Artikel top billede

Stein Bagger løsladt - nu begynder den vilde skattejagt

Den tidligere IT Factory-direktør Stein Bagger er sat på fri fod efter godt fem år i fængsel. Alligevel slipper ordensmagten ham næppe af syne igen lige med det samme.

Danmarkshistoriens største it-svindler, Stein Bagger, er i sidste uge blevet løsladt.

Dermed er jagten også gået ind på 200 millioner kroner, som han menes at have stoppet til side, inden tæppet blev revet væk under ham i IT Factory-skandalen.

Det skriver Ekstra Bladet, som med baggrund i flere kildeudsagn omtaler, at Stein Bagger er blevet prøveløsladt efter godt fem års fængsel.

På grund af de manglende 200 millioner kroner i IT Factory-sagen er det langt fra sikkert, at Stein Bagger får fred, selvom han har udstået sin straf.

"Alle, altså politi, kreditorer og måske endda kuratoren, vil med stor sandsynlighed se på, hvad Stein Bagger nu foretager sig," siger kurator i boet efter IT Factory, Boris Frederiksen, til Ekstra Bladet.

Boris Frederiksen forventer ingen døgnbemanding på grund af ressourcemangel hos ordensmagten, men imødeser en vis opmærksomhed rettet mod Stein Bagger.

"De (politiet, red.) har gjort, hvad de kunne frem til nu, og det vil de uden tvivl blive ved med, siger han til Ekstra Bladet.

En uge på flugt

Efter hele IT Factory-skandalen for alvor begyndte at rulle i slutningen af november 2008, forsvandt Stein Bagger ganske uventet under en forretningsrejse i Dubai.

Turen gik til New York, hvorefter han tog flugten over det amerikanske kontinent til Los Angeles, hvor han meldte sig selv til politiet.

Ingen ved præcis, hvad han foretog sig i de 10 dage på flugt, og de mest hårdnakkede rygter går på, at Stein Bagger har gravet pengene ned et sted på bilturen fra New York til Los Angeles.

"Hvis han pludselig opfører sig meget anderledes eller simpelt hen ser velhavende ud, så er det interessant. Der vil løbende blive holdt øje med ham i et passende omfang," siger Boris Frederiksen til Ekstra Bladet.

Samtidig er det kendt, at den tidligere IT Factory-direktør har udeståender med den kriminelle underverden, som efter sigende også har blikket rettet mod Stein Baggers mange forsvundne millioner.

"Jeg hørte rygter om, at det ikke vil være uproblematisk at være i besiddelse af ulovlige penge i det omfang, som der kan være tale om her. Men jeg kender ikke miljøet godt nok til at sige noget konkret om hans situation," siger Boris Frederiksen

Du kan læse meget mere om Stein Bagger og IT Factory-sagen i Computerworlds arkiv.

Læs også:

Politiets største brølere: Hvor er IT Factory-pengene?

Her er ti huller i Stein Bagger-sagen

Her er seks kulørte Stein Bagger-historier
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.