Artikel top billede

Malware krypterer populær NAS-server og kræver løsesum

Synology's NAS-systemer bliver i øjeblikket angrebet af malware, som overtager og krypterer ens data. Synology har endnu ingen konkret løsning, men her er, hvad de foreslår du gør.

Synology's NAS-systemer er under angreb af en malware kaldet SynoLocker, som går ind og krypterer indholdet på ens NAS.

Det forklarer Synology selv i en opdatering omkring problemet, som har været kendt et par dage.

Synology forklarer, at det specifikt handler om NAS-enheder, der kører en ældre version af DSM-softwaren (DSM 4.3-3810 eller ældre), hvor et sikkerhedshul kan brydes. Hullet blev fikset tilbage i december 2013, men det kræver selvfølgelig, at man har opdateret til seneste software.

Samtidig fortæller The Register også, at det skulle ske igennem portene 5000 og 5001. Synology opfordrer til at lukke netop disse porte.

Kræver løsesum i form af bitcoins
Synolocker er en malware, som låser dataene på ens NAS og kræver efterfølgende 0,6 Bitcoin (svarende til næsten 2.000 kroner), før den kan åbnes op igen.

Skulle du være så uheldig at være ramt af SynoLocker, skal du ifølge Synology, som vi ellers har rost for at have nogle af de bedste NAS-servere på markedet, slukke din NAS-server og kontakte Synologys supportafdeling med det samme.

Du kan se det ved, at når du forsøger at logge ind i DSM, vil der komme en besked op om, at dataene er krypterede. Programmet SynoLocker vil køre i Ressource Monitoren.

Er du endnu ikke blevet ramt, opfordres du til at opdatere hurtigst muligt til den nyeste form for DSM via DSM's kontrolpanel.

Læs også: Test: Synology 1813+ er en toplækker NAS
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere