Artikel top billede

Dystre tal for Microsoft 22 måneder efter lancering: Windows 8 halter efter udskældte Vista

Verdens pc-brugere var langt mere ivrige efter at tage det ellers slemt udskældte Windows Vista til sig end stor-satsningen Windows 8. Her får du en temperatur-måling.

Microsoft tror stadig på Windows 8 (og hvad skulle selskabet også ellers), men det er stadig et åbent spørgsmål, om Windows 8 nogensinde kan blive til det, som Microsoft håber på.

Hvis vi tager et kig på udviklingen i markedsandele for Windows 8 siden lanceringen for 22 måneder siden, kan vi dog se, at der er positive tegn for Microsoft, efter at Windows 8's markedsandel er faldet hen over sommeren.

Det ændrede sig i august, da markedsandelen igen er begyndt at stige for første gang siden maj.

Tankevækkende er det dog, at udviklingen for Windows 8 fortsat humper efter udviklingen for det udskældte Windows Vista, der blev lanceret for seks år siden, på samme tidspunkt efter lanceringen.

Som man kan se på nedenstående illustration, der baserer sig på nye målinger fra analysehuset Net Applications, hænger Windows 8 - inklusive Windows 8.1 - fortsat efter Windows Vista.

Ifølge august-målingen fra Net Applications har Windows 8 (inklusive Windows 8.1) en global markedsandel på 13,4 procent af alle verdens desktop- og notebook-computer.

Til sammenligning havde Vista opnået en markedsandel på 14,3 procent 22 måneder efter lanceringen.

Ser vi på andelen af samtlige Windows-baserede computere i verden, kører der lige nu Windows 8 på 14,6 procent.

Windows 7 er fortsat det mest udbredte Microsoft-styresystem med en andel på 51,2 procent, mens det pensionerede Windows XP fortsat kører på 23,9 procent af alle verdens pc'er.

Mange it-chefer har i årevis været skeptiske over for Windows 8 og den markante opdatering med Windows 8.1 - ikke mindst på grund af kakkel-opbygningen af skrivebordet.

Det har angiveligt fået en del til i stedet at investere i Windows 7 fremfor Windows 8, der i kraft af ikke mindst sit anderledes design er en større mundfuld for mange at sluge.

Du kan læse om nogle af overvejelser i danske Saxo Bank, hvor CIO Mikael Munck netop har fortalt Computerworld om sine Windows-planer: Saxo Bank udskød migrering fra Windows 7 til 8 - men nu står den på Windows 8.1

Microsoft er allerede langt i udviklingen af afløseren til Windows 8, som har arbejdstitlen Threshold.

Første beta-version er på trapperne. Det kan du læse mere om her: Microsoft-ekspert: Du kan få første kig på Windows 9 til september.

Threshold ventes lanceret til foråret, og det ventes, at Microsoft her vil dreje designet mere tilbage mod det traditionelle desktop-skrivebords-design, når det gælder pc-udgaverne.

Microsoft er samtidig i fuld gang med at indarbejde et helt nyt fokus væk fra selskabets traditionelle omdrejningspunkt, Windows.

Det kan du læse mere om her: Det nye Microsoft: Lægger Windows bag sig - her er den nye fremtid

Læs også:

Microsofts innovative ideer: Her er Windows' fremtid

Styresystemernes tid er ved at være omme

Det nye Microsoft: Lægger Windows bag sig - her er den nye fremtid

[b]Saxo Bank udskød migrering fra Windows 7 til 8 - men nu står den på Windows 8.1[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere