Artikel top billede

Sikkerheden sejler: Her vil hackerne ramme dig i det kommende år

Hackerne opruster og bliver dygtigere og mere avancerede for hver dag, der går. Se her, hvor sikkerheds-slaget kommer til at stå i den kommende tid.

Hackernes metoder bliver mere og mere avancerede, og de cyberkriminelles vingefang bliver større og større i takt med, at internettets og digitaliseringens udbredelse vokser.

I dag færdes vi med internettet i lommen, når vi bevæger os rundt. Og mængden af vigtige data, som opbevares og cirkulerer på nettet, stiger for hver eneste dag, der går.

Det er noget, som hackerne sigter efter at udnytte.

Det fremgår af sikkerhedsfirmaets McAfees store sikkerhedsrapport for 2014, der belyser de nye sikkerheds-tendenser, som vi bør forholde os til i det kommende år.

Mobil er i kikkerten

De mobile apparater er blandt de absolutte hacker-hovedmål i det kommende år.

Det er kun de færreste, der i dag kører sikkerhedsprogrammer på deres smartphones, selv om antallet af angreb ifølge McAfee står til at stige markant i 2014.

Det drejer sig især om angreb, der sigter efter at høste data uden at blive opdaget.

Ifølge sikkerhedsfirmaet steg antallet af denne type angreb med 33 procent i 2013, mens antallet af tilsvarende angreb på pc'er var på niveau med 2012.

Den tendens venter sikkerhedsfirmaet vil fortsætte. Hackerne er med andre ord i fuld gang med at skifte fokus fra pc'er til mobile maskiner.

Ikke mindst styresystemet Android har hackernes bevågenhed. McAfee har tidligere peget på en ny type malware, der gør det muligt at bypasse validationen af digitale signaturer.

Det kan du læse mere om her: Disse områder er ekstra farlige lige nu.

Den danske sikkerhedsekspert Shehzad Ahmad skrev for nylig i Computerworld, at der findes masser af skadelige programmer til smartphones, men at de kun rammer ganske få telefoner.

Det kan du læse mere om her: Så sikker er din smartphone - bliver næsten aldrig ramt af malware.

Gidsler og løsepenge

Hijacking af pc'er og servere. Fulgt af kontante krav om løsepenge for at igen at frigive dem, så de bliver brugbare igen.

Ifølge McAfee er denne model under fremmarch i hackerkredse, hvor der ikke mindst arbejdes på at udvikle såkaldt ransomware, der er programmer udviklet specielt til at hijacke og overtage pc'er og servere og dernæst gøre dem ubrugelige.

Det er ikke usandsynligt, at løsepengene vil blive opkrævet i de nye virtuelle valutaer, der er meget svære at spore.

Staten hacker også

Stats-organiseret

De seneste måneder har vist, at flere stater allerede er involveret i overvågning af internet-trafik i høj grad.

Det blev understreget med den omfattende NSA-sag, der påviste, at den amerikanske regering udfører systematisk, usynlig og detaljeret, avanceret overvågning i meget stor skala af internettet.

Ifølge McAfee er det noget, som vi vil komme til at se mere af - og på mange områder, der tæller computere, smartphones og netværk hos både private, stater og i erhvervslivet, hvor mange virksomheder styrer eller kontrollerer forskellig infrastruktur, der er nødvendig for at holde samfundene kørende.

Sociale netværk - din pc er særlig udsat

De sociale tjenester har i flere år spillet en central rolle i udviklingen af verdens internetbrug.

Brugerne er strømmet til i millionvis, og det er noget, som også de cyberkriminelle har kig på.

McAfee vurderer således, at antallet af såkaldte 'sociale angreb' vil stige markant.

De 'sociale angreb' sigter primært efter at narre passwords eller identiteter fra folk, som blandt andet skal kunne anvendes til at opsætte rigtige angreb mod virksomheder eller lignende.

McAfee mener, at også mange virksomheder er i færd med at forberede sig på sociale angreb på konkurrenter, så de kan få fingre i nye planer, produkt-ideer, kvikke ansatte, strategier, forretningsplaner og lignende.

Det bedste forsvar - massiv data-analyse

Ifølge McAfee vil massiv data-analyse være en af de bedste måder at sikre sine netværk og systemer på.

Med dataovervågning kan man nemlig opdage indtrængende, inden de får penetreret forsvars-værkerne helt, og altså dermed inden systemerne bliver kompromiteret.

Ifølge sikkerhedsfirmaet tyder meget nemlig på, at de 'almindelige' og klassiske it-sikkerhedssystemer i dag er ved at blive overhalet af hackerne.

Derfor er det nødvendigt med en langt mere avanceret, automatisk og omfattende tilgang til sikkerhed i den kommende tid.

Læs også:

Farlige hacker-fif: Her er hackernes hemmelige metoder

Dårlig sikkerhed: Så nemt er det at snuppe log-filer fra din pc

Trin for trin: Sådan forsvarer du dig mod it-angreb

Vær forsigtig: Disse områder er ekstra farlige lige nu
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
ATP vil inden længe slette koden til sit hastudviklede it-system til udbetaling af milliarder af feriepenge-kroner
It-løsningen til udbetaling af danskernes indefrosne feriepenge har nu næsten udtjent sin rolle. Milliarder af feriepenge er røget igennem systemet, som ATP byggede på få måneder, men som nu skal afvikles. "Vi slæber selvfølgelig ikke rundt på den del af koden, som det ikke giver mening at beholde," siger underdirektør i ATP, Gitte Klæbel.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.