Artikel top billede

Disse to antivirus-programmer skal sikre den danske stat

Moderniseringsstyrelsen har på vegne af den danske stat valgt to sikkerhedsfirmaer til at tage hånd om it-sikkerheden i Danmark.

Moderniseringsstyrelsen har efter et udbud valgt to forskellige sikkerhedsfirmaer til at tage hånd om it-sikkerheden i staten.

I de næste tre år er det henholdsvis Bitdefender og Symantec, som skal sikre politiet, PET, Skat og de øvrige statslige institutioner.

Aftalen løber frem til den 31. december 2016, og Moderniseringsstyrelsen har desuden givet mulighed for at forlænge aftalen med et år af gangen, tre gange i alt.

Statslige institutioner er forpligtede til at benytte aftalen i denne periode.

Det er dog frivilligt, hvilket af de to programmer man vil anvende.

Ligeledes er det muligt for institutionerne at kombinere de to programmer eksempelvis med Bitdefender på serversiden og Symantec på klientsiden - eller omvendt.

Staten har anskaffet en fælles site-licens, der giver ministerierne ubegrænset ret til at benytte softwaren på deres it-infrastruktur.

Den nye aftale tilbyder malware-beskyttelse til alle typer klientmaskiner og servere samt en mailløsning.

Desuden tilbydes en gateway-baseret scanningsløsning til netværkstrafik og særlige versioner til virtuelle miljøer. Disse komponenter kan administreres centralt.

Detaljeret udbud

NSA-skandalen og de mange overvågningssager har kunnet mærkes på det udbud, som staten satte i værk i forbindelse med udvælgelse af de to programmer.

Det fortæller Bo Skeel, der er salgsdirektør i Bitdefender, en af de to vindere.

"Udbudsmaterialet var af en meget høj kvalitet, og det har siden vist sig, at blandt andet Forsvarets Efterretningstjeneste har bidraget med spørgsmål og kravspecifikationer. Det kunne man godt mærke, det var imponerende."

Han peger på, at EU-udbudsmateriale ofte er af ringe kvalitet, men altså ikke i det danske tilfælde.

"It-sikkerhed er helt sikkert kommet mere i fokus," vurderer han.

Tilbuddene er vurderet ud fra tildelingskriteriet det "økonomisk mest fordelagtige tilbud" med følgende underkriterier: "Pris" vægtet med 50 procent og "Kvalitet" vægtet med 50 procent.

Løsningerne er endnu ikke blevet rullet ud, men testfasen er sat i gang hos blandt andet politiet og Skat.

Ved årets slutning skal alle myndigheder dog være forsynet med et nyt antivirus-program.

Læs også:

Her er de bedste sikkerhedsløsninger til mindre virksomheder

Stortest: Her er den bedste antivirus til Mac

Stor test af antivirus-programmer til din smartpone

Microsoft udskyder dødsdag for vigtig sikkerhedsfunktion i XP

Kæmpe-test: Her er det bedste antivirus-program til din pc
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere