Artikel top billede

Test: Her er dommen over Microsofts Office Online

På papiret kan man køre både Word, Excel og PowerPoint som online-programmer. Men holder konceptet i praksis?

Microsofts Office Online er selskabets hidtil mest ambitiøse forsøg på at levere Office på cloud-manér.

Både dokumenter og programmer ligger online og kan dermed tilgås fra en hvilken som helst computer med en browser - det være sig Internet Explorer, Firefox, Chrome eller Safari.

Synkronisering og samarbejde er to nøgleord i forhold til Office Online.

Microsoft har bygget løsningen op ud fra den præmis, at man som bruger typisk har mere end én computer (tænk tablet-pc), og at man ofte har brug for at kunne samarbejde om dokumenter med andre.

Fra salgsslogans til konkrete opgaver

Men der kan som bekendt være langt fra de flotte, polerede præsentationsvideoer (som den nederst på denne side) og så til den praktiske anvendelse af online-løsninger.

Hakker web-applikationerne? Hvordan er kompatibiliteten? Og hvor er begrænsningerne i forhold til det, man får med den fulde, lokalt installerede Office-pakke?

Det er nogle af de spørgsmål, der forsøges besvaret i en test af Office Online hos vores kolleger på det amerikanske Infoworld.

Sådan fungerer Office Online

Office Online indeholder Word, Excel, PowerPoint og Onenote, ligesom man også får adgang til Outlook, Personer og Kalender i online-versioner.

Det hele bindes sammen via Microsofts stadig mere centrale OneDrive - så ønsker du ikke at anvende OneDrive, er Office Online næppe stedet for dig.

Infoworld-testen fokuserer primært på Word, Excel og PowerPoint, og der er da også masser af spændende ting at fortælle om de tre programmer i online-versionerne.

Til personlig brug er Office Online gratis, mens virksomhederne får adgang, hvis de anvender Office 365.

Passer godt sammen med det gamle Office

Hvis man ønsker at køre kontorpakker online, og man i øvrigt ønsker, at det skal spille sammen med Microsofts traditionelle kontorpakke, er Office Online den bedste løsning på markedet, skriver Infoworld.

Mediet tilføjer dog, at der faktisk også opstår kompatabilitets-problemer, når man anvender Microsofts løsning.

Særligt Word får ros i testen - blandt andet for en velfungerende ribbon-grænseflade og mange gode funktioner.

Det gælder også, hvis man sammenligner med de online-skriveprogrammer, man kan få adgang til hos Google og Apple.

"Microsoft Word Online har det mest komplette antal funktioner af de tre online tekstbehandlingsprogrammer. Det tilbyder omfattende font-formattering, en betydelig samling af foruddefinerede typografier og omfattende manuel formatering af typografier," skriver Infoworld og hæfter sig også ved en fremragende understøttelse af tabeller.

"Når det er sagt, så vil du ikke tage fejl af Word Online og desktop-modstykket - der er masser, der mangler."

Eksempler på de mangler er ifølge Infoworld, at der ikke kan anvendes matematiske funktioner i tabeller, at der ikke kan oprettes bokse til tekst eller særlige figurer, at mulighederne for at arbejde med billeder i dokumenterne er begrænsede, og at makroer ikke fungerer i Word Online.

PowerPoint holder ikke online

Excel Online får ros for at indeholde stort set alle de funktioner, man kender og holder af fra desktop-versionen og for grundlæggende at fungere godt, mens PowerPoint får noget mere kritik.

"PowerPoint Online er uden tvivl det svageste af alle Office Online-programmerne," skriver Inforworld og peger blandt andet på, at PowerPoint Online ikke har nogen Presenter View, hvor du kan se dine egne noter, og at man ikke kan indsætte video-og lydfiler.

Her er dommen

Infoworlds samlede dom over Office Online er, at det - hvis man ikke er afhængig af PowerPoint - kan være al den produktivitetssoftware, man har brug for.

"At skabe simple dokumenter i Word Online eller Excel Online fungerer rigtig godt. Simple dokumenter kan, så længe de forbliver simple, åbnes i både desktop-og online versionerne af Office. Ingen problemer overhovedet."

"Du kan dog forvente problemer, hvis du bringer et bare moderat kompliceret dokument fra Office på skrivebordet ind i Office Online. Præsentationer er en tabt sag."

Infoworld ender med at give Office Online en samlet karakter på 7,6 ud af 10 mulige - det svarer til "god."

Læs hele testen her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere