Foto: Uffe Wang

Advarsel til TDC-boss: Fyringer får konsekvenser

De ansattes fagforening advarer TDC-ledelsen om, at fortsat outsourcing, nedskæringer og fyringer vil få konsekvenser.

De bedste medarbejdere vil flygte, og kunderne vil få dårligere service.

Det er konsekvensen, hvis TDC-ledelsen uhæmmet fortsætter sin voldsomme outsourcing, nedskæringer og fyringer.

Sådan lyder det fra Per Påskesen, der er forbundssekretær i Dansk Metal.

"Jeg vil gerne advare TDC mod at tro, at man bare kan fortsætte med at skære ned, outsource og fyre folk, uden at det har konsekvenser," udtaler han.

Han undrer sig i øvrigt over, hvor TDC vil finde så mange personer, der kan overtage support-opgaverne - og som samtidig taler dansk.

Tilfredse investorer: utilfredse ansatte og kunder?
Under alle omstændigheder står tilbage, at den kortsigtede tankegang med at tilfredsstille investorerne vil gå ud over kunderne, mener Dansk Metal-chefen.

"Det er klart. Og hvis du sad i en virksomhed, der hele tiden fyrede, ville du så ikke søge væk?" spørger han retorisk og lader forstå, at det sikkert også vil ske hos telekæmpen.
 
"Når man som TDC nu lægger op til at outsource vitale funktioner, mister man samtidig den kæmpe knowhow og viden, som medarbejderne har. Det gør virksomheden meget sårbar."

"TDC burde have lært, at netop dygtige medarbejdere er et afgørende konkurrenceparameter - og det bliver endnu mere afgørende i fremtiden," udtaler Per Påskesen.

TDC's milliardoverskud
Samtidig påpeger han, at TDC jo ikke ligefrem mangler penge.

"TDC er jo ikke et selskab i krise. De har milliardoverskud, og tjener styrtende med penge til deres aktionærer, som de fortsat lover 8-10 procent i udbytte."

"Men det sker på bekostning af investeringer i fremtiden, og det undrer mig meget. For et teleselskab, der ikke investerer i infrastruktur og sikrer indtjeningsgrundlaget på sigt, er ikke meget værd," mener han. 

Ud over den betydelige utryghed, disse meldinger giver en virksomheds ansatte - og risikoen for ringere ydelser til kunderne - så er også et samfundsforhold på spil, påpeger Dansk Metal.

"I sidste uge lancerede regeringens såkaldte vækstteam for IKT-området en række anbefalinger og analyser, der påpeger, hvor vigtig tele-infrastrukturen er for Danmark."

"TDC er Danmarks tele-lokomotiv, og de politiske målsætninger kan ikke nås, hvis ikke TDC spiller en afgørende rolle," pointerer Per Påskesen.

"Jeg frygter, at det bliver meget svært at nå disse målsætninger, når TDC konsekvent dropper investeringer og i stedet bruger alle pengene på at udbetale udbytte," slutter han.

TDC's presseafdeling henviser til topchef Carsten Dillings udtalelser hos Berlingske.

Topchef: Ingen hellige køer
Her udtaler topchefen:

"Der er ingen hellige køer."

Han peger på, at sker der intet, så taber TDC konkurrencen til udlandet.

"Vores verden er ikke som for 20 år siden. Nu er vi oppe mod Google, Facebook, Netflix og Play-ordninger på tv," udtaler han.

"Reagerer vi ikke på den nye verden, bliver TDC-forretningen for lille. Vi taber i konkurrencen, og vi taber volumen," udtaler koncernchef Carsten Dilling til Berlingske.

Læs også:

Intern besked afslører uro: TDC-ansatte bekymrede
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan øger du medarbejdertilfredshed og produktivitet
En af de mest effektive måder at øge medarbejdernes produktivitet og tilfredshed med arbejdspladsen er ved at give frit valg mellem Windows eller Mac, når der skal vælges arbejdscomputer. Samtidig mindskes presset på supporten, mens sikkerhedsniveauet højnes. Med en client-as-a-service aftale kan du lade medarbejderne selv træffe valget, men uden at uden at det behøver at være udfordrende eller ressourcekrævende for virksomheden. Eksempelvis kan du lade partneren håndtere alt fra finansiering, leverance, klargøring og implementering til support og lifecycle-management. Læs mere i denne hvidbog.