Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Nyhed: Det er en bærbar - nej, det er en tablet - nej, det er ...

Acer har lanceret en hybrid-maskine, som ikke er helt almindelig. Brugeren kan nemlig forme den efter behov.

New York: Acer har annonceret et større produktarsenal for at imødegå faldende markedsandele på pc-markedet.

Blandt de mange produkter finder man Acers Aspire Switch 10, der er en hybridmaskine, der minder om en blanding mellem Lenovos Yoga 11 og Samsungs Ativ.

Computeren, der egentlig er en Windows 8.1 tablet med et tilhørende magnetisk keyboard, har en Atom-processor sammen med 2 gigabyte ram og 32 eller 64 gigabyte indbygget SSD - men med mulighed for at få 500 gigabyte ekstra, hvis man udskifter keyboardet. 

Med Switch 10 kan brugeren ændre skærmens position, så den kan være i fire forskellige positioner - deriblandt hvad Acer kalder "tent-mode", altså formet som et telt eller omvendt V (et navn som Lenovo brugte sidste år til deres Yoga-maskiner).

Skærmopløsningen er 1366 x 768 pixel, altså ikke full HD. Tabletten vejer 585 gram og har kun et front-kamera på to megapixel. Med tastatur vejer maskinen omkring 1,2 kg.

The Switch kommer til salg i Danmark i slutningen af juni. Der er endnu ikke kommet en dansk pris, men prisen i Storbritannien bliver omkring 2.700 kroner.

Computerworld kommer med en anmeldelse af Switch 10, så snart vi har fået fingre i computeren.

Fokus på mainstream-markedet

Ud over Switch 10 og to Androidtablets lancerede Acer også en række nye bærbare, blandt andet Aspire E-series, som kan opbygges efter forbrugerens behov. Vil man gerne have touchskærm, eller vil forbrugeren i stedet have en normal skærm, hvor stor skal opløsningen være, hvor kraftig en processor - og skal det være Intel eller AMD - og så videre.

Samtidig var dagens lancering ikke samme absurde fremvisning af "konceptlignende" modeller, som i fjor, da blandt andet Acer lancerede R7, en bærbar hvor skærmen var vendbar og tastatur og trackpad havde byttet plads.

"Vi går mere efter mainstream-markedet nu. R7 kan sammenlignes med en konceptbil. Den er innovativ og spændende, men der blev ikke solgt særlig mange af dem," forklarer Neil Marshall, Acers direktør for Europa og Norden, til Computerworld.

Personlig sky og wearables

Acer fik for et par måneder siden ny chef i Jason Chen, og han har fokuseret kraftigt på at vende Acer efter nedtur de seneste par år.

Blandt andet går Acer til angreb mod cloud-systemer som Dropbox og Microsofts Onedrive ved Acers egen cloud-service, som Jason Chen kalder "bring-your-own-Cloud" (en reference til Bring Your Own Device-tendensen).

"Langt de fleste forbrugere gemmer stadig alle deres data på den lokale harddisk, men har flere og flere enheder, som skal spille sammen. Det vil vi gøre nemmere," forklarede Jason Chen ved lanceringen.

BoYC fungerer ved at bruge computeren som datacenter, og har du bare et Acer-produkt, kan du linke til det med andre enheder såsom en iPhone eller Samsung-tablet.

Læs også: Test af LGs kurvede smartphone




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere






Premium
Det hele begyndte med Microsofts Clippy, men i de kommende år truer ny trend med at forandre internettet “Det bliver fuldstændig styret af kunstig intelligent“
Den første generation af internettet var baseret på, at du skulle tænke og pege, men i fremtiden kommer det til at handle om en dialog mellem mennesker og maskine, spår Henrik Fabrin, der er stifter af botvirksomheden Certainly.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Kom på flere e-handelsplatforme uden besvær – og sæt fart i dit salg!
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.