Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Sikkerheden sejler: Her vil hackerne ramme dig i det kommende år

Hackerne opruster og bliver dygtigere og mere avancerede for hver dag, der går. Se her, hvor sikkerheds-slaget kommer til at stå i den kommende tid.

Hackernes metoder bliver mere og mere avancerede, og de cyberkriminelles vingefang bliver større og større i takt med, at internettets og digitaliseringens udbredelse vokser.

I dag færdes vi med internettet i lommen, når vi bevæger os rundt. Og mængden af vigtige data, som opbevares og cirkulerer på nettet, stiger for hver eneste dag, der går.

Det er noget, som hackerne sigter efter at udnytte.

Det fremgår af sikkerhedsfirmaets McAfees store sikkerhedsrapport for 2014, der belyser de nye sikkerheds-tendenser, som vi bør forholde os til i det kommende år.

Mobil er i kikkerten

De mobile apparater er blandt de absolutte hacker-hovedmål i det kommende år.

Det er kun de færreste, der i dag kører sikkerhedsprogrammer på deres smartphones, selv om antallet af angreb ifølge McAfee står til at stige markant i 2014.

Det drejer sig især om angreb, der sigter efter at høste data uden at blive opdaget.

Ifølge sikkerhedsfirmaet steg antallet af denne type angreb med 33 procent i 2013, mens antallet af tilsvarende angreb på pc'er var på niveau med 2012.

Den tendens venter sikkerhedsfirmaet vil fortsætte. Hackerne er med andre ord i fuld gang med at skifte fokus fra pc'er til mobile maskiner.

Ikke mindst styresystemet Android har hackernes bevågenhed. McAfee har tidligere peget på en ny type malware, der gør det muligt at bypasse validationen af digitale signaturer.

Det kan du læse mere om her: Disse områder er ekstra farlige lige nu.

Den danske sikkerhedsekspert Shehzad Ahmad skrev for nylig i Computerworld, at der findes masser af skadelige programmer til smartphones, men at de kun rammer ganske få telefoner.

Det kan du læse mere om her: Så sikker er din smartphone - bliver næsten aldrig ramt af malware.

Gidsler og løsepenge

Hijacking af pc'er og servere. Fulgt af kontante krav om løsepenge for at igen at frigive dem, så de bliver brugbare igen.

Ifølge McAfee er denne model under fremmarch i hackerkredse, hvor der ikke mindst arbejdes på at udvikle såkaldt ransomware, der er programmer udviklet specielt til at hijacke og overtage pc'er og servere og dernæst gøre dem ubrugelige.

Det er ikke usandsynligt, at løsepengene vil blive opkrævet i de nye virtuelle valutaer, der er meget svære at spore.

Staten hacker også

Stats-organiseret

De seneste måneder har vist, at flere stater allerede er involveret i overvågning af internet-trafik i høj grad.

Det blev understreget med den omfattende NSA-sag, der påviste, at den amerikanske regering udfører systematisk, usynlig og detaljeret, avanceret overvågning i meget stor skala af internettet.

Ifølge McAfee er det noget, som vi vil komme til at se mere af - og på mange områder, der tæller computere, smartphones og netværk hos både private, stater og i erhvervslivet, hvor mange virksomheder styrer eller kontrollerer forskellig infrastruktur, der er nødvendig for at holde samfundene kørende.

Sociale netværk - din pc er særlig udsat

De sociale tjenester har i flere år spillet en central rolle i udviklingen af verdens internetbrug.

Brugerne er strømmet til i millionvis, og det er noget, som også de cyberkriminelle har kig på.

McAfee vurderer således, at antallet af såkaldte 'sociale angreb' vil stige markant.

De 'sociale angreb' sigter primært efter at narre passwords eller identiteter fra folk, som blandt andet skal kunne anvendes til at opsætte rigtige angreb mod virksomheder eller lignende.

McAfee mener, at også mange virksomheder er i færd med at forberede sig på sociale angreb på konkurrenter, så de kan få fingre i nye planer, produkt-ideer, kvikke ansatte, strategier, forretningsplaner og lignende.

Det bedste forsvar - massiv data-analyse

Ifølge McAfee vil massiv data-analyse være en af de bedste måder at sikre sine netværk og systemer på.

Med dataovervågning kan man nemlig opdage indtrængende, inden de får penetreret forsvars-værkerne helt, og altså dermed inden systemerne bliver kompromiteret.

Ifølge sikkerhedsfirmaet tyder meget nemlig på, at de 'almindelige' og klassiske it-sikkerhedssystemer i dag er ved at blive overhalet af hackerne.

Derfor er det nødvendigt med en langt mere avanceret, automatisk og omfattende tilgang til sikkerhed i den kommende tid.

Læs også:

Farlige hacker-fif: Her er hackernes hemmelige metoder

Dårlig sikkerhed: Så nemt er det at snuppe log-filer fra din pc

Trin for trin: Sådan forsvarer du dig mod it-angreb

Vær forsigtig: Disse områder er ekstra farlige lige nu
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere