Artikel top billede

Efter kritik: Apple gør det sværere at købe missekatte og diamanter for tusindvis af kroner

Nu bliver det sværere for dig selv og dine børn at købe digitale tjenester i apps på en iPhone. Læs her, hvordan Apple har ændret sin politik efter massivt pres fra vrede forældre og myndigheder.

Børns køb af krigere, våben og børster til digitale katte i diverse apps har været en lukrativ forretning for Apple, men det bliver fremover sværere for poderne at indkøbe tillægsydelser i apps.

Det sker, efter at Apple oven på en stribe søgsmål fra forældre og pres fra myndigheder har været tvunget til at gøre det mere bøvlet for børnene at handle i Apples online-forretning med mor eller fars kreditkort.

Det skriver Politiken.

Det nye pop-up-vindue

Først og fremmest har Apple måttet tilbagebetale store millionbeløb i erstatning til forældre, der var fortørnede over forretningsmetoden med at lade børn handle vildt ind fra apps.

I den nyeste version af iOS, version 7.1, har Apple så indført et pop-up-vindue ved app-køb, hvor brugeren får besked på, at der er foretaget et køb, og at vedkommende nu har 15 yderligere minutter til at foretage køb uden password-indtastning.

Her skal der klikkes 'OK', før man kan fortsætte med at bruge app'en.

Disse indstillinger på et kvarter kan samtidig ændres, når man sidder på passwordet. Og det gør de fleste forældre jo.

Kigger på app-køb

Apple har fået kraftigt på puklen for overhovedet at give børn muligheden for at foretage de såkaldte in-app-køb, hvilket har ført til flere sager både i Danmark og i udlandet.

Ud over Apple har vrede forældre også deres blik rettet mod Google, som sidder på den største mobilplatform, Android. 

Alle disse børnekøb af digitale varer med forældrenes kredit har fået de europæiske forbrugerombudsmænd til at gå sammen om at udarbejde retningslinjer for, hvordan it-giganterne fremover skal kunne tilbyde app-køb til børn og andre app-brugere.

Det forbrugerarbejde kan du læse mere om her.

Læs også: 

Apple tvunget til tilbagebetaling for børns app-køb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere