Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Brandfare: HP tilbagekalder pc-kabler i Danmark

Et stort antal HP-strømkabler bliver nu tilbagekaldt efter mistanke om, at de udgør en brandfare. Danske HP-kunder kan også være i besiddelse af de defekte kabler.

It-giganten HP har indledt en større tilbagekaldelsesmission af kabler til selskabets pc'er, efter at flere folk har brændt sig på overophedede HP-ledninger.

I HP's officielle udmelding forlyder det, at udskiftningen vedrører strømforsyningskabler, der benyttes mellem stikkontakt og strømforsyningsenheder, og som er solgt sammen med HP og Compaqs bærbare og mini pc'er i perioden september 2010 til juni 2012.

Derudover drejer tilbagekaldelsen sig om tilbehørsprodukter som eksempelvis docking-stationer.

Danske kunder også ramt

HP fortæller, at den verdensomspændende tilbagekaldelse også gælder i Danmark.

"Vi kan ikke sige, hvor mange kabler det drejer sig om i Danmark, da det kun er en del af LS-15-kablerne, der er omfattet," fortæller HP's danske kommunikationschef, Henrik Kirkeskov, til Computerworld.

"De kunder, der har et kabel mærket med LS-15, skal gå ind på vores hjemmeside og tjekke, om netop deres kabel er omfattet af ombytningen. Hvis ja, sender vi kunden et nyt kabel," tilføjer han.

Du kan finde HP-hjemmesiden her.

Seks millioner kabler i USA

På verdensplan er omfanget af de potentielt brandvarme kabler endnu ukendt.

Den amerikanske forbrugerorganisation CPSC (Consumer Product Safety Commission) anslår, at alene i USA er der solgt knap seks millioner af de berørte kabler.

CPSC skriver, at HP i alt har modtaget 29 meldinger om overophedning, to brandskader og 13 rapporteringer om udstyr, der er ødelagt af de varme kabler.

HP er da heller ikke sen til at lægge sig ned med en undskyldning.

"Vi undskylder den ulejlighed, som udskiftningen betyder for vores kunder. Men kundernes sikkerhed går frem for alt og har vores absolut højeste prioritet," lyder det i en udmelding fra it-selskabet.

De brændte sig også

HP er dog langtfra det eneste selskab, som på det seneste har måttet ud i en større tilbagekaldelseskampagne for defekt udstyr.

Også Apple var tidligere på sommeren ude og advare sine kunder om, at visse iPhone-opladere kunne forårsage brand, hvorefter kunderne blev opfordret til at bytte deres USB-adaptere.

Hardwareselskaber som Sony, Panasonic og Lenovo har tidligere i år advaret sine kunder om defekte varer.

For Sonys vedkommende drejede det sig om 700 Vaio Flip-pc'er med Panasonic-batterier.

Panasonic tilbagekaldte i alt 43.000 laptop-batterier på grund af brandfare, mens pc-selskabet Lenovo i marts tilbagekaldte 37.000 batterier til Thinkpad-notebook - ligeledes på grund af overophedning.

Læs også:
Sværm af ultrabillige tablet-computere på vej: Køb en tablet for et par hundrede kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Performer jeres nuværende IT-setup også fra Kina og andre kontinenter?
Sådan optimerer og sikre du din performance. Læs mere her og hør, hvordan du reelt bliver i stand til at optimere dine globale IT-operationer.