Artikel top billede

Leverandør søges: Stor offentlig it-løsning til alle danskere

En af Danmarks mest omfattende digitale løsninger ryger i genudbud til august. Her er det ikke kun kontraktsummen, som vinderen af udbuddet tjener penge på.

Digital post-løsningen til omkring 4,7 millioner danske borgere over 15 år og landets cirka 650.000 virksomheder bliver snart sendt i genudbud.

Det sker, efter at det Nets- og Post Danmark-ejede selskab eBoks til næste sommer har siddet som landets digitale post-mester i fem år. 

Kontorchef Lone Berglykke fra Digitaliseringsstyrelsen forklarer til Computerworld, at udbuddet er ganske udramatisk.

For genudbuddet skyldes simpelthen, at den fireårige kontrakt med eBoks samt den aftalte forlængelse på ét år løber ud om et års tid.

Ikke desto mindre giver udbuddet af den omfattende løsning travlhed på gangene hos Digitaliseringsstyrelsen.

"Når man kører sådan et EU-udbud, er der en hel proces omkring bekendtgørelse, kontraktmateriale og valg af leverandører at tage hånd om," forklarer hun.

Kortere kontrakttid

Den kommende aftale om Digital post kaldet DP2 vil i næste omgang formentlig køre i kortere tid end den nuværende kontrakt på fire år med mulighed for et års forlængelse.

"Det skyldes, at der sideløbende med dette genudbud (DP2) arbejdes med et fremtidigt genudbud (DP3), som blandt andet skal afspejle de strategiske overvejelser om fremtidens digitale kommunikation med det offentlige, som forventes indeholdt i den næste fællesoffentlige digitaliseringsstrategi," fortæller Lone Berglykke. 

Hun ønsker ikke at tale om, hvilket økonomisk luftlag den kommende Digital post-kontrakt kommer til at svæve i.

Kontorchefen oplyser samtidig, at kontrakten med eBoks indgået i 2009 lød på et etableringsvederlag på 15 millioner kroner samt en bonusmulighed på tre millioner kroner. 

Ethvert brev er penge

Ud over kontraktsummen for at levere den fulde Digital post-service indgår også aftaler om myndighedstilslutning på 5.324 kroner per tilsluttet myndighed og priser per afsendt brev.

Brevprisen svinger som hovedregel et sted mellem 64 øre og maksimalt 6,75 kroner per forsendelse alt afhængig af størrelse. Myndigheder med mere end en halv million årlige forsendelser kan samtidig opnå volumenrabat.

Digitaliseringsstyrelsen forventer, at udbudsmaterialet ligger klart i slutningen af august, og det oplyses, at den kommende løsning med navnet DP2 vil blive udbudt med mindre ændringer i forhold til den nuværende løsning.

Læs også:
Hård kritik af e-Boks: Direktøren svarer igen

3,3 millioner danskere skal med: Vil gigantisk it-projekt kunne lykkes?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere