Artikel top billede

Efter kritik: Apple gør det sværere at købe missekatte og diamanter for tusindvis af kroner

Nu bliver det sværere for dig selv og dine børn at købe digitale tjenester i apps på en iPhone. Læs her, hvordan Apple har ændret sin politik efter massivt pres fra vrede forældre og myndigheder.

Børns køb af krigere, våben og børster til digitale katte i diverse apps har været en lukrativ forretning for Apple, men det bliver fremover sværere for poderne at indkøbe tillægsydelser i apps.

Det sker, efter at Apple oven på en stribe søgsmål fra forældre og pres fra myndigheder har været tvunget til at gøre det mere bøvlet for børnene at handle i Apples online-forretning med mor eller fars kreditkort.

Det skriver Politiken.

Det nye pop-up-vindue

Først og fremmest har Apple måttet tilbagebetale store millionbeløb i erstatning til forældre, der var fortørnede over forretningsmetoden med at lade børn handle vildt ind fra apps.

I den nyeste version af iOS, version 7.1, har Apple så indført et pop-up-vindue ved app-køb, hvor brugeren får besked på, at der er foretaget et køb, og at vedkommende nu har 15 yderligere minutter til at foretage køb uden password-indtastning.

Her skal der klikkes 'OK', før man kan fortsætte med at bruge app'en.

Disse indstillinger på et kvarter kan samtidig ændres, når man sidder på passwordet. Og det gør de fleste forældre jo.

Kigger på app-køb

Apple har fået kraftigt på puklen for overhovedet at give børn muligheden for at foretage de såkaldte in-app-køb, hvilket har ført til flere sager både i Danmark og i udlandet.

Ud over Apple har vrede forældre også deres blik rettet mod Google, som sidder på den største mobilplatform, Android. 

Alle disse børnekøb af digitale varer med forældrenes kredit har fået de europæiske forbrugerombudsmænd til at gå sammen om at udarbejde retningslinjer for, hvordan it-giganterne fremover skal kunne tilbyde app-køb til børn og andre app-brugere.

Det forbrugerarbejde kan du læse mere om her.

Læs også: 

Apple tvunget til tilbagebetaling for børns app-køb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Høst hurtigt AI-fordele med skarp fokus på specifikke udfordringer – og uden behov for at kode
Markant reduceret svartid, styrket effektivitet og færre fejl. Det er blandt fordelene ved at lade AI sortere og prioritering beskeder fra en stor mængde brugere og kunder.