Artikel top billede

Advarsel: Alvorlig bank-malware kan være på vej

Ny smart malware kan lænse din bankkonto, selv om du tror, at du er på en sikker forbindelse. Se her, hvordan den virker.

En ny bank-malware med potentiale til at blive så alvorlig som en af de mest hærgrende trojaner nogensinde, Zeus, kan være på vej til at brede sig.

Den nye malware hedder 'Dyreza' eller 'Dyre' og bygger på man-in-the-middle-metoden.

Her kan hackeren via malwaren opfange web-trafik og dermed vitale netbank-oplysninger, selv om brugerne tror, at de anvender en krypteret forbindelse til deres netbank.

'Browser hooking'

Dyreza anvender en metode, der hedder 'browser hooking,' hvor computeren kompromitteres, så ukrypteret data kan opsnappes, og hvor malwaren dernæst griber ind, hvis brugeren forsøger at oprette en sikker SSL-forbindelse med et website.

Det gør, at Dyreza vil omdirigere brugere, der logger ind på en sikker netbank, så brugeren i stedet kommer hen til Dyrezas egne servere, lyder det fra sikkerheds-eksperten Ronnie Tokazowski fra sikkerhedsselskabet PhishMe.

Danske Peter Kruse fra sikkerhedsselskabet CSIS skriver i en post, at Dyreza fungerer ligesom Zeus, men at malwaren ikke er i direkte familie med Zeus.

"Malwaren leveres gennem spam-kampagner," skriver han.

Findes i Riga

CSIC har lokaliseret nogle af Dyrezas såkaldte command-and-control-servere, som CSIS har skaffet sig adgang til.

Her har sikkerhedsfolkene fundet konti beregnet til malkning af ofrenes bankbøger - de såkaldte 'money mule-konti' - med adresse i Letlands hovedstad, Riga.

'Money mules' er personer, hvis konti anvendes til kortvarig opbevaring af stjålne penge, før pengene skippes videre til endestationen.

Ifølge Peter Kruse er det dog uklart, om de pågældende lettiske 'money mules' beholder pengene, eller om de blot lejer deres konti ud til andre, som det var tilfældet med forretningsmodellen bag Zeus.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere