Artikel top billede

Minister skal stå skoleret i dag efter et hav af it-svipsere i Skat

Flere store it-problemer skal frem i lyset i dag på Christiansborg, efter at skatteministeren er blevet afkrævet en status over samtlige digitale projekter hos Skat.

Skatteminister Morten Østergaard (R) skal i dag på et åbent samråd på Christiansborg fremlægge status for alle Skats digitale projekter over for folketingets skatteudvalg.

Det skal han, fordi Venstres skatteordfører Torsten Schack Pedersen mener, at it-projekterne i flere tilfælde sejler hos Skat.

Torsten Schack Pedersen har derfor indkaldt ministeren til samrådet. 

"Ligene bliver jo ved med at vælte ud af skabet, og nu må vi altså have et overblik over, hvordan det går med Skats digitale projekter," siger Torsten Schack Pedersen til Computerworld.

EFI og de andre skæverter

Venstres skatteordfører fremhæver blandt andet det store og stærkt forsinkede EFI-projekt, der har kostet godt 900 millioner kroner i mistede skatteindtægter, efter at det offentliges krav mod borgerne er blevet forældede. 

"EFI skulle jo ellers have været det store dyr i åbenbaringen, og den slags sager er der for mange af. Alt for mange," lyder det fra Torsten Schack Pedersen.

Han nævner også, at Skat for nylig har udsendt rykkere til 11.300 danskere med ubetalte bilafgifter, som er stærkt forsinkede på grund af problemer med it-mekanikken i Skats Motorregister.

"Med dagens statusrapport kan vi jo se nærmere på de konkrete problemer, og så kan vi gribe ind, inden det er for sent," siger Torsten Schack Pedersen.

Se samrådet på nettet

Computerworld har forsøgt at få en kommentar fra Skats it-direktør Jan Topp Rasmussen angående den liste, som skatteminister Morten Østergaard skal læse op fra til Skatteudvalget.

It-direktøren ønsker dog ikke at udtale sig til pressen, før samrådet er overstået.

Samrådet finder sted omkring klokken 15 og vil blive vist direkte på Folketingets hjemmeside.

Læs også:
Få så stoppet de offentlige it-skandaler - det kan ikke blive ved

Fejl i dansk it-system koster en halv milliard kroner

It-koks koster Skat 900 millioner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere