Artikel top billede

Leverandør søges: Stor offentlig it-løsning til alle danskere

En af Danmarks mest omfattende digitale løsninger ryger i genudbud til august. Her er det ikke kun kontraktsummen, som vinderen af udbuddet tjener penge på.

Digital post-løsningen til omkring 4,7 millioner danske borgere over 15 år og landets cirka 650.000 virksomheder bliver snart sendt i genudbud.

Det sker, efter at det Nets- og Post Danmark-ejede selskab eBoks til næste sommer har siddet som landets digitale post-mester i fem år. 

Kontorchef Lone Berglykke fra Digitaliseringsstyrelsen forklarer til Computerworld, at udbuddet er ganske udramatisk.

For genudbuddet skyldes simpelthen, at den fireårige kontrakt med eBoks samt den aftalte forlængelse på ét år løber ud om et års tid.

Ikke desto mindre giver udbuddet af den omfattende løsning travlhed på gangene hos Digitaliseringsstyrelsen.

"Når man kører sådan et EU-udbud, er der en hel proces omkring bekendtgørelse, kontraktmateriale og valg af leverandører at tage hånd om," forklarer hun.

Kortere kontrakttid

Den kommende aftale om Digital post kaldet DP2 vil i næste omgang formentlig køre i kortere tid end den nuværende kontrakt på fire år med mulighed for et års forlængelse.

"Det skyldes, at der sideløbende med dette genudbud (DP2) arbejdes med et fremtidigt genudbud (DP3), som blandt andet skal afspejle de strategiske overvejelser om fremtidens digitale kommunikation med det offentlige, som forventes indeholdt i den næste fællesoffentlige digitaliseringsstrategi," fortæller Lone Berglykke. 

Hun ønsker ikke at tale om, hvilket økonomisk luftlag den kommende Digital post-kontrakt kommer til at svæve i.

Kontorchefen oplyser samtidig, at kontrakten med eBoks indgået i 2009 lød på et etableringsvederlag på 15 millioner kroner samt en bonusmulighed på tre millioner kroner. 

Ethvert brev er penge

Ud over kontraktsummen for at levere den fulde Digital post-service indgår også aftaler om myndighedstilslutning på 5.324 kroner per tilsluttet myndighed og priser per afsendt brev.

Brevprisen svinger som hovedregel et sted mellem 64 øre og maksimalt 6,75 kroner per forsendelse alt afhængig af størrelse. Myndigheder med mere end en halv million årlige forsendelser kan samtidig opnå volumenrabat.

Digitaliseringsstyrelsen forventer, at udbudsmaterialet ligger klart i slutningen af august, og det oplyses, at den kommende løsning med navnet DP2 vil blive udbudt med mindre ændringer i forhold til den nuværende løsning.

Læs også:
Hård kritik af e-Boks: Direktøren svarer igen

3,3 millioner danskere skal med: Vil gigantisk it-projekt kunne lykkes?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere