Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Derfor er dit valg af ERP-partner så afgørende

Dit valg af ERP-partner er lige så vigtigt som valget af selve ERP-løsningen. Få forklaringen her.

ERP klinger i de flestes ører af noget med høje udgifter.

Mens der nok er noget sandhed i den opfattelse, er det vigtigt at være opmærksom på, at det typisk ikke er selve ERP-systemet, der udgør den største udgift.

Sådan lyder budskabet fra Herbert Nathan fra ERP-rådgivingsfirmaet Herbert Nathan & Co.

"Hvis du kigger på økonomien i et ERP-projekt, er konsulenter størstedelen af det, det koster at implementere det, og i mindre grad er det licenserne."

Herbert Nathan mener, at det er en blandt flere grunde til, at valget af ERP-partner er lige så vigtigt som selve ERP-systemet.

Der er mange partnere at vælge imellem derude i it-branchen, og konsekvensen af at vælge den forkerte partner kan være alvorlig, mener Herbert Nathan, hvis virksomhed leverer uvildig rådgivning om ERP, men ikke selv er systemleverandør eller partner.

"Du kan se den rigtige løsning blive dårligt implementeret, og at man dermed får et dårligere resultat, end hvis den næstbedste løsning bliver godt implementeret," siger han til Computerworld.

Det skal ERP-partneren kunne

"Det, der er det helt afgørende i sådan et ERP-projekt, er, at man får implementeret det ordentligt. Når du køber en løsning - om det er SAP eller Oracle eller noget andet - så køber du en løsning, der ligner alle de andres. Derfor er der rigtig meget forædling for at bringe det fra a til b."

Herbert Nathan forklarer, at ERP-partneren skal have kompetencer inden for blandt andet projektledelse, men også have et kendskab til kundens branche og produkt.

"Og viden om forandringsledelse, og hvordan man får sådan en løsning implementeret. Så der er rigtig meget omkring kompetencer i det."

"Det er i høj grad et spørgsmål om at få løsningen til at passe til forretningen uden at lave for mange tilretninger - det handler om mennesker, projektmetoder, kompetencer, erfaringer og så videre."

Partner og system kan ikke adskilles

Herbert Nathan anbefaler, at man vælger partneren samtidig med valget af selve ERP-systemet - og ikke først efterfølgende.

"Hvis du starter med at vælge et system, kan du bagefter finde ud af, at der ikke rigtig er nogen partner, der passer til din branche, eller hvor kemien er i orden. Så vi anbefaler kombinationen af de to ting samtidig," lyder det fra ERP-rådgiveren. 

Valg af partner kan afgøres af mange ting, men en af de vigtige faktorer er, om partneren har en vis forståelse for og erfaring med den branche, din virksomhed er en del af.

"Partnerne kommer med mere end bare man power. De kommer med nogle add-ons, som de har lavet på toppen af løsningen. Det kan være, at leverandøren har et standard-system til en retail-virksomhed, hvor der så lige mangler et forecasting-modul. Det er det, partneren lever af."

Denne artikel indgår i en serie artikler om fremtidens ERP-løsninger fra Computerworld.

Vi har interviewet leverandører, rådgivere og brugere om mulighederne og udfordringerne med ERP.

Læs alle artiklerne her.  

Læs også:

Her er de største spillere på det danske ERP-marked

Fem ting du skal vide om fremtidens ERP-løsninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere