Artikel top billede

Foto: Morten Nevado

Svindel-mistanke: Børstilsyn øger pres på CSC-folk

Flere nuværende og tidligere CSC-folk har fået et såkaldt "Wells Notice"-brev fra børstilsynet i USA. Danske CSC-selskaber spiller en væsentlig rolle i sagen.

En stribe CSC-folk har modtaget et såkaldt Well Notice-brev fra det amerikanske børstilsyn, SEC.

Det sker i forbindelse med en sag om mistanke om bevidst regnskabsmanipulation, fremgår det af en meddelelse på SEC's hjemmeside.

"Certain non-U.S. employees and certain former employees, including former executives in the United States, have received Wells Notices from the SEC staff."

Dermed optrappes presset på de mistænkte.

"A Wells notice is not a formal allegation or a finding of wrongdoing; it is a preliminary determination by the SEC Enforcement Staff to recommend that the SEC Commission file an enforcement action against the recipient," hedder det i meddelelsen, som kan læses i sin fulde længde her.

Oplysningerne om Wells Notice findes på side 11.

Faktisk spiller Danmark og Norden en ikke uvæsentlig rolle i hele sagen.

Beløbet der mistænkes for at være manipuleret er vokset som efterforskningen er skredet frem. På et tidspunkt blev nævnt 91 millioner dollar alene i Norden. Siden er beløbet i også andre lande oppe på i omegnen af en halv milliard danske kroner.

I danske datterselskaber

Tidligere har det været fremme, at tidligere ansatte i danske CSC-selskaber har været tæt på sagen.

Således skrev CSC på et tidspunkt, at man havde "tilskrevet størstedelen af de 91 millioner dollar til uregelmæssigheder i regnskabet, der stammer fra formodet forsætlig misbrug udført af bestemte tidligere ansatte i vores danske datterselskaber."

Det kan du læse meget mere om her.

CSC har haft gang i en omfattende intern oprydning og har samarbejdet med børstilsynet.

CSC-ledelsen har udtalt, at "afsporede folk" stod bag svindlen i Norden. Ligesom afskedigelser har fundet sted.

Også sagsanlæg imod CSC fra aktionærer i kølvandet på sagen har været omtalt.

CSC ønsker ikke at udtale sig nærmere om sagen, selv om Computerworld gerne ville have oplyst, om CSC-folk med tilknytning til de danske selskaber har modtaget et Wells Notice-brev.

Artikler om svindel-sagen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere