Disse to antivirus-programmer skal sikre den danske stat

Moderniseringsstyrelsen har på vegne af den danske stat valgt to sikkerhedsfirmaer til at tage hånd om it-sikkerheden i Danmark.

Moderniseringsstyrelsen har efter et udbud valgt to forskellige sikkerhedsfirmaer til at tage hånd om it-sikkerheden i staten.

I de næste tre år er det henholdsvis Bitdefender og Symantec, som skal sikre politiet, PET, Skat og de øvrige statslige institutioner.

Aftalen løber frem til den 31. december 2016, og Moderniseringsstyrelsen har desuden givet mulighed for at forlænge aftalen med et år af gangen, tre gange i alt.

Statslige institutioner er forpligtede til at benytte aftalen i denne periode.

Det er dog frivilligt, hvilket af de to programmer man vil anvende.

Ligeledes er det muligt for institutionerne at kombinere de to programmer eksempelvis med Bitdefender på serversiden og Symantec på klientsiden - eller omvendt.

Staten har anskaffet en fælles site-licens, der giver ministerierne ubegrænset ret til at benytte softwaren på deres it-infrastruktur.

Den nye aftale tilbyder malware-beskyttelse til alle typer klientmaskiner og servere samt en mailløsning.

Desuden tilbydes en gateway-baseret scanningsløsning til netværkstrafik og særlige versioner til virtuelle miljøer. Disse komponenter kan administreres centralt.

Detaljeret udbud
NSA-skandalen og de mange overvågningssager har kunnet mærkes på det udbud, som staten satte i værk i forbindelse med udvælgelse af de to programmer.

Det fortæller Bo Skeel, der er salgsdirektør i Bitdefender, en af de to vindere.

"Udbudsmaterialet var af en meget høj kvalitet, og det har siden vist sig, at blandt andet Forsvarets Efterretningstjeneste har bidraget med spørgsmål og kravspecifikationer. Det kunne man godt mærke, det var imponerende."

Han peger på, at EU-udbudsmateriale ofte er af ringe kvalitet, men altså ikke i det danske tilfælde.

"It-sikkerhed er helt sikkert kommet mere i fokus," vurderer han.

Tilbuddene er vurderet ud fra tildelingskriteriet det "økonomisk mest fordelagtige tilbud" med følgende underkriterier: "Pris" vægtet med 50 procent og "Kvalitet" vægtet med 50 procent.

Løsningerne er endnu ikke blevet rullet ud, men testfasen er sat i gang hos blandt andet politiet og Skat.

Ved årets slutning skal alle myndigheder dog være forsynet med et nyt antivirus-program.

Læs også:

Her er de bedste sikkerhedsløsninger til mindre virksomheder

Stortest: Her er den bedste antivirus til Mac

Stor test af antivirus-programmer til din smartpone

Microsoft udskyder dødsdag for vigtig sikkerhedsfunktion i XP

Kæmpe-test: Her er det bedste antivirus-program til din pc
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
Årets CIO har fået lykønskninger fra hele verden efter kåring: "Det har været overvældende. Jeg brugte det meste af aftenen i går på at svare på dem alle"
[]Interview:[/b] Vinderen af Årets CIO blev Peter Cabello Holmberg fra Pandora, og den nyslåede vinder er allerede begyndt at overveje, hvad den nye titel skal bruges til.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.