Artikel top billede

Lars Mathiesen er fortid hos Nykredit. Foto: Lars Mathiesen.

Dansk top-CIO stopper efter stor ledelsesrokade

Top-CIO er færdig i finansvirksomhed efter mere end 10 år og efterlader et selskab, som skal til at finde nye ben at stå på.

Mens finansvirksomheden Nykredit er i gang med en større organisationsændring, hvor der blandt andet skal deles fyresedler ud til 300 medarbejdere, har virksomhedens it-direktør Lars Mathiesen valgt at trække stikket. 

I går, torsdag, holdt Lars Mathiesen således en velbesøgt afskedsreception hos Nykredit, hvor han har styret it-afdelingen siden 2002, efter han blev ansat i selskab for 37 år siden.

Lars Mathiesen er kendt som en habil bridgespiller, og opsigelsen er et udspil fra egen hånd, erfarer Computerworld.

Samtidig med Lars Mathiesens farvel til Nykredit går selskabets koncerndirektører Per Ladegaard og Karsten Knudsen på pension, mens selskabets topdirektør Michael Rasmussen samtidig har rykket rundt på flere ledere i organisationen.

Nykredit oplyser, at alle organisationsændringerne planmæssigt skal være på plads til maj.

En mand med mange titler

Ud over at være forhenværende it-direktør i Nykredit kan Lars Mathiesen bryste sig af at have siddet tre år som formand for Dansk IT og været Årets CIO i Computerworld i 2006.

Den nu forhenværende it-direktør efterlader en virksomhed, der trods stor digitaliseringsiver for nylig har meddelt, at der skal skæres ned på it-projekterne.

Helt konkret har Nykredit efter tre års tilpasning og udvikling sløjfet sit helt store it-projekt Finacle, der med et prisskilt på et større trecifret millionbeløb skulle have styret bankorganisationen.

Læs stort interview med Lars Mathiesen om grunden til hans exit: Lars Mathiesen: Derfor stopper jeg som it-direktør i Nykredit.

Læs også:
Midt i en spare-tid: Sådan bliver it Nykredits redning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere