Artikel top billede

Derfor skærer Nykredit ned i antallet af it-projekter

En spareplan i Nykredit betyder, at it-området skal revurderes. Her fortæller koncerndirektør, hvad det vil betyde i den gennem-digitaliserede finanskoncern.

Under overskriften Planen for et stærkere Nykredit har den danske finanskoncern netop meldt en større spareplan ud.

"Som en del af omkostningsreduktionen, og med henblik på at skabe mere effektive beslutningsprocesser, bliver det samtidig nødvendigt med en reduktion på indtil 300 leder- og medarbejderstillinger, helt overvejende i ikke-kundevendte funktioner," skriver Nykredit blandt andet.

I meddelelsen fra Nykredit kan man læse, at "it-området revurderes."

Det betyder overordnet set, at infrastruktur, udviklingsstrategi og projekter "skal tilpasses den fremtidige forretningsstrategi med en styrkelse af kunde/bruger¬drevet prioritering. Som følge heraf reduceres større projekter i antal og omfang."

Samtidig skriver Nykredit dog, at virksomheden vil intensivere udviklingen af den digitale kommunikation med kunderne.

Skal have færre it-projekter

Computerworld har spurgt koncerndirektør Per Ladegaard, der har koncernansvaret for it-området, hvad baggrunden er for en reducering af større it-projekter i antal og omfang?

"Det er jo naturligt, når vi kigger på vores fremtidige forretningsstrategi, at it-området også skal tilpasses i overensstemmelse med det."

"Vi har på nuværende tidspunkt ikke taget stilling til, om det præcis er det ene eller det andet projekt, og hvad det konkret skal være. Den udmelding, vi er kommet med i dag, er retningsgivende for, hvor vi forretningsmæssigt vil satse de kommende år."

For banker og realkreditinstitutter har en stor del af innovationen i det seneste årti i høj grad handlet om it og digitaliseringen af processer.

Per Ladegaard frygter dog ikke, at Nykredit vil komme til at sakke agterud, når koncernen skærer ned på antallet af it-projekter.

"Det tror ikke ikke - nærmest tværtimod. På digitaliseringsområdet vil vi fortsat have fokus, og vi vil sætte endnu mere fokus på de kundevendte processer, så det er i lige så høj grad et udtryk for, hvor fokusområderne skal være."

"Der er mange ting, man kan gøre, men i denne verden er det også et spørgsmål om at prioritere, hvor man skal lægge indsatsen. Ikke mindst i sparetider må man være lidt skarpere i prioriteringen."

Nykredit ønsker ikke på nuværende tidspunkt at oplyse, hvor stor en del af de 300 stillinger, der skal skæres væk, der vil være it-stillinger.

"Vi har ikke sat tal på enkeltområder på nuværende tidspunkt," siger koncerndirektør Per Ladegaard fra Nykredit.

Læs også:

Sådan vil Nykredit spare kassen og papiret væk
IT-JOB

C WorldWide Asset Management Fondsmæglerselskab A/S

Systemadministrator – Office365/Azure til C WorldWide

Patienterstatningen

IT-supporter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere