Artikel top billede

Berygtet it-hær angriber igen kendt it-gigant

En berygtet it-hær angriber igen. Den lovløse bande har varslet flere attentater.

It-selskabet Microsoft har inden for kort tid oplevet at blive hacket flere gange af den efterhånden nok så berygtede Syriske Elektroniske Hær (Syrian Electronic Army).

I ugen efter jul blev Skype og flere af Microsofts Twitter-konti hacket, og denne gang drejer sig om software-gigantens Office-blog. 

Den syriske it-hær havde flere steder på bloggen skrevet 'Hacked by the Syrian Electronic Army', få timer efter at Microsoft lige havde redesignet sin blog.

Det skriver The Verge.

Advarer om flere angreb

Den Syriske Elektroniske Hær har tidligere via Twitter advaret Microsoft om, at der er flere angreb på vej.

Advarslerne havde blandt andet en ordlyd som denne: 'Vi har ikke færdiggjort vores angreb på Microsoft, så hold øje med mere'.

I denne omgang er beskederne fra hackerne blevet fjernet igen, og Microsoft havde i første omgang ingen kommentarer til det seneste angreb.

Kodegiganten fra Redmond har siden erkendt, at Office-bloggen kortvarigt var ramt af et målrettet cyberangreb, og gentager beskeden fra sidste angrebsbølge om, at ingen kundeinformationer er blevet kompromitterede.

Har kigget i mails

Hackergruppen har i den seneste tid provokeret på Twitter med budskaber om, at 'ændring i CMS'et vil ikke hjælpe, hvis medarbejdere er hacket, og de ikke selv ved det'.

Her er CMS'et (content management system) det publiceringsværktøj, som mange hjemmesider gør brug af, når der skal uploades artikler, billeder og anden information til nettet.

Tidligere har den Syriske Elektroniske Hær også haft adgang til forskellige mail-konti hos Microsoft, hvorefter små stumper fra konversationer er blevet uploadet.

Syrian Electronic Army er generelt kendt for angreb, hvor gruppen benytter DDoS-angreb med mange computere, der angriber en internetside samtidig for at få serveren og dermed hjemmeside til at gå i sort.

Defacement - 'internet-graffiti ' på andre folks hjemmesider - er også en ret traditionel sabotagemetode for gruppen, der officielt bakker op omkring Syriens præsident Bashar al-Assad.

Læs også: 
Microsoft Store i Indien hacket

Sikkerheden sejler: Her vil hackerne ramme dig i det kommende år
IT-JOB

Energi Danmark A/S

Algorithm/Software Developer

Købstædernes Forsikring

IT-konsulent/Servertekniker

Lundgrens Advokatpartnerselskab

Serviceminded IT Supporter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere