Derfor skærer Nykredit ned i antallet af it-projekter

En spareplan i Nykredit betyder, at it-området skal revurderes. Her fortæller koncerndirektør, hvad det vil betyde i den gennem-digitaliserede finanskoncern.

Under overskriften Planen for et stærkere Nykredit har den danske finanskoncern netop meldt en større spareplan ud.

"Som en del af omkostningsreduktionen, og med henblik på at skabe mere effektive beslutningsprocesser, bliver det samtidig nødvendigt med en reduktion på indtil 300 leder- og medarbejderstillinger, helt overvejende i ikke-kundevendte funktioner," skriver Nykredit blandt andet.

I meddelelsen fra Nykredit kan man læse, at "it-området revurderes."

Det betyder overordnet set, at infrastruktur, udviklingsstrategi og projekter "skal tilpasses den fremtidige forretningsstrategi med en styrkelse af kunde/bruger¬drevet prioritering. Som følge heraf reduceres større projekter i antal og omfang."

Samtidig skriver Nykredit dog, at virksomheden vil intensivere udviklingen af den digitale kommunikation med kunderne.

Skal have færre it-projekter
Computerworld har spurgt koncerndirektør Per Ladegaard, der har koncernansvaret for it-området, hvad baggrunden er for en reducering af større it-projekter i antal og omfang?

"Det er jo naturligt, når vi kigger på vores fremtidige forretningsstrategi, at it-området også skal tilpasses i overensstemmelse med det."

"Vi har på nuværende tidspunkt ikke taget stilling til, om det præcis er det ene eller det andet projekt, og hvad det konkret skal være. Den udmelding, vi er kommet med i dag, er retningsgivende for, hvor vi forretningsmæssigt vil satse de kommende år."

For banker og realkreditinstitutter har en stor del af innovationen i det seneste årti i høj grad handlet om it og digitaliseringen af processer.

Per Ladegaard frygter dog ikke, at Nykredit vil komme til at sakke agterud, når koncernen skærer ned på antallet af it-projekter.

"Det tror ikke ikke - nærmest tværtimod. På digitaliseringsområdet vil vi fortsat have fokus, og vi vil sætte endnu mere fokus på de kundevendte processer, så det er i lige så høj grad et udtryk for, hvor fokusområderne skal være."

"Der er mange ting, man kan gøre, men i denne verden er det også et spørgsmål om at prioritere, hvor man skal lægge indsatsen. Ikke mindst i sparetider må man være lidt skarpere i prioriteringen."

Nykredit ønsker ikke på nuværende tidspunkt at oplyse, hvor stor en del af de 300 stillinger, der skal skæres væk, der vil være it-stillinger.

"Vi har ikke sat tal på enkeltområder på nuværende tidspunkt," siger koncerndirektør Per Ladegaard fra Nykredit.Læs også:

Sådan vil Nykredit spare kassen og papiret væk

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
Årets CIO har fået lykønskninger fra hele verden efter kåring: "Det har været overvældende. Jeg brugte det meste af aftenen i går på at svare på dem alle"
Interview: Vinderen af Årets CIO blev Peter Cabello Holmberg fra Pandora, og den nyslåede vinder er allerede begyndt at overveje, hvad den nye titel skal bruges til.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.