Artikel top billede

Nykredit får ny CIO - her er den nye topchef

Nykredit har udnævnt ny CIO, der blandt andet får til opgave at refokusere hele det store selskabs it-indsats.

48-årige Carsten Smith bliver ny it-direktør i Nykredit, hvor han kommer til at afløse Lars Mathiesen, der i foråret trak sig fra stillingen efter 12 år som it-direktør.

Carsten Smith kommer fra en stilling som udviklingsdirektør i Danske Bank, hvor han i de seneste otte år blandt andet har arbejdet med at udvikle bankens it-løsninger.

Fokusområderne har blandt andet været mobile banking, boligfinansiering, realkredit, e-banking og en række andre områder inden for Danske Banks platforms-udvikling.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Carsten Smith, der netop nu sidder på et fly, men i en pressemeddelelse skriver Nykredit, at Carsten Smith medbringer "bred og dyb forretningsmæssig indsigt i den finansielle sektor."

Nyt fokus

Han bliver sat i spidsen for en it-organisation under stor forandring.

Nykredit vedtog for omkring et halvt år siden den såkaldte 2015-plan, der sigter efter at reducere omkostningerne og løfte indtægterne.

Det skal blandt andet ske ved hjælp af skarpere beslutningsprocesser og ved at begrænse selskabets it-omkostninger. Antallet af it-projekter skal blandt andet skæres ned, ligesom it-afdelingens fokus fremover i højere grad skal rettes mod kunderne.

Det var i forbindelse med netop denne plan, at Lars Mathiesen i februar valgte at forlade stillingen. Det kan du læse mere om her.

Koncerndirektør Per Ladegaard har tidligere sagt til Computerworld, at digitaliseringsområdet fortsat vil have fokus for Nykredit.

"Vi vil sætte endnu mere fokus på de kundevendte processer, så det er lige så høj grad et udtryk for, hvor fokusområderne skal være," har han sagt til Computerworld.

Læs også:

Derfor skærer Nykredit ned i antallet af it-projekter

Dansk top-CIO stopper efter stor ledelsesrokade.

[url= https://www.computerworld.dk/art/230263/lars-mathiesen-derfor-stopper-jeg-som-it-direktoer-i-nykredit]Lars Mathiesen: Derfor stopper jeg som it-direktør i Nykredit.[/url]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere