Artikel top billede

Minister skal stå skoleret i dag efter et hav af it-svipsere i Skat

Flere store it-problemer skal frem i lyset i dag på Christiansborg, efter at skatteministeren er blevet afkrævet en status over samtlige digitale projekter hos Skat.

Skatteminister Morten Østergaard (R) skal i dag på et åbent samråd på Christiansborg fremlægge status for alle Skats digitale projekter over for folketingets skatteudvalg.

Det skal han, fordi Venstres skatteordfører Torsten Schack Pedersen mener, at it-projekterne i flere tilfælde sejler hos Skat.

Torsten Schack Pedersen har derfor indkaldt ministeren til samrådet. 

"Ligene bliver jo ved med at vælte ud af skabet, og nu må vi altså have et overblik over, hvordan det går med Skats digitale projekter," siger Torsten Schack Pedersen til Computerworld.

EFI og de andre skæverter

Venstres skatteordfører fremhæver blandt andet det store og stærkt forsinkede EFI-projekt, der har kostet godt 900 millioner kroner i mistede skatteindtægter, efter at det offentliges krav mod borgerne er blevet forældede. 

"EFI skulle jo ellers have været det store dyr i åbenbaringen, og den slags sager er der for mange af. Alt for mange," lyder det fra Torsten Schack Pedersen.

Han nævner også, at Skat for nylig har udsendt rykkere til 11.300 danskere med ubetalte bilafgifter, som er stærkt forsinkede på grund af problemer med it-mekanikken i Skats Motorregister.

"Med dagens statusrapport kan vi jo se nærmere på de konkrete problemer, og så kan vi gribe ind, inden det er for sent," siger Torsten Schack Pedersen.

Se samrådet på nettet

Computerworld har forsøgt at få en kommentar fra Skats it-direktør Jan Topp Rasmussen angående den liste, som skatteminister Morten Østergaard skal læse op fra til Skatteudvalget.

It-direktøren ønsker dog ikke at udtale sig til pressen, før samrådet er overstået.

Samrådet finder sted omkring klokken 15 og vil blive vist direkte på Folketingets hjemmeside.

Læs også:
Få så stoppet de offentlige it-skandaler - det kan ikke blive ved

Fejl i dansk it-system koster en halv milliard kroner

It-koks koster Skat 900 millioner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere