BREAKING:Københavns Politi har anholdt 34-årig mand for Netcompany-hack - sigtes for afpresning

Artikel top billede

Berygtet it-hær angriber igen kendt it-gigant

En berygtet it-hær angriber igen. Den lovløse bande har varslet flere attentater.

It-selskabet Microsoft har inden for kort tid oplevet at blive hacket flere gange af den efterhånden nok så berygtede Syriske Elektroniske Hær (Syrian Electronic Army).

I ugen efter jul blev Skype og flere af Microsofts Twitter-konti hacket, og denne gang drejer sig om software-gigantens Office-blog. 

Den syriske it-hær havde flere steder på bloggen skrevet 'Hacked by the Syrian Electronic Army', få timer efter at Microsoft lige havde redesignet sin blog.

Det skriver The Verge.

Advarer om flere angreb

Den Syriske Elektroniske Hær har tidligere via Twitter advaret Microsoft om, at der er flere angreb på vej.

Advarslerne havde blandt andet en ordlyd som denne: 'Vi har ikke færdiggjort vores angreb på Microsoft, så hold øje med mere'.

I denne omgang er beskederne fra hackerne blevet fjernet igen, og Microsoft havde i første omgang ingen kommentarer til det seneste angreb.

Kodegiganten fra Redmond har siden erkendt, at Office-bloggen kortvarigt var ramt af et målrettet cyberangreb, og gentager beskeden fra sidste angrebsbølge om, at ingen kundeinformationer er blevet kompromitterede.

Har kigget i mails

Hackergruppen har i den seneste tid provokeret på Twitter med budskaber om, at 'ændring i CMS'et vil ikke hjælpe, hvis medarbejdere er hacket, og de ikke selv ved det'.

Her er CMS'et (content management system) det publiceringsværktøj, som mange hjemmesider gør brug af, når der skal uploades artikler, billeder og anden information til nettet.

Tidligere har den Syriske Elektroniske Hær også haft adgang til forskellige mail-konti hos Microsoft, hvorefter små stumper fra konversationer er blevet uploadet.

Syrian Electronic Army er generelt kendt for angreb, hvor gruppen benytter DDoS-angreb med mange computere, der angriber en internetside samtidig for at få serveren og dermed hjemmeside til at gå i sort.

Defacement - 'internet-graffiti ' på andre folks hjemmesider - er også en ret traditionel sabotagemetode for gruppen, der officielt bakker op omkring Syriens præsident Bashar al-Assad.

Læs også: 
Microsoft Store i Indien hacket

Sikkerheden sejler: Her vil hackerne ramme dig i det kommende år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere