Cryptomathic fyrer direktør og lukker kontor

Det århusianske krypteringsselskab Cryptomathics nordiske forretning går så skidt, at den danske direktør nu er blevet fyret og det københavnske kontor med yderligere tre ansatte droslet ned. Norden er bagud på kryptering og digital signatur, så Cryptomathic satser på udlandet.

Det århusianske krypteringsselskab Cryptomathic har taget konsekvensen af en skuffende satsning på at løbe det nordiske marked i gang, og har fyret den administrerende direktør, Claus Bo Mikkelsen.

- Claus Bo Mikkelsen er blevet fritstillet, fordi det ikke er lykkedes ham at få det nordiske marked op i omsætning, forklarer stifter og bestyrelsesformand i Cryptomathic, Peter Landrock.

I hans sted er indsat Henrik Elimar Sørensen med base i Århus, men hans rolle bliver ifølge Peter Landrock helt administrativ. Tilbage på det københavnske kontor, som Claus Bo Mikkelsen ledede, er nu kun én ansat, mens yderligere tre ansatte er blevet fyret.

Claus Bo Mikkelsen og bestyrelsesformanden havde dog stadig nok forståelse til, at direktøren blev tilbudt at fortsætte i Århus-afdelingen, men han afslog. Lukningen af København-kontoret var dog en nødvendighed, mener Peter Landrock.

- Kontoret kunne ikke engang generere omsætning nok til at dække lønomkostningerne. Vi må konstatere, at på det nordiske marked står udviklingen inden for digital signatur næsten stille, bortset fra måske i Finland - men Finland kan serviceres lige så let og billigere fra England, siger Peter Landrock, som selv leder Cryptomathics britiske kontor.

Forbedret minus-resultat

Den danske forretning har endnu ikke afleveret sit 2003-regnskab, men Peter Landrock forventer et underskud på omkring 15 millioner kroner, en forbedring i forhold til 2002-resultatet, som var minus 24 millioner kroner.

Tallet ligger dog ikke helt fast, fordi man endnu ikke har besluttet, hvor udgifterne til afviklingen af det københavnske kontor skal figurere.

Samtidig har Cryptomathic afhændet sit italienske kontor med tre ansatte til en samarbejdspartner, som nu agerer ren salgspartner for Cryptomathic.

Staben på europæisk plan er på 58 efter de seneste tilpasninger og en fyringsrunde tidligt sidste år. Tilbage i Danmark er cirka 40 ansatte, der sidder i Århus, og Peter Landrock påpeger, at man er i færd med at hyre flere danske udviklere.

Men selskabet koncentrerer nu salgs-indsatsen om de markeder, der er i udvikling, og det er fortrinsvis Storbritannien, Tyskland og USA.

- Vi skal ikke længere ned i medarbejderantal i Danmark, men der er ingen udvikling i eller omsætning på det danske marked. Vi er et af de sidste lande, der nu får chipbaserede kreditkort. Vi har for længst solgt en løsning til den brug i Tyrkiet, som ikke en gang findes herhjemme, siger Peter Landrock.

Blandt Cryptomathic ejere Mærsk Data og Infinion, et selskab under Siemens Semiconductors.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere