Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Advarsel: Alvorlig bank-malware kan være på vej

Ny smart malware kan lænse din bankkonto, selv om du tror, at du er på en sikker forbindelse. Se her, hvordan den virker.

En ny bank-malware med potentiale til at blive så alvorlig som en af de mest hærgrende trojaner nogensinde, Zeus, kan være på vej til at brede sig.

Den nye malware hedder 'Dyreza' eller 'Dyre' og bygger på man-in-the-middle-metoden.

Her kan hackeren via malwaren opfange web-trafik og dermed vitale netbank-oplysninger, selv om brugerne tror, at de anvender en krypteret forbindelse til deres netbank.

'Browser hooking'

Dyreza anvender en metode, der hedder 'browser hooking,' hvor computeren kompromitteres, så ukrypteret data kan opsnappes, og hvor malwaren dernæst griber ind, hvis brugeren forsøger at oprette en sikker SSL-forbindelse med et website.

Det gør, at Dyreza vil omdirigere brugere, der logger ind på en sikker netbank, så brugeren i stedet kommer hen til Dyrezas egne servere, lyder det fra sikkerheds-eksperten Ronnie Tokazowski fra sikkerhedsselskabet PhishMe.

Danske Peter Kruse fra sikkerhedsselskabet CSIS skriver i en post, at Dyreza fungerer ligesom Zeus, men at malwaren ikke er i direkte familie med Zeus.

"Malwaren leveres gennem spam-kampagner," skriver han.

Findes i Riga

CSIC har lokaliseret nogle af Dyrezas såkaldte command-and-control-servere, som CSIS har skaffet sig adgang til.

Her har sikkerhedsfolkene fundet konti beregnet til malkning af ofrenes bankbøger - de såkaldte 'money mule-konti' - med adresse i Letlands hovedstad, Riga.

'Money mules' er personer, hvis konti anvendes til kortvarig opbevaring af stjålne penge, før pengene skippes videre til endestationen.

Ifølge Peter Kruse er det dog uklart, om de pågældende lettiske 'money mules' beholder pengene, eller om de blot lejer deres konti ud til andre, som det var tilfældet med forretningsmodellen bag Zeus.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere