Artikel top billede

Foto: Robert Hendel. (Foto: Robert Hendel)

Nyt ledelsesopgør: Endnu en af iPhonens opfindere forlader Apple

Manden bag den ikoniske slide-to-unlock-funktion forlader Apple efter opgør med en magtfuld Apple-chef.

For halvandet år siden blev Apples iOS-chef Scott Forstall fyret

Han spillede en hovedrolle i skabelsen af iPhonen, og nu forlader endnu en central skikkelse Apple. 

Det drejer sig om Greg Christie, der siden 2012 har været ansvarlig for Apples grafiske brugerflade og har været med til at udvikle mange af de software-funktioner, der i dag kendetegner iPhonen.

Han står blandt andet bag skabelsen af den ikoniske "Slide to unlock-funktion," der i øjeblikket spiller hovedrollen i en patent-retssag mellem Apple og Samsung

Apple bekræfter fyringen over for den britiske finansavis Financial Times, og den normalt velunderrettede Apple-blog 9to5Mac skriver, at fyringen kommer, efter at der er opstået uenighed mellem Christie og Apples magtfulde chefdesigner, Jonathan Ive.

Uenig om ny designlinje

Efter fyringen af Scott Forstall i 2012 overtog Jonathan Ive ansvaret for både det industrielle design samt det grafiske design i Apples-produkter, og kort tid efter dikterede han en helt ny grafisk designlinje.

Denne beslutning ledte ifølge 9to5mac til sammenstød mellem Christie og Ive, hvilket nu tilsyneladende er kulmineret med Christies afgang.

Afgangen betyder formentlig, at Ive vil få endnu mere magt over det grafiske design i iOS.

Det sker, blot få måneder før Apple skal præsentere den seneste generation af iOS-styresystemet. iOS 8 forventes at blive præsenteret til Apples udviklerkonference, WWDC, der foregår den 2. juni i San Francisco. 

Gav stort iPhone-interview til avis

Greg Christie har været ansat i Apple siden 1996, og hans navn står på flere hundrede Apple-patenter.

Det er blot få uger siden, at Christie blev interviewet af den amerikanske avis Wall Street Journal, hvor han talte ganske åbent om, hvordan det var at være med til at designe iPhonen.

Her fortalte han blandt andet, at de to et halvt år, der førte op til lanceringen af iPhonen, føltes som et langt og udmarvende maraton, hvor daværende topchef Steve Jobs personligt blandede sig i selv mindre detaljer om alt fra udseendet på telefonens kalender til udseendet på e-mail-indbakken. 

Men belønningen kom den dag, da iPhonen skulle præsenteres, og Christie trådte ind i det auditorium, hvor Steve Jobs kort tid senere ville løfte sløret for den banebrydende telefon: 

"Mit hjerte hoppede en ekstra gang, mens jeg tænkte: Det her. Det kommer rent faktisk til at ske," fortæller han i interviewet med Wall Street Journal. 

Læs også:
Apple-opfinder løfter sløret: Sådan føltes det at lave den første iPhone 

Mød Tony Fadell - den frafaldne arvtager efter Steve Job
 
Forsker: Derfor er Apples 'pyntesyge' design ok
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere