Artikel top billede

Nyhed: Det er en bærbar - nej, det er en tablet - nej, det er ...

Acer har lanceret en hybrid-maskine, som ikke er helt almindelig. Brugeren kan nemlig forme den efter behov.

New York: Acer har annonceret et større produktarsenal for at imødegå faldende markedsandele på pc-markedet.

Blandt de mange produkter finder man Acers Aspire Switch 10, der er en hybridmaskine, der minder om en blanding mellem Lenovos Yoga 11 og Samsungs Ativ.

Computeren, der egentlig er en Windows 8.1 tablet med et tilhørende magnetisk keyboard, har en Atom-processor sammen med 2 gigabyte ram og 32 eller 64 gigabyte indbygget SSD - men med mulighed for at få 500 gigabyte ekstra, hvis man udskifter keyboardet. 

Med Switch 10 kan brugeren ændre skærmens position, så den kan være i fire forskellige positioner - deriblandt hvad Acer kalder "tent-mode", altså formet som et telt eller omvendt V (et navn som Lenovo brugte sidste år til deres Yoga-maskiner).

Skærmopløsningen er 1366 x 768 pixel, altså ikke full HD. Tabletten vejer 585 gram og har kun et front-kamera på to megapixel. Med tastatur vejer maskinen omkring 1,2 kg.

The Switch kommer til salg i Danmark i slutningen af juni. Der er endnu ikke kommet en dansk pris, men prisen i Storbritannien bliver omkring 2.700 kroner.

Computerworld kommer med en anmeldelse af Switch 10, så snart vi har fået fingre i computeren.

Fokus på mainstream-markedet

Ud over Switch 10 og to Androidtablets lancerede Acer også en række nye bærbare, blandt andet Aspire E-series, som kan opbygges efter forbrugerens behov. Vil man gerne have touchskærm, eller vil forbrugeren i stedet have en normal skærm, hvor stor skal opløsningen være, hvor kraftig en processor - og skal det være Intel eller AMD - og så videre.

Samtidig var dagens lancering ikke samme absurde fremvisning af "konceptlignende" modeller, som i fjor, da blandt andet Acer lancerede R7, en bærbar hvor skærmen var vendbar og tastatur og trackpad havde byttet plads.

"Vi går mere efter mainstream-markedet nu. R7 kan sammenlignes med en konceptbil. Den er innovativ og spændende, men der blev ikke solgt særlig mange af dem," forklarer Neil Marshall, Acers direktør for Europa og Norden, til Computerworld.

Personlig sky og wearables

Acer fik for et par måneder siden ny chef i Jason Chen, og han har fokuseret kraftigt på at vende Acer efter nedtur de seneste par år.

Blandt andet går Acer til angreb mod cloud-systemer som Dropbox og Microsofts Onedrive ved Acers egen cloud-service, som Jason Chen kalder "bring-your-own-Cloud" (en reference til Bring Your Own Device-tendensen).

"Langt de fleste forbrugere gemmer stadig alle deres data på den lokale harddisk, men har flere og flere enheder, som skal spille sammen. Det vil vi gøre nemmere," forklarede Jason Chen ved lanceringen.

BoYC fungerer ved at bruge computeren som datacenter, og har du bare et Acer-produkt, kan du linke til det med andre enheder såsom en iPhone eller Samsung-tablet.

Læs også: Test af LGs kurvede smartphone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


Premium
Jacob og Henrik har netop solgt deres it-virksomhed for et trecifret millionbeløb: "Vi havde et mål om at vokse endnu mere, men så kom det her tilbud"
CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital
Job & Karriere
Her er Netcompanys nye hovedkvarter: Flytter til ikonisk adresse i hjertet af København - kommer til at betale million-leje