Artikel top billede

Ny orm angriber Linux-pc'er for fuld hammer

En nyopdaget orm spreder sig ved at udnytte en sårbarhed i PHP.

Sikkerhedsfirmaet Symantec har opdaget en ny orm, der er designet til at angribe x86-computere, der kører Linux og PHP.

Ifølge selskabet kan varianter af ormen også udgøre en trussel mod routere og settop-bokse.

Malwaren spreder sig via en sårbarhed i php-cgi, som er en kompenent, der gør det muligt for PHP at køre i en CGI-konfiguration.

Ormen bliver kaldt for Linux.Darlloz, skriver Symantec i en advarsel, som du kan læse her.

Symantec skriver, at ormen kan bane sig vej til den angrebne computer via ID og passwords.

"Er målet ubeskyttet, vil det downloade ormen fra en fjendtlig server og derefter begynde at søge efter det næste mål," hedder det.

Indtil videre ser det ud til, at den eneste variant, der spreder sig, angriber X86-systemer. Det skyldes ifølge Symantec, at den fjendtlige kode på hacker-serveren er skrevet i ELF (Executable and Linkable Format) til Intels arkitektur.

Symantec mener dog, at den fjendtlige server også indeholder varianter af ormen, der er bygget til andre arkitekturer som ARM, PPC, MIPS og MIPSEL, der blandt andet anvendes i routere, kameraer, settop-bokse og lignende.

"Mange brugere er ikke opmærksomme på, at de anvender sårbare devices derhjemme eller på kontoret. Desuden findes der mange sårbare, små produkter, der aldrig har modtaget en opdatering på grund af hardware-begrænsninger eller forældet teknologi," skriver Symantec.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Nu bliver det personligt: Social messaging indtager support og kundeservice
Kunder foretrækker i stigende grad at kommunikere med virksomheder på samme kanaler som de bruger i samtaler med deres venner.