Artikel top billede

Podios tidligere direktør, Tommy Ahlers (th.) demonstrerer, hvordan videokonferencer i fremtiden bliver integreret i samarbejdsplatformen Podio.

Sådan har Podio udviklet sig siden Citrix-opkøb

De danske it-iværksættere fra Podio er trådt ind på den store scene hos ejeren Citrix. Se her, hvordan danskerne vil ride videre på succesbølgen.

Læs også:
Podio-stiftere: Her er planerne efter Citrix har købt os

Stilhed før Podio-storm i dansk Citrix-regnskab

Det danske sociale samarbejdsværktøj Podio fik meget medieomtale, da selskabet af samme navn for omkring et halvt år siden blev solgt til Citrix.

Købssummen er aldrig kommet frem, men flere medier nævnte beløb, der lå på den pæne side af 250 millioner kroner.

De tre stiftere har dog ingenlunde ligget på den lade side, efter de er blevet multimillionærer og en del af Citrix-familien.

Onsdag kunne Podios tidligere direktør og nuværende vicepræsident hos Citrix' social collaboration-afdeling, Tommy Ahlers, så betræde den helt store scene på Citrix-konferencen Synergy i Barcelona for at præsentere Podios nyskabelser.

"Man bliver helt stolt af at se sit projekt på en stor skærm, der er større end vores kontor i København," sagde en smilende Tommy Ahlers, da han introducerede produktet med beskrivelsen om, at Podio er en social samarbejdsplatform, hvor man ikke bare taler om arbejde, men et sted hvor man udfører sit arbejde.

Efter en indledning med lidt sved på overlæben, da Chrome-browseren crashede kort inde i live-demonstrationen foran de tusindvis af tilskuere, bevarede Tommy Ahlers dog sin coolnes og høstede den to en halv timer lange Citrix-keynotes største bifald, da han viste nyskabelserne.

Videokonference i socialt netværk

Podio har filet ganske grundigt på sin brugergrænseflade og introducerede flere muligheder for at zoome helt ind på dataark og viste drag-drop-funktioner til at styre et projekts status med.

Men det store bifald kom, da Tommy Ahlers fremviste en kommende integration med Citrix' eksisterende GoToMeeting-produkt i Podio, hvor man kan have videokonference midt i sine arbejdsdokumenter og projektstyringsværktøjer på Podio.

Den kommende funktionalitet virker ved, at man indkalder en eller flere deltagere til et videomøde, hvorefter de bliver notificeret på deres pc, smarthpone eller tablet, og kan derefter logge på videomødet fra denne enhed.

Dermed smelter det sociale (arbejds)netværk, projektstyring, beskeder/chat, app-udvikling/brug, mobilitet og videomøder sammen i Podio inden længe.

Har du smadret dit tastatur i dag?

Det må siges at være store skridt for en virksomhed, der startede for fem år siden i et kælderrum uden vinduer på Vesterbro i København.

Siden den spæde begyndelse flyttede selskabet til en anden kælderlejlighed i Hedebygade ligeledes på Vesterbro, hvor det nu med vinduer i kælderetagen kunne se, hvad der foregik ude i verden, og så er udviklingen gået stærkt.

Apps kan bygges på få minutter

En af selskabets tre stiftere, Jon Froda, fortæller til Computerworld på Synergy-konferencen, at især mobilitet er et af selskabets store fokusområder fremadrettet.

"Integrationen til mobile enheder skal jo være out-of-the-box, og det arbejder vi løbende på," siger Jon Froda, der pointerer, at han i virkeligheden hader software.

"Alle kender jo det syn fra kontorlandskabet, hvor en person er ved at smadre sit tastatur i frustration over, at noget software ikke virker. Det ødelægger ikke bare tastaturet, men også personens dag med sådan et raserianfald. Sådan skal software ikke være," fortsætter han.

Byg dine egne apps på minutter

Podiostifterne startede derfor heller ikke med at smadre tastaturer.

I stedet klippede de papstykker ud, som de allerførste brugertestere kunne flytte rundt med, hvorefter Jon Froda og de tre andre stiftere kunne konceptualisere platformen.

Derefter kunne den egentlige kodning begynde af Podio, der på latin betyder 'platform'.

I takt med kodelinjerne blev flere og flere er Podio-platformen blevet bygget modulært og intuitivt op med Lego-klodslignende elementer, der minder meget om de primitive papkort fra de indledende brugertests.

Derved kan man helt uden udvikler erfaring bygge og bruge Podio-apps til eksempelvis at styre HR- eller CRM-projekter af alle størrelser.

Netop Podio-apps er en af de mest unikke funktioner ved platformen, da brugerne simpelthen kan hente en af de omkring 700 eksisterende apps i platformens app-store, eller bygge deres egne apps.

App-byggeriet sker ved at trække præinstallerede overskrifter som Kontakt, Datovælger, Beløb, Google Maps, Fremskridt ind i app-byggeren, og så har man simpelthen bygget en app.

Du kan se på nedenstående video, hvordan Podio-apps kan bygges på få minutter.

Glem it-afdelingen i dine projekter

I dag er der over 40.000 organisationer, der benytter Podio, og de har tilsammen bygget langt over 40.000 apps, som i alt er blevet installeret over en million gange på deres "vægge", eller workspaces, som Podio kalder det.

Udover samarbejde omkring apps indeholder Podio også det sociale element, hvor man kan dele informationer.

Samtidig er der også flere oversigter over den overordnede projektstatus eller ens egen projektstatus.

Dermed kan alle involverede følge med i projektet, og ifølge Podio eliminerer man reelt behovet for mails i en projektgruppe.

"Folk skal jo helt kunne styre deres arbejdsdag med projektstyring helt uden at involvere it-afdelingen og sidde og glo på cc-mails dagen lang," lyder det fra Jon Froda.

David fra Danmark mod Goliath

I dag kører Podio på alle computer-, tablet og smartphone-platforme, hvor brugerne kan uploade og dele filer som eksempelvis billeder, Excel-ark eller noget helt tredje,

Delingen af filer kan komme fra ens lokale mapper eller fra en lang række webstorage-leverandører som Dropbox, Google og Microsoft.

Jon Froda mener, at den forhenværende lille danske opstartsvirksomhed i Citrix-regi skal ud og konkurrere med giganter som Microsofts og IBM's mailplatforme samt løsninger som Sharepoint og Salesforce.

Ingen af de løsninger har Podio ifølge Jon Froda selv brugt til at styre sit eget arbejde under sin fem-årige opstartsfase.

"Vi er faktisk mest inspireret af konsummarkedet, hvor der pudsigt nok er den største innovation inden for it-branchen," forklarer Jon Froda.

Du kan se her, hvordan du kommer i gang med bruge Podio

Læs også:
Podio-stiftere: Her er planerne efter Citrix har købt os

Stilhed før Podio-storm i dansk Citrix-regnskab
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skattestyrelsen mangler it-viden og der bør spares på it-konsulenterne: Her er It-rådets syv anbefalinger til skatteministeren
Ledelsen skal styrkes, it-fagligheden skal øges, og konsulenterne skal tøjles. Det er nogle af de anbefalinger It-rådet er kommet med til Skattestyrelsen om det kommende ejendomsvurderingssystem.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.