Artikel top billede

Foto: Robert Hendel.

Nyt ledelsesopgør: Endnu en af iPhonens opfindere forlader Apple

Manden bag den ikoniske slide-to-unlock-funktion forlader Apple efter opgør med en magtfuld Apple-chef.

For halvandet år siden blev Apples iOS-chef Scott Forstall fyret

Han spillede en hovedrolle i skabelsen af iPhonen, og nu forlader endnu en central skikkelse Apple. 

Det drejer sig om Greg Christie, der siden 2012 har været ansvarlig for Apples grafiske brugerflade og har været med til at udvikle mange af de software-funktioner, der i dag kendetegner iPhonen.

Han står blandt andet bag skabelsen af den ikoniske "Slide to unlock-funktion," der i øjeblikket spiller hovedrollen i en patent-retssag mellem Apple og Samsung

Apple bekræfter fyringen over for den britiske finansavis Financial Times, og den normalt velunderrettede Apple-blog 9to5Mac skriver, at fyringen kommer, efter at der er opstået uenighed mellem Christie og Apples magtfulde chefdesigner, Jonathan Ive.

Uenig om ny designlinje

Efter fyringen af Scott Forstall i 2012 overtog Jonathan Ive ansvaret for både det industrielle design samt det grafiske design i Apples-produkter, og kort tid efter dikterede han en helt ny grafisk designlinje.

Denne beslutning ledte ifølge 9to5mac til sammenstød mellem Christie og Ive, hvilket nu tilsyneladende er kulmineret med Christies afgang.

Afgangen betyder formentlig, at Ive vil få endnu mere magt over det grafiske design i iOS.

Det sker, blot få måneder før Apple skal præsentere den seneste generation af iOS-styresystemet. iOS 8 forventes at blive præsenteret til Apples udviklerkonference, WWDC, der foregår den 2. juni i San Francisco. 

Gav stort iPhone-interview til avis

Greg Christie har været ansat i Apple siden 1996, og hans navn står på flere hundrede Apple-patenter.

Det er blot få uger siden, at Christie blev interviewet af den amerikanske avis Wall Street Journal, hvor han talte ganske åbent om, hvordan det var at være med til at designe iPhonen.

Her fortalte han blandt andet, at de to et halvt år, der førte op til lanceringen af iPhonen, føltes som et langt og udmarvende maraton, hvor daværende topchef Steve Jobs personligt blandede sig i selv mindre detaljer om alt fra udseendet på telefonens kalender til udseendet på e-mail-indbakken. 

Men belønningen kom den dag, da iPhonen skulle præsenteres, og Christie trådte ind i det auditorium, hvor Steve Jobs kort tid senere ville løfte sløret for den banebrydende telefon: 

"Mit hjerte hoppede en ekstra gang, mens jeg tænkte: Det her. Det kommer rent faktisk til at ske," fortæller han i interviewet med Wall Street Journal. 

Læs også:
Apple-opfinder løfter sløret: Sådan føltes det at lave den første iPhone 

Mød Tony Fadell - den frafaldne arvtager efter Steve Job
 
Forsker: Derfor er Apples 'pyntesyge' design ok
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere