Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Test: Her er dommen over Microsofts Office Online

På papiret kan man køre både Word, Excel og PowerPoint som online-programmer. Men holder konceptet i praksis?

Microsofts Office Online er selskabets hidtil mest ambitiøse forsøg på at levere Office på cloud-manér.

Både dokumenter og programmer ligger online og kan dermed tilgås fra en hvilken som helst computer med en browser - det være sig Internet Explorer, Firefox, Chrome eller Safari.

Synkronisering og samarbejde er to nøgleord i forhold til Office Online.

Microsoft har bygget løsningen op ud fra den præmis, at man som bruger typisk har mere end én computer (tænk tablet-pc), og at man ofte har brug for at kunne samarbejde om dokumenter med andre.

Fra salgsslogans til konkrete opgaver

Men der kan som bekendt være langt fra de flotte, polerede præsentationsvideoer (som den nederst på denne side) og så til den praktiske anvendelse af online-løsninger.

Hakker web-applikationerne? Hvordan er kompatibiliteten? Og hvor er begrænsningerne i forhold til det, man får med den fulde, lokalt installerede Office-pakke?

Det er nogle af de spørgsmål, der forsøges besvaret i en test af Office Online hos vores kolleger på det amerikanske Infoworld.

Sådan fungerer Office Online

Office Online indeholder Word, Excel, PowerPoint og Onenote, ligesom man også får adgang til Outlook, Personer og Kalender i online-versioner.

Det hele bindes sammen via Microsofts stadig mere centrale OneDrive - så ønsker du ikke at anvende OneDrive, er Office Online næppe stedet for dig.

Infoworld-testen fokuserer primært på Word, Excel og PowerPoint, og der er da også masser af spændende ting at fortælle om de tre programmer i online-versionerne.

Til personlig brug er Office Online gratis, mens virksomhederne får adgang, hvis de anvender Office 365.

Passer godt sammen med det gamle Office

Hvis man ønsker at køre kontorpakker online, og man i øvrigt ønsker, at det skal spille sammen med Microsofts traditionelle kontorpakke, er Office Online den bedste løsning på markedet, skriver Infoworld.

Mediet tilføjer dog, at der faktisk også opstår kompatabilitets-problemer, når man anvender Microsofts løsning.

Særligt Word får ros i testen - blandt andet for en velfungerende ribbon-grænseflade og mange gode funktioner.

Det gælder også, hvis man sammenligner med de online-skriveprogrammer, man kan få adgang til hos Google og Apple.

"Microsoft Word Online har det mest komplette antal funktioner af de tre online tekstbehandlingsprogrammer. Det tilbyder omfattende font-formattering, en betydelig samling af foruddefinerede typografier og omfattende manuel formatering af typografier," skriver Infoworld og hæfter sig også ved en fremragende understøttelse af tabeller.

"Når det er sagt, så vil du ikke tage fejl af Word Online og desktop-modstykket - der er masser, der mangler."

Eksempler på de mangler er ifølge Infoworld, at der ikke kan anvendes matematiske funktioner i tabeller, at der ikke kan oprettes bokse til tekst eller særlige figurer, at mulighederne for at arbejde med billeder i dokumenterne er begrænsede, og at makroer ikke fungerer i Word Online.

PowerPoint holder ikke online

Excel Online får ros for at indeholde stort set alle de funktioner, man kender og holder af fra desktop-versionen og for grundlæggende at fungere godt, mens PowerPoint får noget mere kritik.

"PowerPoint Online er uden tvivl det svageste af alle Office Online-programmerne," skriver Inforworld og peger blandt andet på, at PowerPoint Online ikke har nogen Presenter View, hvor du kan se dine egne noter, og at man ikke kan indsætte video-og lydfiler.

Her er dommen

Infoworlds samlede dom over Office Online er, at det - hvis man ikke er afhængig af PowerPoint - kan være al den produktivitetssoftware, man har brug for.

"At skabe simple dokumenter i Word Online eller Excel Online fungerer rigtig godt. Simple dokumenter kan, så længe de forbliver simple, åbnes i både desktop-og online versionerne af Office. Ingen problemer overhovedet."

"Du kan dog forvente problemer, hvis du bringer et bare moderat kompliceret dokument fra Office på skrivebordet ind i Office Online. Præsentationer er en tabt sag."

Infoworld ender med at give Office Online en samlet karakter på 7,6 ud af 10 mulige - det svarer til "god."

Læs hele testen her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Forsinket inddrivelsessystem har nu kradset 320 millioner kroner ind for Rigspolitiet: 40.000 bliver automatisk trukket i løn
Det forsinkede inddrivelsessystem, PSRM leveret af Netcompany, har nu ved automatisk at trække penge fra borgere, der skylder det offentlige penge, indsamlet 320 millioner kroner i politigæld. Der mangler dog stadig en enorm gæld.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen
Læs hvordan en koncern satsede på en adoptiv, clouddreven fremtid – med udgangspunkt i standardisering, fleksibiitet og den eksisterende infrastruktur.