Stifter bliver arbejdende bestyrelsesformand:Michael Holm stopper som direktør for Systematic

Artikel top billede

HP går cloud-amok - investerer milliarder i 18 nye skyer

HP kaster sig ind i kampen om cloud-kunderne med en massiv investering, hvor selskabet tidobler antallet af sine globale cloudcentre.

It-selskabet HP er blevet rigtig cloud-sulten.

Det betyder, at selskabet nu står klar med omkring en milliard dollar svarende til 5,4 milliarder kroner, som skal investeres i skyen i de kommende to år.

Dermed tegner cloud-investeringerne sig for en pæn portion af HP's samlede investeringsbudget på 3,1 milliarder dollar (knap 17 milliarder kroner).

For at realisere sine clouddrømme åbner HP i de kommende år 18 nye cloudcentre, så selskabet i alt kan mønstre 20 cloud-centre på verdensplan i løbet af halvandet års tid.

Det skriver The Wall Street Journal.

Rivalerne på plads

Selv om HP har store armbevægelser for at komme til at positionere sig i kampen om cloud-kunderne, blegner selskabets investeringer lidt i forhold til andre it-giganters bestræbelser i skyen.

Selskaber som Microsoft, Amazon og Google investerer op i mod det dobbelte på blot et kvartal, skriver The Wall Street Journal.

Også HP's evige rival fra IBM har lagt sig i selen og samlet alle sine cloud-kræfter under ét brand. 

Danske virksomheder vilde med cloud

De store it-selskabers investeringer har da også fået ben at gå på.

Alene på det nordiske marked, som trods alt er ret lille set med globale briller, er der gang i cloud-tilvalget.

Især konference-løsninger, video-kommunikation, collaboration, email/messaging og storage og backup hitter i de nordiske organisationer.

Ikke alle organisationer er dog lige begejstrerede for cloud computing. Eksempelvis har den svenske møbelkæde Ikea helt fravalgt skyen, hvilket du kan læse om her

Læs også: 
Nu er vi klar til cloud computing 2.0: Så vildt bliver det
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere