Foto: Robert Hendel.

Nyt ledelsesopgør: Endnu en af iPhonens opfindere forlader Apple

Manden bag den ikoniske slide-to-unlock-funktion forlader Apple efter opgør med en magtfuld Apple-chef.

For halvandet år siden blev Apples iOS-chef Scott Forstall fyret

Han spillede en hovedrolle i skabelsen af iPhonen, og nu forlader endnu en central skikkelse Apple. 

Det drejer sig om Greg Christie, der siden 2012 har været ansvarlig for Apples grafiske brugerflade og har været med til at udvikle mange af de software-funktioner, der i dag kendetegner iPhonen.

Han står blandt andet bag skabelsen af den ikoniske "Slide to unlock-funktion," der i øjeblikket spiller hovedrollen i en patent-retssag mellem Apple og Samsung

Apple bekræfter fyringen over for den britiske finansavis Financial Times, og den normalt velunderrettede Apple-blog 9to5Mac skriver, at fyringen kommer, efter at der er opstået uenighed mellem Christie og Apples magtfulde chefdesigner, Jonathan Ive.

Uenig om ny designlinje
Efter fyringen af Scott Forstall i 2012 overtog Jonathan Ive ansvaret for både det industrielle design samt det grafiske design i Apples-produkter, og kort tid efter dikterede han en helt ny grafisk designlinje.

Denne beslutning ledte ifølge 9to5mac til sammenstød mellem Christie og Ive, hvilket nu tilsyneladende er kulmineret med Christies afgang.

Afgangen betyder formentlig, at Ive vil få endnu mere magt over det grafiske design i iOS.

Det sker, blot få måneder før Apple skal præsentere den seneste generation af iOS-styresystemet. iOS 8 forventes at blive præsenteret til Apples udviklerkonference, WWDC, der foregår den 2. juni i San Francisco. 

Gav stort iPhone-interview til avis
Greg Christie har været ansat i Apple siden 1996, og hans navn står på flere hundrede Apple-patenter.

Det er blot få uger siden, at Christie blev interviewet af den amerikanske avis Wall Street Journal, hvor han talte ganske åbent om, hvordan det var at være med til at designe iPhonen.

Her fortalte han blandt andet, at de to et halvt år, der førte op til lanceringen af iPhonen, føltes som et langt og udmarvende maraton, hvor daværende topchef Steve Jobs personligt blandede sig i selv mindre detaljer om alt fra udseendet på telefonens kalender til udseendet på e-mail-indbakken. 

Men belønningen kom den dag, da iPhonen skulle præsenteres, og Christie trådte ind i det auditorium, hvor Steve Jobs kort tid senere ville løfte sløret for den banebrydende telefon: 

"Mit hjerte hoppede en ekstra gang, mens jeg tænkte: Det her. Det kommer rent faktisk til at ske," fortæller han i interviewet med Wall Street Journal. Læs også:
Apple-opfinder løfter sløret: Sådan føltes det at lave den første iPhone 

Mød Tony Fadell - den frafaldne arvtager efter Steve Job
 
Forsker: Derfor er Apples 'pyntesyge' design ok
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hvor klogt er dit netværk?
Er dit netværk klar til fremtiden? Nye tider kræver fleksibilitet. I denne eGuide får du en håndfuld konkrete eksempler på, hvordan du kan optimere og fremtidssikre virksomhedens netværk.