Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Nykredit får ny CIO - her er den nye topchef

Nykredit har udnævnt ny CIO, der blandt andet får til opgave at refokusere hele det store selskabs it-indsats.

48-årige Carsten Smith bliver ny it-direktør i Nykredit, hvor han kommer til at afløse Lars Mathiesen, der i foråret trak sig fra stillingen efter 12 år som it-direktør.

Carsten Smith kommer fra en stilling som udviklingsdirektør i Danske Bank, hvor han i de seneste otte år blandt andet har arbejdet med at udvikle bankens it-løsninger.

Fokusområderne har blandt andet været mobile banking, boligfinansiering, realkredit, e-banking og en række andre områder inden for Danske Banks platforms-udvikling.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Carsten Smith, der netop nu sidder på et fly, men i en pressemeddelelse skriver Nykredit, at Carsten Smith medbringer "bred og dyb forretningsmæssig indsigt i den finansielle sektor."

Nyt fokus

Han bliver sat i spidsen for en it-organisation under stor forandring.

Nykredit vedtog for omkring et halvt år siden den såkaldte 2015-plan, der sigter efter at reducere omkostningerne og løfte indtægterne.

Det skal blandt andet ske ved hjælp af skarpere beslutningsprocesser og ved at begrænse selskabets it-omkostninger. Antallet af it-projekter skal blandt andet skæres ned, ligesom it-afdelingens fokus fremover i højere grad skal rettes mod kunderne.

Det var i forbindelse med netop denne plan, at Lars Mathiesen i februar valgte at forlade stillingen. Det kan du læse mere om her.

Koncerndirektør Per Ladegaard har tidligere sagt til Computerworld, at digitaliseringsområdet fortsat vil have fokus for Nykredit.

"Vi vil sætte endnu mere fokus på de kundevendte processer, så det er lige så høj grad et udtryk for, hvor fokusområderne skal være," har han sagt til Computerworld.

Læs også:

Derfor skærer Nykredit ned i antallet af it-projekter

Dansk top-CIO stopper efter stor ledelsesrokade.

[url= https://www.computerworld.dk/art/230263/lars-mathiesen-derfor-stopper-jeg-som-it-direktoer-i-nykredit]Lars Mathiesen: Derfor stopper jeg som it-direktør i Nykredit.[/url]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Få overblik over forhindringer på den digitale rejse og kom hurtigt videre
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.