Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Malware krypterer populær NAS-server og kræver løsesum

Synology's NAS-systemer bliver i øjeblikket angrebet af malware, som overtager og krypterer ens data. Synology har endnu ingen konkret løsning, men her er, hvad de foreslår du gør.

Synology's NAS-systemer er under angreb af en malware kaldet SynoLocker, som går ind og krypterer indholdet på ens NAS.

Det forklarer Synology selv i en opdatering omkring problemet, som har været kendt et par dage.

Synology forklarer, at det specifikt handler om NAS-enheder, der kører en ældre version af DSM-softwaren (DSM 4.3-3810 eller ældre), hvor et sikkerhedshul kan brydes. Hullet blev fikset tilbage i december 2013, men det kræver selvfølgelig, at man har opdateret til seneste software.

Samtidig fortæller The Register også, at det skulle ske igennem portene 5000 og 5001. Synology opfordrer til at lukke netop disse porte.

Kræver løsesum i form af bitcoins
Synolocker er en malware, som låser dataene på ens NAS og kræver efterfølgende 0,6 Bitcoin (svarende til næsten 2.000 kroner), før den kan åbnes op igen.

Skulle du være så uheldig at være ramt af SynoLocker, skal du ifølge Synology, som vi ellers har rost for at have nogle af de bedste NAS-servere på markedet, slukke din NAS-server og kontakte Synologys supportafdeling med det samme.

Du kan se det ved, at når du forsøger at logge ind i DSM, vil der komme en besked op om, at dataene er krypterede. Programmet SynoLocker vil køre i Ressource Monitoren.

Er du endnu ikke blevet ramt, opfordres du til at opdatere hurtigst muligt til den nyeste form for DSM via DSM's kontrolpanel.

Læs også: Test: Synology 1813+ er en toplækker NAS
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Kom på flere e-handelsplatforme uden besvær – og sæt fart i dit salg!
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.