Artikel top billede

Nu kvæler Microsoft stille og roligt Nokia-brandet

De sidste smartphones med Nokia-logoet og angiveligt også Windows Phone-brandet er trillet ud af samlebåndene. Fremover vil Microsoft markedsføre sine smartphones ganske anderledes.

Da Microsoft for et års tids siden købte Nokia, blev der spekuleret vildt og heftigt om, hvorvidt den amerikanske it-gigant ville køre det finske brand ud på et sidespor.

Det skete ikke umiddelbart, og Microsoft har da også spyttet Nokia-telefoner ud i en lind strøm siden milliard-opkøbet.

Baseret på interne arbejdsdokumenter hos Microsoft rapporterer sitet Geek on Gadgets nu, at Microsoft Mobile, tidligere kendt som Nokias device- og service-division, planlægger at svinge øksen endegyldigt over Nokia-brandet.

Det betyder, at Microsoft fremover vil benytte Lumia-brandet som sit varemærke for selskabets kommende telefoner.

Geek on Gadgets melder, at Lumia 830 og Lumia 730 er de to sidste smartphones, der kommer til at bære Nokia-navnet.

Windows Phone ryger i svinget

Nokia var for en god håndfuld år siden verdens ubestridte største mobil-brand, men navnet 'Nokia' må snart rykke ud i glemslen til fordel for Microsoft-navnet. 

For sammen med Lumia-brandet vil it-giganten fra Redmond formentlig også fremadrettet få påtrykt sit eget navn, Microsoft, på sine telefoner.

Simplificeringen af markedsføringen får også den konsekvens, at Windows Phone-logoet vil blive skåret ind til Windows (uden 'Phone'), da også det varemærke og ikke mindst operativsystem langsomt vil blive udfaset.

Det sker som et led i Microsofts bestræbelser på at få smeltet sin desktop-Windows sammen med selskabets smartphones og andre mobile enheder.

Læs også:
Windows-bølge på vej: Verdens store smartphone-producenter på vej med Windows Phone-telefoner

It-forhandlere: Derfor gider vi ikke sælge Windows Phone og Surface
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere