"IT Factory er i dag det, jeg vil kalde en grossist," siger IT Factorys administrerende direktør Stein Bagger. Han henviser blandt andet til PaaS-platformen som markedsplads, White-Labelling af SaaS-tjenesterne og IBM-produkterne. Arkivfoto: Torben Klint

IT Factorys hemmeligheder - læs hele historien

Computerworlds kåring af IT Factory som Danmarks bedste it-virksomhed har fået et langt efterspil med mange løse ender. Nu forsøger vi at binde dem sammen.

Det flyder med imponerende tal fra it-virksomheden IT Factory, og det flyder med imponerende udsagn om nutiden og især fremtiden.

Det eneste, man er karrig med, er konkrete informationer om, hvorledes man opnår de imponerende resultater og den nærmest ekstreme vækst. Partnere og kunder er stort set ukendte.

Resultaterne har ellers to år i træk medført titlen som Danmarks dygtigste virksomhed i kategorien forretningssoftware i Computerworlds Top 100, og i 2008 blev det tilmed også til den allerfineste titel, nemlig "Danmarks dygtigste it-selskab".

Hvert år gennem de seneste tre regnskabsår har IT Factory (ITF) mere end fordoblet omsætning og overskud.
Regnskaberne giver dog også en indikation af, at der ikke er tale om et klassisk softwareselskab, der sælger eller udlejer egenudviklede produkter.

ITF præsterer for eksempel et overskud før skat på 1,2 millioner kroner for hver af de 139 ansatte i 2007, hvilket er usædvanligt højt for et softwareselskab.

Tager man et af Danmarks mest succesrige af slagsen, børsnoterede Simcorp, ligger overskuddet før skat "kun" på omkring 400.000 kroner per ansat.

Hos den berømte onlinekonkurrent Salesforce.com ligger overskuddet per ansat kun på omkring 75.000 kroner - om end efter skat.

Millioner på gennemrejse
ITF er også helt usædvanlig på et andet område.
Hele 61 procent af bruttoomsætningen i 2007 på i alt 846 millioner kroner var blot på gennemrejse.

Pengene passerer videre til betaling af licenser til software, ITF ikke ejer rettighederne til, til partnere, til rabatter, til afgifter med videre, og transitmængden har været voksende.

I 2007 var tallet som nævnt 61 procent af bruttoomsætningen, året før 58 procent, og endnu et år tilbage 57 procent.

IBM markerer sig som en af de markante modtagere af pengene, der strømmer durk igennem ITF.

"IT Factory er i dag det, jeg vil kalde en grossist," forklarer koncernens administrerende direktør, Stein Bagger, da han mødes med Computerworld i slutningen af oktober.

Ifølge Bagger udgør videresalg af andres produkter, heriblandt især IBM's software, en meget stor del af forretningen, og den andel øges.

ITF er ved at oprette en slags e-markedsplads for netbaserede applikationer, hvor der vil falde provision fra partnerne ved salg.

"Der bliver mindre og mindre salg af den gamle Business
Suite," siger Stein Bagger med henvisning til et stykke software, der i sommeren 2003 blev købt ud af det gamle, konkursramte ITF.

Det tætte forretningssamarbejde med IBM har i øvrigt sine rødder i netop Business Suite, der blev udviklet af det oprindelige ITF, stiftet i 1997.

Fundamentet for softwaren var IBM's mail- og gruppeværktøj Lotus Notes, der på daværende tidspunkt solgte stort som samarbejdsværktøj til verdens store koncerner.

ITF selv bød "blot" på spinkle overbygninger på det solide Notes-fundament for eksempel til styring af kunde- og personaleforhold. 2.500 kunder bed på, men mange er siden ophørt ved at betale vedligehold med videre til ITF.

Nu gælder det nære samarbejde mellem IT Factory og IBM imidlertid nettet, hvor ITF anser sig for at være "positioneret i toppen af det internationale marked for online-softwarevirksomheder".

Allermest aktuelt er et ambitiøst projekt, som partnere og andre gratis kan afprøve efter nytår som betatestere.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Optimer din forretning med Microsofts splinternye Dynamics 365 Business Central

Microsofts nye generation af intelligente forretningsapplikationer indeholder med blandt andet Microsoft Dynamics 365 Business Central enorme muligheder for at høste værdi af virksomhedens komplekse it-miljø ved øget indsigt, optimering af processer og drift og automatisering. Kom og hør hvordan du høster størst værdi med Microsoft nye, sammenhængende administrations-system ved at optimerer virksomheden mange steder.

28. marts 2019 | Læs mere


Premium
Midt i spionage-rygter og mediestorm: Computerworld besøger Huawei i Kina - tag med på besøg hos det måske mest omstridte tech-firma lige nu
Reportage, Shenzhen: “Exacting, rigorous, tests drive learning, all for real battles.” Computerworld er taget på besøg i det gigantiske hovedkvarter for verdens måske mest omtalte tech-selskab lige nu
Computerworld
Nvidias nyeste GTX 1660 kort beviser, at det igen er blevet interessant at købe grafikkort
Nvidia giver gamere i mainstream-segmentet et stærkt kort til en rimelig pris.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Modernisér din it-sikkerhed nu – her er 10 grunde til hvorfor og hvordan du gør!
Lad os se det i øjnene. Din organisation gør højst sandsynligt ikke alt, hvad den kan, for at sikre brugere og it-ressourcer. Du kender alt til high-profile hacks og sårbarheder, og selvfølgelig er du bekymret. Men sikkerhed er ikke den eneste ting, som konsumerer din virksomheds begrænsede ressourcer, og udover det, så har I ikke været udsat for alvorlige brud, endnu. Som mange andre virksomheder har lært på den hårde måde, så er håb en værdifuld menneskelig egenskab, men det er bestemt ikke et stærkt fundament for en Enterprise strategi. Heldigvis, så er der både overbevisende grunde til at fokusere på at forbedre din virksomheds sikkerhed, og skridt du kan tage i dag for at gøre det væsentligt.