Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Derfor taber Firefox terræn i global browser-krig

Firefox har mistet terræn blandt de fem store på browser-fronten, og det kommer til at fortsætte, hvis der ikke bliver strammet op på den mobile strategi.

I løbet af det seneste år er antallet af mobile brugere af internettet steget med 48 procent.

Alene i april 2014 surfede én ud af seks personer på nettet med den mobile enhed. Det viser tal fra statistik-butikken Net Applications.

Den kraftige vækst på denne front kan imidlertid ramme Mozilla-folket og deres Firefox-browser hårdt.

Det skriver Computerworlds internationale nyhedstjeneste.

Firefox totale markedsandel i april var på 14,1 procent på samtlige platforme, det laveste tal i mange år.

I april-tallene er Firefox kun en lille bitte smule større end Apples Safari-udgave og efterhånden en del efter Googles populære browser, Chrome.

Ser man alene på, hvordan det går for Firefox på computerens skrivebord, er det også i nedadgående retning. I april var det 17 procent, af alle skrivebordsmaskiner, der kunne fremvise et ikon med Firefox.

Året før var tallet 20 procent.

Læs også: Ny Mozilla-direktør færdig efter få dage: Her er forklaringen

Mangler mobilstrategi

Problemet for Firefox er, at der mangler en skarp mobilstrategi.

I den nuværende situation er der en Firefox-udgave til Android, men udbredelsen er så lille, at Net Applications knap kan måle den.

Mozilla har også opgivet sin tidligere satsning på Firefox til IOS, og det ser ikke ud til, at de planer bliver genoptaget.

Og med Apples netglade-kunder er der en risiko for, at Firefox snart dumper ned på fjerdepladsen blandt de fem store browser-konkurrenter bestående af IE, Chrome, Safari og Opera.

Computerworld i USA vurderer, at det allerede kan ske indenfor de næste fire måneder, hvis tendensen fortsætter.

Der er dog et godt stykke ud af top fem. Opera på femtepladsen har nemlig en andel på under to procent.

Ifølge Net Applications ser browser-tallene for april (pc og mobil) ud på denne måde for de fem største browsere på verdensplan:

Microsoft Internet Explorer: 48 procent
Google Chrome: 20,9 procent
Mozilla Firefox: 14,1 procent
Apple Safari: 13,1 procent
Opera: 1,8 procent

Læs også:

Advarsel: Populær browser smaskfyldt med huller

Hackerne vælter ind over særlig applikation - findes på din computer

Alle dine browsere er blevet hacket sønder og sammen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Det hele begyndte med Microsofts Clippy, men i de kommende år truer ny trend med at forandre internettet “Det bliver fuldstændig styret af kunstig intelligent“
Den første generation af internettet var baseret på, at du skulle tænke og pege, men i fremtiden kommer det til at handle om en dialog mellem mennesker og maskine, spår Henrik Fabrin, der er stifter af botvirksomheden Certainly.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Undgå nedbrud når der kommer opdateringer til din Dynamics 365
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.