Artikel top billede

Derfor skærer Nykredit ned i antallet af it-projekter

En spareplan i Nykredit betyder, at it-området skal revurderes. Her fortæller koncerndirektør, hvad det vil betyde i den gennem-digitaliserede finanskoncern.

Under overskriften Planen for et stærkere Nykredit har den danske finanskoncern netop meldt en større spareplan ud.

"Som en del af omkostningsreduktionen, og med henblik på at skabe mere effektive beslutningsprocesser, bliver det samtidig nødvendigt med en reduktion på indtil 300 leder- og medarbejderstillinger, helt overvejende i ikke-kundevendte funktioner," skriver Nykredit blandt andet.

I meddelelsen fra Nykredit kan man læse, at "it-området revurderes."

Det betyder overordnet set, at infrastruktur, udviklingsstrategi og projekter "skal tilpasses den fremtidige forretningsstrategi med en styrkelse af kunde/bruger¬drevet prioritering. Som følge heraf reduceres større projekter i antal og omfang."

Samtidig skriver Nykredit dog, at virksomheden vil intensivere udviklingen af den digitale kommunikation med kunderne.

Skal have færre it-projekter

Computerworld har spurgt koncerndirektør Per Ladegaard, der har koncernansvaret for it-området, hvad baggrunden er for en reducering af større it-projekter i antal og omfang?

"Det er jo naturligt, når vi kigger på vores fremtidige forretningsstrategi, at it-området også skal tilpasses i overensstemmelse med det."

"Vi har på nuværende tidspunkt ikke taget stilling til, om det præcis er det ene eller det andet projekt, og hvad det konkret skal være. Den udmelding, vi er kommet med i dag, er retningsgivende for, hvor vi forretningsmæssigt vil satse de kommende år."

For banker og realkreditinstitutter har en stor del af innovationen i det seneste årti i høj grad handlet om it og digitaliseringen af processer.

Per Ladegaard frygter dog ikke, at Nykredit vil komme til at sakke agterud, når koncernen skærer ned på antallet af it-projekter.

"Det tror ikke ikke - nærmest tværtimod. På digitaliseringsområdet vil vi fortsat have fokus, og vi vil sætte endnu mere fokus på de kundevendte processer, så det er i lige så høj grad et udtryk for, hvor fokusområderne skal være."

"Der er mange ting, man kan gøre, men i denne verden er det også et spørgsmål om at prioritere, hvor man skal lægge indsatsen. Ikke mindst i sparetider må man være lidt skarpere i prioriteringen."

Nykredit ønsker ikke på nuværende tidspunkt at oplyse, hvor stor en del af de 300 stillinger, der skal skæres væk, der vil være it-stillinger.

"Vi har ikke sat tal på enkeltområder på nuværende tidspunkt," siger koncerndirektør Per Ladegaard fra Nykredit.

Læs også:

Sådan vil Nykredit spare kassen og papiret væk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere