Artikel top billede

Brandfare: HP tilbagekalder pc-kabler i Danmark

Et stort antal HP-strømkabler bliver nu tilbagekaldt efter mistanke om, at de udgør en brandfare. Danske HP-kunder kan også være i besiddelse af de defekte kabler.

It-giganten HP har indledt en større tilbagekaldelsesmission af kabler til selskabets pc'er, efter at flere folk har brændt sig på overophedede HP-ledninger.

I HP's officielle udmelding forlyder det, at udskiftningen vedrører strømforsyningskabler, der benyttes mellem stikkontakt og strømforsyningsenheder, og som er solgt sammen med HP og Compaqs bærbare og mini pc'er i perioden september 2010 til juni 2012.

Derudover drejer tilbagekaldelsen sig om tilbehørsprodukter som eksempelvis docking-stationer.

Danske kunder også ramt

HP fortæller, at den verdensomspændende tilbagekaldelse også gælder i Danmark.

"Vi kan ikke sige, hvor mange kabler det drejer sig om i Danmark, da det kun er en del af LS-15-kablerne, der er omfattet," fortæller HP's danske kommunikationschef, Henrik Kirkeskov, til Computerworld.

"De kunder, der har et kabel mærket med LS-15, skal gå ind på vores hjemmeside og tjekke, om netop deres kabel er omfattet af ombytningen. Hvis ja, sender vi kunden et nyt kabel," tilføjer han.

Du kan finde HP-hjemmesiden her.

Seks millioner kabler i USA

På verdensplan er omfanget af de potentielt brandvarme kabler endnu ukendt.

Den amerikanske forbrugerorganisation CPSC (Consumer Product Safety Commission) anslår, at alene i USA er der solgt knap seks millioner af de berørte kabler.

CPSC skriver, at HP i alt har modtaget 29 meldinger om overophedning, to brandskader og 13 rapporteringer om udstyr, der er ødelagt af de varme kabler.

HP er da heller ikke sen til at lægge sig ned med en undskyldning.

"Vi undskylder den ulejlighed, som udskiftningen betyder for vores kunder. Men kundernes sikkerhed går frem for alt og har vores absolut højeste prioritet," lyder det i en udmelding fra it-selskabet.

De brændte sig også

HP er dog langtfra det eneste selskab, som på det seneste har måttet ud i en større tilbagekaldelseskampagne for defekt udstyr.

Også Apple var tidligere på sommeren ude og advare sine kunder om, at visse iPhone-opladere kunne forårsage brand, hvorefter kunderne blev opfordret til at bytte deres USB-adaptere.

Hardwareselskaber som Sony, Panasonic og Lenovo har tidligere i år advaret sine kunder om defekte varer.

For Sonys vedkommende drejede det sig om 700 Vaio Flip-pc'er med Panasonic-batterier.

Panasonic tilbagekaldte i alt 43.000 laptop-batterier på grund af brandfare, mens pc-selskabet Lenovo i marts tilbagekaldte 37.000 batterier til Thinkpad-notebook - ligeledes på grund af overophedning.

Læs også:
Sværm af ultrabillige tablet-computere på vej: Køb en tablet for et par hundrede kroner
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Test Manager – QEA

Lif Lægemiddelindustriforeningen

IT-supporter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere