Artikel top billede

Lars Mathiesen er fortid hos Nykredit. Foto: Lars Mathiesen. (Foto: Torben Klint)

Dansk top-CIO stopper efter stor ledelsesrokade

Top-CIO er færdig i finansvirksomhed efter mere end 10 år og efterlader et selskab, som skal til at finde nye ben at stå på.

Mens finansvirksomheden Nykredit er i gang med en større organisationsændring, hvor der blandt andet skal deles fyresedler ud til 300 medarbejdere, har virksomhedens it-direktør Lars Mathiesen valgt at trække stikket. 

I går, torsdag, holdt Lars Mathiesen således en velbesøgt afskedsreception hos Nykredit, hvor han har styret it-afdelingen siden 2002, efter han blev ansat i selskab for 37 år siden.

Lars Mathiesen er kendt som en habil bridgespiller, og opsigelsen er et udspil fra egen hånd, erfarer Computerworld.

Samtidig med Lars Mathiesens farvel til Nykredit går selskabets koncerndirektører Per Ladegaard og Karsten Knudsen på pension, mens selskabets topdirektør Michael Rasmussen samtidig har rykket rundt på flere ledere i organisationen.

Nykredit oplyser, at alle organisationsændringerne planmæssigt skal være på plads til maj.

En mand med mange titler

Ud over at være forhenværende it-direktør i Nykredit kan Lars Mathiesen bryste sig af at have siddet tre år som formand for Dansk IT og været Årets CIO i Computerworld i 2006.

Den nu forhenværende it-direktør efterlader en virksomhed, der trods stor digitaliseringsiver for nylig har meddelt, at der skal skæres ned på it-projekterne.

Helt konkret har Nykredit efter tre års tilpasning og udvikling sløjfet sit helt store it-projekt Finacle, der med et prisskilt på et større trecifret millionbeløb skulle have styret bankorganisationen.

Læs stort interview med Lars Mathiesen om grunden til hans exit: Lars Mathiesen: Derfor stopper jeg som it-direktør i Nykredit.

Læs også:
Midt i en spare-tid: Sådan bliver it Nykredits redning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere