, angriber X86-systemer. Det skyldes ifølge Symantec, at den fjendtlige kode på hacker-serveren er skrevet i ELF (Executable and Linkable Format) til Intels arkitektur.

Symantec mener dog, at den fjendtlige server også indeholder varianter af ormen, der er bygget til andre arkitekturer som ARM, PPC, MIPS og MIPSEL, der blandt andet anvendes i routere, kameraer, settop-bokse og lignende.

"Mange brugere er ikke opmærksomme på, at de anvender sårbare devices derhjemme eller på kontoret. Desuden findes der mange sårbare, små produkter, der aldrig har modtaget en opdatering på grund af hardware-begrænsninger eller forældet teknologi," skriver Symantec.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere