Artikel top billede

Foto: Morten Nevado

Svindel-mistanke: Børstilsyn øger pres på CSC-folk

Flere nuværende og tidligere CSC-folk har fået et såkaldt "Wells Notice"-brev fra børstilsynet i USA. Danske CSC-selskaber spiller en væsentlig rolle i sagen.

En stribe CSC-folk har modtaget et såkaldt Well Notice-brev fra det amerikanske børstilsyn, SEC.

Det sker i forbindelse med en sag om mistanke om bevidst regnskabsmanipulation, fremgår det af en meddelelse på SEC's hjemmeside.

"Certain non-U.S. employees and certain former employees, including former executives in the United States, have received Wells Notices from the SEC staff."

Dermed optrappes presset på de mistænkte.

"A Wells notice is not a formal allegation or a finding of wrongdoing; it is a preliminary determination by the SEC Enforcement Staff to recommend that the SEC Commission file an enforcement action against the recipient," hedder det i meddelelsen, som kan læses i sin fulde længde her.

Oplysningerne om Wells Notice findes på side 11.

Faktisk spiller Danmark og Norden en ikke uvæsentlig rolle i hele sagen.

Beløbet der mistænkes for at være manipuleret er vokset som efterforskningen er skredet frem. På et tidspunkt blev nævnt 91 millioner dollar alene i Norden. Siden er beløbet i også andre lande oppe på i omegnen af en halv milliard danske kroner.

I danske datterselskaber

Tidligere har det været fremme, at tidligere ansatte i danske CSC-selskaber har været tæt på sagen.

Således skrev CSC på et tidspunkt, at man havde "tilskrevet størstedelen af de 91 millioner dollar til uregelmæssigheder i regnskabet, der stammer fra formodet forsætlig misbrug udført af bestemte tidligere ansatte i vores danske datterselskaber."

Det kan du læse meget mere om her.

CSC har haft gang i en omfattende intern oprydning og har samarbejdet med børstilsynet.

CSC-ledelsen har udtalt, at "afsporede folk" stod bag svindlen i Norden. Ligesom afskedigelser har fundet sted.

Også sagsanlæg imod CSC fra aktionærer i kølvandet på sagen har været omtalt.

CSC ønsker ikke at udtale sig nærmere om sagen, selv om Computerworld gerne ville have oplyst, om CSC-folk med tilknytning til de danske selskaber har modtaget et Wells Notice-brev.

Artikler om svindel-sagen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.