Artikel top billede

Nu kvæler Microsoft stille og roligt Nokia-brandet

De sidste smartphones med Nokia-logoet og angiveligt også Windows Phone-brandet er trillet ud af samlebåndene. Fremover vil Microsoft markedsføre sine smartphones ganske anderledes.

Da Microsoft for et års tids siden købte Nokia, blev der spekuleret vildt og heftigt om, hvorvidt den amerikanske it-gigant ville køre det finske brand ud på et sidespor.

Det skete ikke umiddelbart, og Microsoft har da også spyttet Nokia-telefoner ud i en lind strøm siden milliard-opkøbet.

Baseret på interne arbejdsdokumenter hos Microsoft rapporterer sitet Geek on Gadgets nu, at Microsoft Mobile, tidligere kendt som Nokias device- og service-division, planlægger at svinge øksen endegyldigt over Nokia-brandet.

Det betyder, at Microsoft fremover vil benytte Lumia-brandet som sit varemærke for selskabets kommende telefoner.

Geek on Gadgets melder, at Lumia 830 og Lumia 730 er de to sidste smartphones, der kommer til at bære Nokia-navnet.

Windows Phone ryger i svinget

Nokia var for en god håndfuld år siden verdens ubestridte største mobil-brand, men navnet 'Nokia' må snart rykke ud i glemslen til fordel for Microsoft-navnet. 

For sammen med Lumia-brandet vil it-giganten fra Redmond formentlig også fremadrettet få påtrykt sit eget navn, Microsoft, på sine telefoner.

Simplificeringen af markedsføringen får også den konsekvens, at Windows Phone-logoet vil blive skåret ind til Windows (uden 'Phone'), da også det varemærke og ikke mindst operativsystem langsomt vil blive udfaset.

Det sker som et led i Microsofts bestræbelser på at få smeltet sin desktop-Windows sammen med selskabets smartphones og andre mobile enheder.

Læs også:
Windows-bølge på vej: Verdens store smartphone-producenter på vej med Windows Phone-telefoner

It-forhandlere: Derfor gider vi ikke sælge Windows Phone og Surface
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere