Artikel top billede

Ny orm angriber Linux-pc'er for fuld hammer

En nyopdaget orm spreder sig ved at udnytte en sårbarhed i PHP.

Sikkerhedsfirmaet Symantec har opdaget en ny orm, der er designet til at angribe x86-computere, der kører Linux og PHP.

Ifølge selskabet kan varianter af ormen også udgøre en trussel mod routere og settop-bokse.

Malwaren spreder sig via en sårbarhed i php-cgi, som er en kompenent, der gør det muligt for PHP at køre i en CGI-konfiguration.

Ormen bliver kaldt for Linux.Darlloz, skriver Symantec i en advarsel, som du kan læse her.

Symantec skriver, at ormen kan bane sig vej til den angrebne computer via ID og passwords.

"Er målet ubeskyttet, vil det downloade ormen fra en fjendtlig server og derefter begynde at søge efter det næste mål," hedder det.

Indtil videre ser det ud til, at den eneste variant, der spreder sig, angriber X86-systemer. Det skyldes ifølge Symantec, at den fjendtlige kode på hacker-serveren er skrevet i ELF (Executable and Linkable Format) til Intels arkitektur.

Symantec mener dog, at den fjendtlige server også indeholder varianter af ormen, der er bygget til andre arkitekturer som ARM, PPC, MIPS og MIPSEL, der blandt andet anvendes i routere, kameraer, settop-bokse og lignende.

"Mange brugere er ikke opmærksomme på, at de anvender sårbare devices derhjemme eller på kontoret. Desuden findes der mange sårbare, små produkter, der aldrig har modtaget en opdatering på grund af hardware-begrænsninger eller forældet teknologi," skriver Symantec.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere