Artikel top billede

Nu kvæler Microsoft stille og roligt Nokia-brandet

De sidste smartphones med Nokia-logoet og angiveligt også Windows Phone-brandet er trillet ud af samlebåndene. Fremover vil Microsoft markedsføre sine smartphones ganske anderledes.

Da Microsoft for et års tids siden købte Nokia, blev der spekuleret vildt og heftigt om, hvorvidt den amerikanske it-gigant ville køre det finske brand ud på et sidespor.

Det skete ikke umiddelbart, og Microsoft har da også spyttet Nokia-telefoner ud i en lind strøm siden milliard-opkøbet.

Baseret på interne arbejdsdokumenter hos Microsoft rapporterer sitet Geek on Gadgets nu, at Microsoft Mobile, tidligere kendt som Nokias device- og service-division, planlægger at svinge øksen endegyldigt over Nokia-brandet.

Det betyder, at Microsoft fremover vil benytte Lumia-brandet som sit varemærke for selskabets kommende telefoner.

Geek on Gadgets melder, at Lumia 830 og Lumia 730 er de to sidste smartphones, der kommer til at bære Nokia-navnet.

Windows Phone ryger i svinget

Nokia var for en god håndfuld år siden verdens ubestridte største mobil-brand, men navnet 'Nokia' må snart rykke ud i glemslen til fordel for Microsoft-navnet. 

For sammen med Lumia-brandet vil it-giganten fra Redmond formentlig også fremadrettet få påtrykt sit eget navn, Microsoft, på sine telefoner.

Simplificeringen af markedsføringen får også den konsekvens, at Windows Phone-logoet vil blive skåret ind til Windows (uden 'Phone'), da også det varemærke og ikke mindst operativsystem langsomt vil blive udfaset.

Det sker som et led i Microsofts bestræbelser på at få smeltet sin desktop-Windows sammen med selskabets smartphones og andre mobile enheder.

Læs også:
Windows-bølge på vej: Verdens store smartphone-producenter på vej med Windows Phone-telefoner

It-forhandlere: Derfor gider vi ikke sælge Windows Phone og Surface
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere