Artikel top billede

Podios tidligere direktør, Tommy Ahlers (th.) demonstrerer, hvordan videokonferencer i fremtiden bliver integreret i samarbejdsplatformen Podio.

Sådan har Podio udviklet sig siden Citrix-opkøb

De danske it-iværksættere fra Podio er trådt ind på den store scene hos ejeren Citrix. Se her, hvordan danskerne vil ride videre på succesbølgen.

Læs også:
Podio-stiftere: Her er planerne efter Citrix har købt os

Stilhed før Podio-storm i dansk Citrix-regnskab

Det danske sociale samarbejdsværktøj Podio fik meget medieomtale, da selskabet af samme navn for omkring et halvt år siden blev solgt til Citrix.

Købssummen er aldrig kommet frem, men flere medier nævnte beløb, der lå på den pæne side af 250 millioner kroner.

De tre stiftere har dog ingenlunde ligget på den lade side, efter de er blevet multimillionærer og en del af Citrix-familien.

Onsdag kunne Podios tidligere direktør og nuværende vicepræsident hos Citrix' social collaboration-afdeling, Tommy Ahlers, så betræde den helt store scene på Citrix-konferencen Synergy i Barcelona for at præsentere Podios nyskabelser.

"Man bliver helt stolt af at se sit projekt på en stor skærm, der er større end vores kontor i København," sagde en smilende Tommy Ahlers, da han introducerede produktet med beskrivelsen om, at Podio er en social samarbejdsplatform, hvor man ikke bare taler om arbejde, men et sted hvor man udfører sit arbejde.

Efter en indledning med lidt sved på overlæben, da Chrome-browseren crashede kort inde i live-demonstrationen foran de tusindvis af tilskuere, bevarede Tommy Ahlers dog sin coolnes og høstede den to en halv timer lange Citrix-keynotes største bifald, da han viste nyskabelserne.

Videokonference i socialt netværk

Podio har filet ganske grundigt på sin brugergrænseflade og introducerede flere muligheder for at zoome helt ind på dataark og viste drag-drop-funktioner til at styre et projekts status med.

Men det store bifald kom, da Tommy Ahlers fremviste en kommende integration med Citrix' eksisterende GoToMeeting-produkt i Podio, hvor man kan have videokonference midt i sine arbejdsdokumenter og projektstyringsværktøjer på Podio.

Den kommende funktionalitet virker ved, at man indkalder en eller flere deltagere til et videomøde, hvorefter de bliver notificeret på deres pc, smarthpone eller tablet, og kan derefter logge på videomødet fra denne enhed.

Dermed smelter det sociale (arbejds)netværk, projektstyring, beskeder/chat, app-udvikling/brug, mobilitet og videomøder sammen i Podio inden længe.

Har du smadret dit tastatur i dag?

Det må siges at være store skridt for en virksomhed, der startede for fem år siden i et kælderrum uden vinduer på Vesterbro i København.

Siden den spæde begyndelse flyttede selskabet til en anden kælderlejlighed i Hedebygade ligeledes på Vesterbro, hvor det nu med vinduer i kælderetagen kunne se, hvad der foregik ude i verden, og så er udviklingen gået stærkt.

Apps kan bygges på få minutter

En af selskabets tre stiftere, Jon Froda, fortæller til Computerworld på Synergy-konferencen, at især mobilitet er et af selskabets store fokusområder fremadrettet.

"Integrationen til mobile enheder skal jo være out-of-the-box, og det arbejder vi løbende på," siger Jon Froda, der pointerer, at han i virkeligheden hader software.

"Alle kender jo det syn fra kontorlandskabet, hvor en person er ved at smadre sit tastatur i frustration over, at noget software ikke virker. Det ødelægger ikke bare tastaturet, men også personens dag med sådan et raserianfald. Sådan skal software ikke være," fortsætter han.

Byg dine egne apps på minutter

Podiostifterne startede derfor heller ikke med at smadre tastaturer.

I stedet klippede de papstykker ud, som de allerførste brugertestere kunne flytte rundt med, hvorefter Jon Froda og de tre andre stiftere kunne konceptualisere platformen.

Derefter kunne den egentlige kodning begynde af Podio, der på latin betyder 'platform'.

I takt med kodelinjerne blev flere og flere er Podio-platformen blevet bygget modulært og intuitivt op med Lego-klodslignende elementer, der minder meget om de primitive papkort fra de indledende brugertests.

Derved kan man helt uden udvikler erfaring bygge og bruge Podio-apps til eksempelvis at styre HR- eller CRM-projekter af alle størrelser.

Netop Podio-apps er en af de mest unikke funktioner ved platformen, da brugerne simpelthen kan hente en af de omkring 700 eksisterende apps i platformens app-store, eller bygge deres egne apps.

App-byggeriet sker ved at trække præinstallerede overskrifter som Kontakt, Datovælger, Beløb, Google Maps, Fremskridt ind i app-byggeren, og så har man simpelthen bygget en app.

Du kan se på nedenstående video, hvordan Podio-apps kan bygges på få minutter.

Glem it-afdelingen i dine projekter

I dag er der over 40.000 organisationer, der benytter Podio, og de har tilsammen bygget langt over 40.000 apps, som i alt er blevet installeret over en million gange på deres "vægge", eller workspaces, som Podio kalder det.

Udover samarbejde omkring apps indeholder Podio også det sociale element, hvor man kan dele informationer.

Samtidig er der også flere oversigter over den overordnede projektstatus eller ens egen projektstatus.

Dermed kan alle involverede følge med i projektet, og ifølge Podio eliminerer man reelt behovet for mails i en projektgruppe.

"Folk skal jo helt kunne styre deres arbejdsdag med projektstyring helt uden at involvere it-afdelingen og sidde og glo på cc-mails dagen lang," lyder det fra Jon Froda.

David fra Danmark mod Goliath

I dag kører Podio på alle computer-, tablet og smartphone-platforme, hvor brugerne kan uploade og dele filer som eksempelvis billeder, Excel-ark eller noget helt tredje,

Delingen af filer kan komme fra ens lokale mapper eller fra en lang række webstorage-leverandører som Dropbox, Google og Microsoft.

Jon Froda mener, at den forhenværende lille danske opstartsvirksomhed i Citrix-regi skal ud og konkurrere med giganter som Microsofts og IBM's mailplatforme samt løsninger som Sharepoint og Salesforce.

Ingen af de løsninger har Podio ifølge Jon Froda selv brugt til at styre sit eget arbejde under sin fem-årige opstartsfase.

"Vi er faktisk mest inspireret af konsummarkedet, hvor der pudsigt nok er den største innovation inden for it-branchen," forklarer Jon Froda.

Du kan se her, hvordan du kommer i gang med bruge Podio

Læs også:
Podio-stiftere: Her er planerne efter Citrix har købt os

Stilhed før Podio-storm i dansk Citrix-regnskab




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere