Artikel top billede

Når du kun vil have de bedste: Sådan får du fat i de bedste udviklere

Alle virksomheder får på et eller tidspunkt brug for udviklere. Se her, hvordan du får ansat de bedste programmører.

'Developers, developers, developers,' skreg Microsofts Steve Ballmer, mens han hoppede og sprang rundt på scenen i en efterhånden legendarisk hyldest til udviklerne, som du kan se her.

Klippet har efterhånden en del år på bagen, men betydningen har ikke ændret sig: Dygtige udviklere kan fortsat udgøre forskellen mellem succes og fiasko i et projekt. Og projekter er der som bekendt mange af, hvilket gør dygtige programmører attraktive for dansk erhvervsliv.

Eksempelvis er der i skrivende stund opslået mere end 450 stillinger inden for systemudvikling og programmering på jobsitet IT-Jobindex.

Dem kan du se her.

Det meget store antal ledige stillinger betyder, at der er rift om de dygtige udviklere.

Her følger nogle gode råd til dig, der ønsker at få fingre i de rigtigt dygtige udviklere.

Tag dig tid

Det er en gammel regel, men den er stadig aktuel: Ansætter du i første omgang rigtigt dygtige folk, vil de anbefale andre dygtige folk at søge job hos dig, fordi de gerne vil arbejde sammen med de bedste.

Ansætter du derimod halvdygtige folk, vil de have en tendens til at anbefale folk, der er en tand dårligere end dem selv, så de selv kan komme til at virke dygtigere, end de egentlig er.

Skal du i gang med at ansætte udviklere, kan det derfor meget vel svare sig at sigte højt fra begyndelsen og indlede med at hyre rigtigt dygtige folk.

Undgå primadonna-rockstjernerne

Der findes primadonnaer i alle miljøer, men en primadonna-supermand kan være skadelig for et helt udviklerteam. Her bør alle være dygtige og indsigtsfulde og nogenlunde på niveau med hinanden.

Forklaringen er, at et godt system og den gode software aldrig bliver udviklet af en enkelt udvikler, men af teams, hvor medlemmerne har forskellige evner og indgangsvinkler, der alle bliver afspejlet i det endelige produkt.

Hertil kommer, at det kan gøre hele projektet sårbart, hvis det er lagt for meget an på en eller to udviklere.

Det kan kort og godt gøre produktet bedre, hvis mange udviklere har øjne på det hele tiden, og du som it-chef er i standt til at få det bedste ud af de forskellige udviklere på produktet.

Primadonnaer er heller ikke altid gavnlige for det generelle samarbejdsklima i afdelingen.

Læs også:

Her er de hotte job-kompetencer i 2014: Disse evner bliver der rift om

Derfor kan kode-kurser skaffe dig drømmejobbet

Her er Danmarks højeste it-løn

Disse ting irriterer programmørerne allermest på arbejde

Her er de allersværeste programmør-opgaver

Her er Danmarks tre bedste programmører

Her er det vigtige - og det er ikke (nødvendigvis) lønnen

Ansæt efter evner - ikke efter hvor lang tid de vil blive

Mange chefer er uvillige til at ansætte folk, som de formoder ikke vil blive i stillingen i særlig lang tid. De vil hellere have folk, som de formoder, at de kan beholde i en årrække, så de dermed kan sikre en vis stabilitet i afdelingen.

Når det handler om udviklingsfolk, må du imidlertid finde dig i, at du ikke kan holde på de bedste folk i særlig lang tid. De vil altid rykke videre til nye og spændende projekter og udfordringer.

Din eneste mulighed: Få pumpet så meget værdi ud af dem som muligt i den tid, hvor du har dem ombord.

Fleksibilitet

Programmører og udviklere vil gerne kode og udvikle. De vil ikke druknes i besværlige arbejdsgange, bureaukrati og de hakkeordener, der tit findes i større virksomheder, hvor man hurtigt bliver en lille fisk i en stor dam.

I stedet vil mange udviklere hellere føle sig som en stor fisk i en lille dam, have arbejdsrum og plads omkring sig til at gøre de ting, som de finder nødvendige.

Det er noget, som ikke mindst små og mellemstore virksomheder kan udnytte og slå på i ansættelsen af nye udviklere.

Har lønnen betydning?

Ja, lønnen har betydning, men for mange udviklere er det vigtigste at få spændende udfordringer og plads til at boltre sig.

I hvert fald i begyndelsen gælder det ofte, at netop udfordringer, indflydelse og muligheden for at se sit arbejde i funktion er mere begrænset i store selskaber, hvor den enkeltes indflydelse er mindre.

Til gengæld betaler de store selskaber ofte en højere løn.

I mindre afdelinger og mindre teams er der langt større mulighed for at få indflydelse og for at få muligheden for at gøre en forskel - og det er en ting, som mange udviklere går op i.

Open source

Mange udviklere er glade for open source og åbne kildekoder og hele det spraglede open source-miljø, hvor man deler ideer og oplysninger på kryds og tværs.

Selvfølgelig arbejder mange udviklere også med proprietære systemer. Det ændrer dog ikke på, at open source ofte er hjertebarnet, som de dygtige udviklere holder oprigtigt af.

Læs også:

Her er de hotte job-kompetencer i 2014: Disse evner bliver der rift om

Derfor kan kode-kurser skaffe dig drømmejobbet

Her er Danmarks højeste it-løn

Disse ting irriterer programmørerne allermest på arbejde

Her er de allersværeste programmør-opgaver

Her er Danmarks tre bedste programmører
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere