Artikel top billede

Tilbage under arbejdsmarkedskonflikten mellem CSC og Prosa blev stort set alle lovlige midler taget i brug.

Sidst flød blodet: Nu forhandler CSC og Prosa igen

Prosa og CSC sidder i forhandlinger igen. Sidste gang flød blodet, men nu drejer det sig om noget lidt andet - og så måske alligevel ikke.

It-fagforeningen Prosa og it-virksomheden CSC sidder igen ved forhandlingsbordet.

Denne gang er det dog ikke CSC Danmark, men CSC Airline Solutions, hvor Prosa fortsat har overenskomstforhandlingerne.

Ingen af parterne ønsker at oplyser detajler om indholdet af overenskomstforhandlingerne.

"Nej, det ønsker vi ikke," siger næstformand Hanne Lykke Jespersen fra Prosa til Computerworld.

Og samme besked møder man hos CSC.

"Vi oplyser selvfølgelig ikke om igangværende forhandlinger i respekt for både forhandlere og processen," skriver presseansvarlig Vivi Hals Meinertsen fra CSC til Computerworld.

Faldskærm og frit fald

Selvom det er normale overenskomstforhandlinger, da Prosa fortsat har overenskomsten med selskabet, så er det ingen hemmelighed, at CSC Airline Solutions ikke ligefrem står i en ovenud gunstig situation med lyse fremtidsudsigter.

I hvert fald beskev CSC-ledelsen selv i sidste regnskab, at man efter år 2014 ser større usikkerheder for selskabet.

"I efterfølgende år observerer ledelsen betydelig usikkerhed med hensyn til selskabets fremtidige aktiviteter og indtjening," skrev ledelsen i regnskabet. 

CSC-selskabet havde kørt med underskud i de sidste fem år - og landede et underskud på 10 millioner kroner, hvilket var bedre end året før, hvor underskuddet var 78 millioner kroner.

Imidlertid er det de klippede bånd til flygiganten SAS, der gør ondt på længere sigt.

For SAS har meddelt, at det i stedet for CSC vil have indiske TATA til at står for driften med videre.

Dermed tyder meget på, at man må udløse faldskærmen hos CSC Airline Solutions - det efter ti års samarbejde mellem flygiganten og it-giganten.

Men faktisk har hele CSC-koncernen været i næsten frit fald.

CSCs vilde styrtdyk - snuden op igen?

I år 2012 afleverede CSC Danmark et katastrofe-regnskab til Erhvervs - og Selskabssstyrelsen med et underskud på næsten en milliard kroner.

I det hele tager var tiden efter den store strejke, massefyringer, svindelsmistanke og sure kunder meget hård ved selskabet i en periode.

Konflikten med netop Prosa var også benhård, hvor lock out, strejke og næsten alle lovlige midler blev taget i brug.

Følelserne sad uden på tøjet.

Som bekendt endte det hele med, at CSC fik smidt Prosa på porten og i stedet indgik overenskomst med HK.

Hestekur - og mindre underskud

Samtidig var CSC igennem en sand hestekur, hvor der blev skåret helt ind til benet og fyret i massevis.

Siden kom problemknuseren John Walsh til fra USA og Jørgen Jakobsen satte sig i den danske direktørstol, hvor han sidder i dag.

Noget tyder på at CSC Danmark er på vej tilbage.

I i hvert fald viste det seneste regnskab fra 2012/2013 afleveret til Erhvervs - og Selskabsstyrelsen i 2013 et markant mindre millionunderskud.

Denne gang landede det på minus 202 millioner kroner.

Spørgsmålet er naturligvis om selskabet formår at pleje kunderne - gøre dem tilfredse igen - og dermed i sidste ende forvandle de røde tal til sorte.

Det vil det næste regnskab fra CSC Danmark formodentlig afsløre.

Fremtiden for CSC Airline Solutions - og udfaldet af forhandlingerne med Prosa kan måske indirekte læses udaf dets næste regnskab.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Sådan får du innovationen til at blomstre i din virksomhed: "Det bliver gjort forkert i 90 procent af tilfældene"
For at ramme plet med digitale løsninger er innovation afgørende, og det flyvske begreb er noget, der bør gribes systematisk an. "Innovation er ikke lig med post-its. Man skal både arbejde med kulturen, tankegangen og værktøjskassen," siger Thomas Ove Rasmussen, innovationsdirektør i Trifork.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.