Artikel top billede

Nyhed: Det er en bærbar - nej, det er en tablet - nej, det er ...

Acer har lanceret en hybrid-maskine, som ikke er helt almindelig. Brugeren kan nemlig forme den efter behov.

New York: Acer har annonceret et større produktarsenal for at imødegå faldende markedsandele på pc-markedet.

Blandt de mange produkter finder man Acers Aspire Switch 10, der er en hybridmaskine, der minder om en blanding mellem Lenovos Yoga 11 og Samsungs Ativ.

Computeren, der egentlig er en Windows 8.1 tablet med et tilhørende magnetisk keyboard, har en Atom-processor sammen med 2 gigabyte ram og 32 eller 64 gigabyte indbygget SSD - men med mulighed for at få 500 gigabyte ekstra, hvis man udskifter keyboardet. 

Med Switch 10 kan brugeren ændre skærmens position, så den kan være i fire forskellige positioner - deriblandt hvad Acer kalder "tent-mode", altså formet som et telt eller omvendt V (et navn som Lenovo brugte sidste år til deres Yoga-maskiner).

Skærmopløsningen er 1366 x 768 pixel, altså ikke full HD. Tabletten vejer 585 gram og har kun et front-kamera på to megapixel. Med tastatur vejer maskinen omkring 1,2 kg.

The Switch kommer til salg i Danmark i slutningen af juni. Der er endnu ikke kommet en dansk pris, men prisen i Storbritannien bliver omkring 2.700 kroner.

Computerworld kommer med en anmeldelse af Switch 10, så snart vi har fået fingre i computeren.

Fokus på mainstream-markedet

Ud over Switch 10 og to Androidtablets lancerede Acer også en række nye bærbare, blandt andet Aspire E-series, som kan opbygges efter forbrugerens behov. Vil man gerne have touchskærm, eller vil forbrugeren i stedet have en normal skærm, hvor stor skal opløsningen være, hvor kraftig en processor - og skal det være Intel eller AMD - og så videre.

Samtidig var dagens lancering ikke samme absurde fremvisning af "konceptlignende" modeller, som i fjor, da blandt andet Acer lancerede R7, en bærbar hvor skærmen var vendbar og tastatur og trackpad havde byttet plads.

"Vi går mere efter mainstream-markedet nu. R7 kan sammenlignes med en konceptbil. Den er innovativ og spændende, men der blev ikke solgt særlig mange af dem," forklarer Neil Marshall, Acers direktør for Europa og Norden, til Computerworld.

Personlig sky og wearables

Acer fik for et par måneder siden ny chef i Jason Chen, og han har fokuseret kraftigt på at vende Acer efter nedtur de seneste par år.

Blandt andet går Acer til angreb mod cloud-systemer som Dropbox og Microsofts Onedrive ved Acers egen cloud-service, som Jason Chen kalder "bring-your-own-Cloud" (en reference til Bring Your Own Device-tendensen).

"Langt de fleste forbrugere gemmer stadig alle deres data på den lokale harddisk, men har flere og flere enheder, som skal spille sammen. Det vil vi gøre nemmere," forklarede Jason Chen ved lanceringen.

BoYC fungerer ved at bruge computeren som datacenter, og har du bare et Acer-produkt, kan du linke til det med andre enheder såsom en iPhone eller Samsung-tablet.

Læs også: Test af LGs kurvede smartphone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere