Artikel top billede

(Foto: Mads Elkær)

Stein Bagger løsladt - nu begynder den vilde skattejagt

Den tidligere IT Factory-direktør Stein Bagger er sat på fri fod efter godt fem år i fængsel. Alligevel slipper ordensmagten ham næppe af syne igen lige med det samme.

Danmarkshistoriens største it-svindler, Stein Bagger, er i sidste uge blevet løsladt.

Dermed er jagten også gået ind på 200 millioner kroner, som han menes at have stoppet til side, inden tæppet blev revet væk under ham i IT Factory-skandalen.

Det skriver Ekstra Bladet, som med baggrund i flere kildeudsagn omtaler, at Stein Bagger er blevet prøveløsladt efter godt fem års fængsel.

På grund af de manglende 200 millioner kroner i IT Factory-sagen er det langt fra sikkert, at Stein Bagger får fred, selvom han har udstået sin straf.

"Alle, altså politi, kreditorer og måske endda kuratoren, vil med stor sandsynlighed se på, hvad Stein Bagger nu foretager sig," siger kurator i boet efter IT Factory, Boris Frederiksen, til Ekstra Bladet.

Boris Frederiksen forventer ingen døgnbemanding på grund af ressourcemangel hos ordensmagten, men imødeser en vis opmærksomhed rettet mod Stein Bagger.

"De (politiet, red.) har gjort, hvad de kunne frem til nu, og det vil de uden tvivl blive ved med, siger han til Ekstra Bladet.

En uge på flugt

Efter hele IT Factory-skandalen for alvor begyndte at rulle i slutningen af november 2008, forsvandt Stein Bagger ganske uventet under en forretningsrejse i Dubai.

Turen gik til New York, hvorefter han tog flugten over det amerikanske kontinent til Los Angeles, hvor han meldte sig selv til politiet.

Ingen ved præcis, hvad han foretog sig i de 10 dage på flugt, og de mest hårdnakkede rygter går på, at Stein Bagger har gravet pengene ned et sted på bilturen fra New York til Los Angeles.

"Hvis han pludselig opfører sig meget anderledes eller simpelt hen ser velhavende ud, så er det interessant. Der vil løbende blive holdt øje med ham i et passende omfang," siger Boris Frederiksen til Ekstra Bladet.

Samtidig er det kendt, at den tidligere IT Factory-direktør har udeståender med den kriminelle underverden, som efter sigende også har blikket rettet mod Stein Baggers mange forsvundne millioner.

"Jeg hørte rygter om, at det ikke vil være uproblematisk at være i besiddelse af ulovlige penge i det omfang, som der kan være tale om her. Men jeg kender ikke miljøet godt nok til at sige noget konkret om hans situation," siger Boris Frederiksen

Du kan læse meget mere om Stein Bagger og IT Factory-sagen i Computerworlds arkiv.

Læs også:

Politiets største brølere: Hvor er IT Factory-pengene?

Her er ti huller i Stein Bagger-sagen

Her er seks kulørte Stein Bagger-historier
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere