Artikel top billede

HP går cloud-amok - investerer milliarder i 18 nye skyer

HP kaster sig ind i kampen om cloud-kunderne med en massiv investering, hvor selskabet tidobler antallet af sine globale cloudcentre.

It-selskabet HP er blevet rigtig cloud-sulten.

Det betyder, at selskabet nu står klar med omkring en milliard dollar svarende til 5,4 milliarder kroner, som skal investeres i skyen i de kommende to år.

Dermed tegner cloud-investeringerne sig for en pæn portion af HP's samlede investeringsbudget på 3,1 milliarder dollar (knap 17 milliarder kroner).

For at realisere sine clouddrømme åbner HP i de kommende år 18 nye cloudcentre, så selskabet i alt kan mønstre 20 cloud-centre på verdensplan i løbet af halvandet års tid.

Det skriver The Wall Street Journal.

Rivalerne på plads

Selv om HP har store armbevægelser for at komme til at positionere sig i kampen om cloud-kunderne, blegner selskabets investeringer lidt i forhold til andre it-giganters bestræbelser i skyen.

Selskaber som Microsoft, Amazon og Google investerer op i mod det dobbelte på blot et kvartal, skriver The Wall Street Journal.

Også HP's evige rival fra IBM har lagt sig i selen og samlet alle sine cloud-kræfter under ét brand. 

Danske virksomheder vilde med cloud

De store it-selskabers investeringer har da også fået ben at gå på.

Alene på det nordiske marked, som trods alt er ret lille set med globale briller, er der gang i cloud-tilvalget.

Især konference-løsninger, video-kommunikation, collaboration, email/messaging og storage og backup hitter i de nordiske organisationer.

Ikke alle organisationer er dog lige begejstrerede for cloud computing. Eksempelvis har den svenske møbelkæde Ikea helt fravalgt skyen, hvilket du kan læse om her

Læs også: 
Nu er vi klar til cloud computing 2.0: Så vildt bliver det
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere