"IT Factory er i dag det, jeg vil kalde en grossist," siger IT Factorys administrerende direktør Stein Bagger. Han henviser blandt andet til PaaS-platformen som markedsplads, White-Labelling af SaaS-tjenesterne og IBM-produkterne. Arkivfoto: Torben Klint

IT Factorys hemmeligheder - læs hele historien

Computerworlds kåring af IT Factory som Danmarks bedste it-virksomhed har fået et langt efterspil med mange løse ender. Nu forsøger vi at binde dem sammen.

Det flyder med imponerende tal fra it-virksomheden IT Factory, og det flyder med imponerende udsagn om nutiden og især fremtiden.

Det eneste, man er karrig med, er konkrete informationer om, hvorledes man opnår de imponerende resultater og den nærmest ekstreme vækst. Partnere og kunder er stort set ukendte.

Resultaterne har ellers to år i træk medført titlen som Danmarks dygtigste virksomhed i kategorien forretningssoftware i Computerworlds Top 100, og i 2008 blev det tilmed også til den allerfineste titel, nemlig "Danmarks dygtigste it-selskab".

Hvert år gennem de seneste tre regnskabsår har IT Factory (ITF) mere end fordoblet omsætning og overskud.
Regnskaberne giver dog også en indikation af, at der ikke er tale om et klassisk softwareselskab, der sælger eller udlejer egenudviklede produkter.

ITF præsterer for eksempel et overskud før skat på 1,2 millioner kroner for hver af de 139 ansatte i 2007, hvilket er usædvanligt højt for et softwareselskab.

Tager man et af Danmarks mest succesrige af slagsen, børsnoterede Simcorp, ligger overskuddet før skat "kun" på omkring 400.000 kroner per ansat.

Hos den berømte onlinekonkurrent Salesforce.com ligger overskuddet per ansat kun på omkring 75.000 kroner - om end efter skat.

Millioner på gennemrejse
ITF er også helt usædvanlig på et andet område.
Hele 61 procent af bruttoomsætningen i 2007 på i alt 846 millioner kroner var blot på gennemrejse.

Pengene passerer videre til betaling af licenser til software, ITF ikke ejer rettighederne til, til partnere, til rabatter, til afgifter med videre, og transitmængden har været voksende.

I 2007 var tallet som nævnt 61 procent af bruttoomsætningen, året før 58 procent, og endnu et år tilbage 57 procent.

IBM markerer sig som en af de markante modtagere af pengene, der strømmer durk igennem ITF.

"IT Factory er i dag det, jeg vil kalde en grossist," forklarer koncernens administrerende direktør, Stein Bagger, da han mødes med Computerworld i slutningen af oktober.

Ifølge Bagger udgør videresalg af andres produkter, heriblandt især IBM's software, en meget stor del af forretningen, og den andel øges.

ITF er ved at oprette en slags e-markedsplads for netbaserede applikationer, hvor der vil falde provision fra partnerne ved salg.

"Der bliver mindre og mindre salg af den gamle Business
Suite," siger Stein Bagger med henvisning til et stykke software, der i sommeren 2003 blev købt ud af det gamle, konkursramte ITF.

Det tætte forretningssamarbejde med IBM har i øvrigt sine rødder i netop Business Suite, der blev udviklet af det oprindelige ITF, stiftet i 1997.

Fundamentet for softwaren var IBM's mail- og gruppeværktøj Lotus Notes, der på daværende tidspunkt solgte stort som samarbejdsværktøj til verdens store koncerner.

ITF selv bød "blot" på spinkle overbygninger på det solide Notes-fundament for eksempel til styring af kunde- og personaleforhold. 2.500 kunder bed på, men mange er siden ophørt ved at betale vedligehold med videre til ITF.

Nu gælder det nære samarbejde mellem IT Factory og IBM imidlertid nettet, hvor ITF anser sig for at være "positioneret i toppen af det internationale marked for online-softwarevirksomheder".

Allermest aktuelt er et ambitiøst projekt, som partnere og andre gratis kan afprøve efter nytår som betatestere.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Her er Visma Enterprise-topchefens største udfordring under corona: "Når jeg går planken ud, så gør min organisation det også"
Interview: Coronakrisen har kastet nyt lys over lederrollen, og nye unikke muligheder har vist sig. Det har skabt bedre ledere, men også skilt bukkene fra fårene. Sådan lyder det fra Monika Juul Henriksen, topchef i Visma Enterprise. Se hendes største ledelesesmæssige udfordringer under krisen.
Computerworld
Kinesiske TikTok lukker ned i Hong Kong efter indførelse af censur-lov
TikToks kinesiske moderselskab Bytedance lukker for adgang til den populære app i Hong Kong. Til gengæld vil en kinesisk version af appen fortsat være tilgængelig i Hong Kong
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.