Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Tesla giver nu alle sine patenter væk

Elbilproducenten Tesla vil give branchen de bedste muligheder for at skabe nye produkter. Det betyder, at alle må benytte firmaets patenter.

"Alle vores patenter tilhører jer."

Sådan lyder starten på et blog-indlæg fra Teslas administrerende direktør Elon Musk, hvor han frigiver alle Teslas patenter.

Elon Musk er en it-mand, der har investeret store summer i elbilen, og det har senest udmøntet sig i model S, som Computerworld har set efter i sømmene.

Du kan læse mere om Tesla S her: Test: Tesla S er køreglæde og gadget i en fantastisk pakke

Indtil videre har blandt andre BMW og Nissan booket møder med Tesla for at høre nærmere om, hvad frigivelserne af patenterne betyder. 

Open source med ædle hensigter

Ifølge Tesla-bloggen er det troen på, at open source-strategien vil give elbil-branchen og -teknologien et solidt spark fremad, der driver frigivelsen.

Læs også: It-mandens næste projekt: Sådan bygger du din egen open source-elbil

"Vi grundlagde Tesla for at skabe en hurtig og bæredygtig transportkilde. Hvis vi skaber en vej fyldt med landminer for elbilerne i form af patenter, handler vi i strid med vores oprindelige intentioner," skriver Elon Musk.

Han skriver videre, at Tesla ikke vil starte søgsmål mod andre, der ønsker at bruge patenterne - hvis de altså har ædle hensigter.

Tesla har patenter på en række landvindinger indenfor produktionen af bilerne.

Disse patenter er registreret, fordi firmaet tidligere var bange for, at de eksisterende bilproducenter ville kopiere Tesla og bruge deres massive produktionskapaciteter til at køre i cirkler omkring Teslas opfindelser.

"Men sådan er det ikke blevet. Produktionen af elbiler er stadig alt for lav. Det er langt under en procent af de biler, der produceres, som er elektriske. Det er kun få af de store producenter, der bygger elbiler," skriver han.

"Vores konkurrenter er ikke de andre elbiler på markedet, men de enorme mængder køretøjer, som benytter fossile brændstoffer."

Flere biler giver flere kunder

Så hvis du vil bygge en elbil, kan du nu frit trække på de teknologiopfindelser, som Teslas ingeniører har fundet på.

Læs også: Her er verdens sejeste elbil

En anden fordel ved, at det generelle elbil-marked vokser globalt, er, at køberne bliver mere åbne overfor teknologien og derved tænker på dem som biler og ikke elbiler, næste gang der handles køretøj.

I Danmark er elbiler stadig et særsyn, selv om de ikke er belagt med den samme afgift, som gælder for benzin- og dieselbiler.

Læs også:
Ny monster-elbil er en ren Tesla-dræber

Se vores store galleri af Tesla Model S

 Video: Sådan virker kæmpe-skærmen på Tesla S
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen for angreb via din Salesforce Cloud
Cyberkriminelle går målrettet efter Salesforce Cloud, men kun de færreste virksomheder er opmærksomme på, at de selv har et stort ansvar for at beskytte sig – eller ved, hvordan de gør.