Artikel top billede

Nyhed: Det er en bærbar - nej, det er en tablet - nej, det er ...

Acer har lanceret en hybrid-maskine, som ikke er helt almindelig. Brugeren kan nemlig forme den efter behov.

New York: Acer har annonceret et større produktarsenal for at imødegå faldende markedsandele på pc-markedet.

Blandt de mange produkter finder man Acers Aspire Switch 10, der er en hybridmaskine, der minder om en blanding mellem Lenovos Yoga 11 og Samsungs Ativ.

Computeren, der egentlig er en Windows 8.1 tablet med et tilhørende magnetisk keyboard, har en Atom-processor sammen med 2 gigabyte ram og 32 eller 64 gigabyte indbygget SSD - men med mulighed for at få 500 gigabyte ekstra, hvis man udskifter keyboardet. 

Med Switch 10 kan brugeren ændre skærmens position, så den kan være i fire forskellige positioner - deriblandt hvad Acer kalder "tent-mode", altså formet som et telt eller omvendt V (et navn som Lenovo brugte sidste år til deres Yoga-maskiner).

Skærmopløsningen er 1366 x 768 pixel, altså ikke full HD. Tabletten vejer 585 gram og har kun et front-kamera på to megapixel. Med tastatur vejer maskinen omkring 1,2 kg.

The Switch kommer til salg i Danmark i slutningen af juni. Der er endnu ikke kommet en dansk pris, men prisen i Storbritannien bliver omkring 2.700 kroner.

Computerworld kommer med en anmeldelse af Switch 10, så snart vi har fået fingre i computeren.

Fokus på mainstream-markedet

Ud over Switch 10 og to Androidtablets lancerede Acer også en række nye bærbare, blandt andet Aspire E-series, som kan opbygges efter forbrugerens behov. Vil man gerne have touchskærm, eller vil forbrugeren i stedet have en normal skærm, hvor stor skal opløsningen være, hvor kraftig en processor - og skal det være Intel eller AMD - og så videre.

Samtidig var dagens lancering ikke samme absurde fremvisning af "konceptlignende" modeller, som i fjor, da blandt andet Acer lancerede R7, en bærbar hvor skærmen var vendbar og tastatur og trackpad havde byttet plads.

"Vi går mere efter mainstream-markedet nu. R7 kan sammenlignes med en konceptbil. Den er innovativ og spændende, men der blev ikke solgt særlig mange af dem," forklarer Neil Marshall, Acers direktør for Europa og Norden, til Computerworld.

Personlig sky og wearables

Acer fik for et par måneder siden ny chef i Jason Chen, og han har fokuseret kraftigt på at vende Acer efter nedtur de seneste par år.

Blandt andet går Acer til angreb mod cloud-systemer som Dropbox og Microsofts Onedrive ved Acers egen cloud-service, som Jason Chen kalder "bring-your-own-Cloud" (en reference til Bring Your Own Device-tendensen).

"Langt de fleste forbrugere gemmer stadig alle deres data på den lokale harddisk, men har flere og flere enheder, som skal spille sammen. Det vil vi gøre nemmere," forklarede Jason Chen ved lanceringen.

BoYC fungerer ved at bruge computeren som datacenter, og har du bare et Acer-produkt, kan du linke til det med andre enheder såsom en iPhone eller Samsung-tablet.

Læs også: Test af LGs kurvede smartphone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere