Artikel top billede

Podio: Moores Lov gælder også for software-udvikling

Interview: En dansk iværksætter-succes er blevet mangedoblet, siden it-selskabet Podio blev købt af Citrix. Læs her, hvorfor Podio fokuserer så kraftigt på design, når selskabet sælger sin software.

Den danske it-iværksættervirksomhed Podio, der for to et halvt år siden blev købt af den amerikanske it-virksomhed Citrix, har fået seriøst vokseværk. 

Citrix fik de tre stiftere plus selskabets direktør og godt 20 medarbejdere med i købet på 310 millioner kroner i foråret 2012.

I dag er Podio så vokset fra fødslen i et københavnsk kælderlokale i 2009 til nu at huse 70 medarbejdere fra 23 nationer. Kælderen er udskiftet med selskabets spritnye domicil på toppen af en ejendom i Skelbækgade med udsigt over hovedstaden.

Samtidig er Podios sociale samarbejdsværktøj efter købet gået fra at have 100.000 virksomheder som kunder til i dag at blive benyttet hos en halv million selskaber med fem medarbejdere eller mere. Det har betydet en syvdobling af omsætningen for Podio på halvandet år.

Men her skal rejsen ikke stoppe, understreger Citrix' danske vicepræsident, Tommy Ahlers, der tidligere bar titlen som Podio-direktør. 

"I forhold til hvor mange virksomheder vi er eksponeret over for som en del af Citrix, er vi stadig lidt ukendte. Det skal vi naturligvis have lavet om på," siger han.

En dansk styrke

Citrix har strategisk valgt København som en af sin byer til udvikling, hvor Podio-folkene i den danske hovedstad i løbet af efteråret skal have 20 kollegaer mere.

Det skyldes, at Citrix' GoToMeeting- og GoToAssist-værktøjer fremover skal udvikles i København, og Tommy Ahlers har en grydeklar opskrift på succeskriterierne for den amerikanske it-virksomheds muligheder med made in Denmark-konceptet.

"Kampen kommer til at stå på user interface, og der har vi en fordel i Danmark med en solid designtradition," siger Tommy Ahlers.

Han nævner, at forholdet mellem udviklere og designere i et software-produkt traditionelt ligger 20:1, men hos Podio er ratioen snarere omkring 6:1, fordi god software fortjener den bedste indpakning.

Moores Lov for software

"Vi forlanger meget mere af software, end vi gjorde for 10 år siden. Samtidigt ser jeg en tendens til, at Moores Lov fra hardware-verdenen breder sig til software," siger Tommy Ahlers.

Han forklarer, at der i dag er der rigtig mange platforme at kode på, der er rigtig mange softwarebiblioteker og open source-komponenter, som udviklere kan benytte sig af. 

"Efterhånden er det kun de helt specifikke elementer til dit eget produkt, som du skal kode, og det betyder altså, at slutbrugerne skal have noget ekstra i form af godt og brugervenligt design. Designeren er ikke længere den sidste, du ansætter til at gøre det hele lidt lækkert. Det er en af de første og en meget vigtig komponent," lyder filosofien.

Og hos Podio mener man, at pengene bliver tjent, når man tør satse på sit kerneprodukt.

"Vi tror på, at specialiseret software giver mere værdi for kunderne, end hvis vi udviklede en software-schweizerkniv, der kan klare alt på én gang. Vi havde en overgang en tendens til at proppe en masse Citrix-teknologier ind i Podio, men det blev hurtigt stoppet igen," erkender Tommy Ahlers.

En stor cloud-chance

Skåret helt ind til benet er konceptet i Podio, der på latin betyder 'platform', et cloudbaseret samarbejds-værktøj. Her kan arbejdsgrupper afvikle projekter med alt fra proces- og projektstyring til simpel app-udvikling, som det nu passer arbejdsgruppen.

Samtidig huser Podio-platformen også sociale elementer, så fælles- og individuel kommunikation er indlejret i produktet, der således forsøger at gøre op med uendelige rækker af e-mails.

Podios software bliver i lighed med Citrix' øvrige produkter hovedsageligt solgt i USA og Europa, hvor teknologimodenheden alt andet lige er størst.

Tommy Ahlers afviser dog på ingen måde, at udviklingslande som Brasilien, Rusland, Indien og Kina kan blive endog rigtig store markeder.

"Vi har set en trend i blandt andet Brasilien til, at man hopper e-mailen over og kommunikerer direkte på sociale medier. Det er jo efterhånden også de færreste nystartede virksomheder, der lige starter en on-premise webserver op. De går i stedet i skyen, og det er jo vores store chance," siger Tommy Ahlers.

Ud over successalget til Citrix i 2012 er han også kendt fra den danske it-virksomhed Zyb, der i 2008 blev solgt til telemastodonten Vodafone for omkring 250 millioner kroner.

Læs også:
Vild uenighed: Er e-mailen dødsdømt eller ej?

Dansk it-mand vil købe op for 7,5 milliarder: Disse it-firmaer er jeg på jagt efter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


Fremtidens ERP – træf de rigtige strategiske valg

Automatisering, fuld udnyttelse data og muligheden for at knytte leverandører og kunder endnu tættere til virksomheden, og kravene til et moderne forretnings- eller ERP-system er mange. Vær med når vi sætter fremtiden ERP på dagsordnen og diskuterer nogle af de vigtigste og mest relevante spørgsmål om ERP.

13. oktober 2022 | Læs mere


Dell Technologies Forum

Se hvilke løsninger, der kan give jeres virksomhed de næste banebrydende resultater Mød brancheeksperter, vær med til spændende breakout-sessioner og interaktive oplevelser, og lær mere om løsninger inden for alt fra multicloud-strategi som as-a-Service, AI-baserede beslutningsprocesser i edge-miljøer til moderne og sikker cyber resilience.

25. oktober 2022 | Læs mere


Computerworld
Efter 15 år med iPhone: Her er Computerworlds favorit-modeller - og vores karakter til hver enkelt model
CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital